Connect with us

Banjaluka

SVJETSKA IMENA STIŽU U BANJALUKU Đorđe Đoković najavio TENISKI SPEKTAKL i otkrio ko od tenisera dolazi

Novak Đoković je prvo ime ATP turnira “Srpska open” a uz njega za sada su učešće potvrdili Stanislas Vavrinka, Gael Monfis, Karen Hačanov, dok se očekuje konačan odgovor prošlogodišnjeg pobjednika Andreja Rubljeva.

– Banjaluka zaslužuje da vidi najbolje tenisere svijeta na čelu s Novakom Đokovićem – rekao je Đorđe Đoković, direktor ATP turnira 250, na konferenciji u Banjaluci.

Najavio je dolazak pet-šest igrača iz Top 20, a da će kompletan spisak biti poznat krajem sljedeće nedjelje.

Među njima, između ostalih, trebalo bi da budu Sten Vavrinka i Gael Momfis. Među najzvučnijim imenima su peti teniser svijeta Andrej Rubljov i 13. na ATP listi Karen Hačanov. Od srpskih tenisera, očekuje se učešće Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i Laslo Đerea.

Najavljeno je da će cijene karata biti poznate od 1. aprila.

– Biće povoljne, dok će djeca do 10 godina moći da uđu besplatno u navijačko selo – rekli su organizatori.

Draško Milinović, direktor Teniskog Saveza Republike Srpske, rekao je da je Banjaluka među 39 gradova koji imaju lokalni turnir.

– Grad je bukiran od aprila, toliko je interesovanje turista – rekao je Milinović.

Turnir je na programu od 16. do 23. aprila, a u kategoriji je 250 ATP.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno