Connect with us

Banjaluka

TALIĆ DEMANTUJE SAM SEBE! Dok dvorana Borik “TONE U MRAK” u drugoj sprema SPEKTAKULARAN KONCERT

Direktor sportskog centra “Borik” Nenad Talić, saopštio je da najvećoj i najstarijoj sportskoj dvorani u Banjaluci prijeti isključenje struje i potpuni kolaps.
Talić je na vanrednoj pres konferenciji upozorio i da nisu plaćeni ni igrači ni sudije, iako novac za ove namjene postoji, te da će Sportska dvorana Borik utonuti u mrak.

Talić je naglasio da su dobili opomenu od “Elektroprivrede”’”, ne samo oni nego i ostale institucije grada. Rečeno im je da ako se ne plate računi u roku od 25 dana, ostaju bez struje.
Potom je dodao da bez struje funkcionisanje ove ustanove neće biti moguće.
Bojan Kresojević, gradski menadžer, kazao je juče za Nezavisne novine da je ova situacija nastala zbog “destruktivnog djelovanja skupštinske većine i neusvajanja rebalansa budžeta za 2023. godinu“, ali i u amandmanima koji su umanjili određene stavke u budžetu za 43 miliona KM.
– Uz sve to, oni su poslali budžetsku inspekciju da zabrane realokacije sredstava gradonačelniku i reći će da je gradonačelnik kriv što nisu plaćeni računi za električnu energiju, grijanje i slično – izjavio je Kresojević.

I dok traje naguravanje između skupštinske većine pod patronatom SNSD, te gradonačelnika Draška Stanivukovića (PDP) i njemu bliskih lokalnih funkcionera, dok SNSD kadar Nenad Talić “slavodobitno” najavljuje da će dvorana Borik utonuti u mrak, istovremeno, u drugoj dvorani, koja je dio iste gradske javne ustanove, priprema se spektakularni koncert.
Koncert Baje Malog Knindže održaće se u subotu u sali koja je formalno pravno dio JU Sportski centar “Borik”, a nalazi se u sklopu Osnovne Škole “Branko Radičević” i služi im kao sala za fizičko.

Ovaj koncert izazvao je pravu buru u javnosti, a po svemu sudeći sportska sala Starčevica je ustupljena besplatno za ovaj patriotski hepening pod pokroviteljstvom Vlade Đajića, prvog čovjeka SNSD u Banjaluci.
Gradonačelnik Stanivuković još se nije oglasio povodom ovog skandala, a i pitanja novinara Srpskainfo, upućena na njegovu adresu, ostala su bez odgovora.
Ni Nenad Talić ni njegovi saradnici iz JU SC “Borik” nisu odgovorili na pitanje, da li je sala na Starčevici ustupljena besplatno za održavanje Bajinog koncerta.

Srpska info

Banjaluka

RADOVI U TOKU: Nova LED rasvjeta u Debeljacima

Na području mjesne zajednice Debeljaci, u ulicama Riste Kremenovića, Stojana Milekića, Diane Budisavljević, Spomenka Gostića i Uroša Milakovića u toku su radovi na zamjeni postojeće rasvjete novom LED rasvjetom.

Naime, Grad Banja Luka u cilju primjene mjera energetske efikasnosti planira zamjenu kompletne javne rasvjete sa energetski efikasnom LED rasvjetom, čime bi se smanjila potrošnja električne energije za više od 65 odsto.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove ističu da trenutno u gradu ima oko 28 hiljada svjetiljki, od čega je 6 hiljada LED.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUČKO PROLJEĆE STIŽE U GRAD: Veliko otvaranje zakazano za 20. april

Banjalučko proljeće stiže u naš grad i sa sobom donosi mnoštvo zanimljivih dešavanja za sve generacije.

Ovogodišnja manifestacija započeće velikim proljećnim druženjem uz muziku, ples i sjajnu zabavu, koja vas već u subotu, 20. aprila očekuje na ulicama našeg grada.

Već od 10.30 časova očekuje vas proljećna zabava u „Parkiću“ i ispred Gradske uprave uz “Baba Djex Tribe”, nakon čega slijedi zabava za najmlađe sugrađane uz animatore i koncert Dječijeg hora “Vrapčići”.

Program će biti nastavljen u Gajevoj ulici gdje vas od 12.00 časova očekuje sjajna atmosfera uz nastupe plesnih animatora i koncert banjalučkog umjetnika Andreja Pucarevića.

Nakon velikog otvaranja priređenog u čast proljeća naše sugrađane i sve posjetioce očekuje prava proljećna bajka uz bogat program koji će trajati sve do kraja juna.

Podsjećamo, sjajni koncerti, obilježavanje Dana grada, Vaskršnji piknik, Banjalučki karneval, Banjdan, Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“ samo su neki od događaja koji će zasigurno donijeti fenomenalnu atmosferu u grad na Vrbasu i zato ne propustite priliku da budete dio jedinstvene proljećne priče.

Nastavi čitati

Banjaluka

SJAJNA ZABAVA I DRUŽENJE NA DVA TOČKA! Stotine bajkera prodefilovalo Banjalukom

Zvuk dvotočkaša juče je navladao centrom, ali i drugim dijelovima Banjaluke. Više od 500 motorista okupilo se na Trgu Krajine u predahu od defilea kroz centralno gradsko jezgro.

Iz Moto kluba “Istok” kažu da je april mjesec kada je na ulicama primjetan povećan broj motociklista kao i vrijeme da se ukaže na važnost poštovanja saobraćajnih propisa.

“Topliji dani mame vožnje, druženja i putovanja. Podsjećamo bajkere na poštovanje obaveze nošenje kaciga i korišćenje druge moto opreme. Isto tako, podsjećamo vozače automobila na važnost međusobnog uvažavanja i propisnog korišćenja retrovizora i pokazivača smjera, kako bismo unaprijedili kvalitet, sigurnost, ali i uživanje u vožnji za sve učesnike u saobraćaju”, posjećaju bajkeri.

 

Nastavi čitati

Aktuelno