Connect with us

Svijet

Tramp poručio: Ja mogu da spriječim Treći svjetski rat

Donald Tramp smatra da mora ponovno biti izabran za predsjednika SAD 2024. ako ljudi žele da se izbjegne Treći svjetski rat.

Tramp je takođe obećao da se on i njegovi pristaše “nikada neće vratiti” u Republikansku stranku koju vode “nakaze i budale” koji su učestvovali u “beskrajnim stranim ratovima”.

Bivši predsjednik rekao je da bi Amerika trebala prestati trošiti milijarde dolara na odbranu Ukrajine, da bi on okončao rat u “jednom danu” ako bude izabran, te je zatražio da NATO saveznici plate više za cijenu sukoba.

Tramp je također poručio pristašama da ako se bilo ko od njih osjeća “nezadovoljno” onda, u drugom mandatu, “ja sam vaša odmazda”. Rekao je da Džo Bajden vodi SAD u “zaborav” i da će 2024. biti “posljednja bitka”.

U maratonskom govoru koji je trajao sat i 45 minuta na godišnjoj Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC), Tramp je izbjegao da ponovi svoje prethodne tvrdnje da su izbori 2020. bili “pokradeni”.

Nije napao, pa čak ni imenovao, suparnike za republikansku nominaciju 2024, uključujući guvernera Floride Rona DeSantisa, umjesto toga izlažući nešto od onoga što bi učinio ako bude izabran.

– Imat ćemo Treći svjetski rat ako se nešto brzo ne dogodi. Ja sam jedini kandidat koji može dati ovo obećanje, spriječiću Treći svjetski rat. Imali smo Republikansku stranku kojom su vladali nakaze, neokonzervativci, globalisti, fanatici otvorenih granica i budale. Ali nikada se nećemo vratiti stranci Pola Rajana, Karla Rovea i Džeba Buša – kazao je Tramp.

 

(Klix)

Svijet

Pripadnice tajne službe na meti javnosti: Jedna NAMJEŠTALA NAOČARI, druga MAŠILA futrolu za pištolj

Nakon atentata na kandidata za američkog predsjednika Donalda Trumpa osiguranje tajne službe je formiralo “ljudski lanac” oko njega. No dvije pripadnice su svojom reakcijom izazvale žestoke reakcije američke javnosti.

Snimak koji je popularan na društvenim mrežama je uhvatio panično stanje ženskog dijela osiguranja Tajnih službi raspoređenih u tom području.

Jedna od djelatnica osiguranja bila je u panici i nije uspjela staviti pištolj u futrolu dok je Trump sjedio u svom automobilu.

Video-snimak je objavljen na društvenim mrežama i ubrzo je postao viralan, a korisnici sada sumnjaju u njihovu spremnost i efikasnost u rješavanju ovih paničnih situacija. Mnogi komentatori su kazali da su čuvarke bile nesposobne nositi se s paničnom situacijom.

Kao što je prikazano na videu, jedna pokušavala vratiti pištolj u futrolu, ali nije uspjela nakon više pokušaja. Dok je druga viđena kako vadi naočale te ih stavlja na glavu.

“Potpuna nekompetentnost žena iz tajne službe je u potpunosti vidljiva. Jedna od agenata ne može pravilno staviti svoju oružju u futrolu, dok se druga petlja okolo sa svojim sunčanim naočalama pokušavajući izgledati kul pred gomilom. Apsolutno jadno”, napisao je jedan od korisnika društvene mreže X uz podijeljeni snimak, prenosi Klix.

I Elon Musk zatražio je ostavke sigurnosnih dužnosnika te je na X-u objavio da šef sigurnosne službe i voditelj sigurnosnih detalja trebaju dati ostavke.

Nastavi čitati

Svijet

DRAMA Kralj Čarls i kraljica Kamila HITNO evakuisani

Kralj Čarls i kraljica Kamila hitno su evakuisani sa sajma u Džerziju nakon što je otkriven bezbjednosni rizik.

Kralj i kraljica su tokom prvog dana zvanične posjete Džerziju evakuisani zbog sopstvene bezbjednosti i uvedeni u hotel.

Postojalo je pitanje koje je izazvalo zabrinutost člana tima za posjetu tokom istrage, a pokazalo se da je to bila lažna uzbuna.

Preduzete su sve mere predostrožnosti i program je ubrzo nastavljen, piše Express, a prenosi B92.

Nastavi čitati

Svijet

POLITIČAR PUŠTEN IZ ZATVORA, da bi položio zakletvu u Evropskom parlamentu

Albanski političar etnički grčkog porijekla Fredi Beleri napustio je albanski zatvor kako bi otputovao u Strazbur i položio zakletvu kao zastupnik u Evropskom parlamentu, ali će se vratiti na odsluženje kazne zbog izborne prevare.

Lokalni mediji snimili su Belerija, koji je ušao u Evropski parlament kao kandidat konzervativne Nove demokratske stranke grčkog premijera Kiriakosa Micotakisa, kako napušta zatvor u diplomatskom automobilu grčke ambasade.

Beleri je uhapšen u maju 2023. tokom izborne kampanje za gradonačelnika u svom rodnom gradu Himare, domu aktivne etnički grčke zajednice.

Pobijedio je na izborima, ali nikad nije položio zakletvu pošto je u pritvoru čekao suđenje, a u martu ove godine osuđen je na dvije godine zatvora zbog izborne prevare.

“Sada putujem u Atinu, a sutra ću biti u Strazburu kako bih učestvovao na prvoj sjednici (Evropskog) parlamenta”, rekao je Beleri medijima na aerodromu u Tirani.

Belerijev slučaj zahladio je odnose Albanije i Grčke, balkanskih susjeda čiji su odnosi često bili zategnuti zbog kulturnih i istorijskih razlika, kao i brojnih albanskih imigranata u Grčkoj i grčke manjine u Albaniji, prenosi Index.

Ne zna se još kako će Beleri obavljati svoju ulogu zastupnika u Evropskom parlamentu dok odrađuje zatvorsku kaznu. U zatvor se mora vratiti 20. jula. Beleriju je ranije u julu odbijena žalba i potvrđena mu je osuda nižeg suda za kupovinu glasova.

Beleri je optužio albanskog premijera Edija Ramu da je organizovao urotu protiv njega, što je Rama više puta negirao i govorio da je riječ o pravosudnom, a ne političkom pitanju.

Nastavi čitati

Aktuelno