Connect with us

Hronika

TRAŽIO 40.000 KM MITA: Inspektor iz Bijeljine dobio otkaz u MUP-u

Inspektor iz Bijeljine Dalibor Bošnjaković dobio je otkaz u MUP-u RS nakon što je protiv njega disciplinska komisija okončala je prvostepeni postupak.

“Izrečena je disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti zloupotreba ili prekoračenje ovlašćenja i ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva”, saopšteno je iz MUP-a.

Protiv Bošnjakovića je Republičko javno tužilaštvo RS podiglo optužnicu zbog krivičnog djela primanje mita.

Optuženi se tereti da je u decembru 2021. godine telefonom pozvao Ž. D., a kojeg je od ranije poznavao kao oštećenog iz istrage koja je vođena protiv M.N. zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, i koju je vodio Bošnjaković.

Dogovorio je da se nađe sa Ž.D. na jednoj pumpi u Bijeljini.

“Oštećenom Ž.D. je predstavio da mu “moćan čovjek” M.N. ugrožava život, kao i živote članova njegove porodice, što je kod oštećenog izazvalo strah i bojazan za ličnu i bezbjednost porodice. Nakon toga je optuženi od njega zahtijevao da mu preda novac u iznosu od 40.000 КM kako bi ga on za uzvrat zaštitio od M.N. iako kao policijski službenik, po službenoj dužnosti, morao preduzeti sve da zaštiti život i bezbjednost oštećenog i njegove porodice kao građana”, stoji u optužnici.

Dodaje se da mu je dan kasnije oštećeni predao bijelu kovertu u kojoj se nalazilo ukupno 10.000 КM.

“Nakon toga je optuženi u januaru i februaru 2022. godine u više navrata telefonom, ali i ličnim kontaktima od oštećenog zahtijevao da mu preda još 30.000 КM”, dodaje se.

Potom ga je kontaktirao 15. februara 2022. godine sa istom pričom, a kada su se našli na benzinskoj pumpi u Bijeljini, Ž.D. mu je predao kovertu sa 10.000 KM u označenim novčanicama.

“Neposredno nakon prijema novca, optuženog Dalibora Bošnjakovića uhapsili su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet”, stoji u optužnici.

Hronika

NESTAO ČOVJEK KOD SANSKOG MOSTA! Otišao po ovce i nije se vratio

Potraga za Dursumom Bešićem, mještaninom sela Kijevo u Sanskom Mostu, koji je nestao u prošlog četvrtka, danima je bezuspješna.
Prema riječima Edina Seferovića, predsjednika Kluba ekstremnih sportova “Condor”, čiji su članovi učestvovali u potrazi, pretražen je široki teren pomenutog sanskog sela, kao i područja susjednih Kruhara i Tomine, ali Bešić nije pronađen.

“Na osnovu dojave o tome da je navodno viđen na području kuda protiče rječica Kijevuša pretražili smo i taj dio terena, međutim bez uspjeha iako je korišten dron i pas tragač. U ovome trenutku potpuno je nepoznato u kom pravcu se mogao uputiti“, istakao je Seferović.

Potrazi su se priključili takođe i pripadnici policije, brojni članovi porodice Bešić, mještani Kijeva te ostali građani.

Podsjetimo, nestanak Bešića prijavljen je policiji u prošli četvrtak, a gdje je mogao otići nije poznato. Bešić je supruzi rekao da ide dovesti ovce i nije se vratio.

U narednim danima, potragu će organizovati policija i to na osnovu informacija koje se mogu pojaviti o nestalom Bešiću, prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Hronika

HOROR! Srđan Dinić (58) ODLEŽAO SEDAM GODINA ZBOG PEDOFILIJE jer je djevojčicu (12) nagovarao “da prave bebu”

Srđan Dinić (58) iz okoline Gadžinog Hana izdržao je kaznu zatvora od sedam godina na koju je osuđen, jer je tokom 2015. godine imao seksualne odnosne sa djevojčicom koja je tada imala samo 12 godina, saznaje “Telegraf.rs”.
Dinić je, nezvanično saznaje Telegraf, polovinom godine izašao iz zatvora.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka pred niškim Višim sudom, S.D. je u oktobra 2015. godine u svojoj kući djevojčicu dodirivao po genitalijama, a zatim joj predložio “da prave bebu”. Nakon mjesec dana, kada je ona došla kod njega nakon bjekstva iz hraniteljske porodice, ponovo je sa njom imao seksualni odnos.

On je koristio loše materijalne prilike njene porodice, pa je pozivao djevojčicu da dolazi kod njega – što je ona rado činila. Po svemu sudeći, postojala je prećutna saglasnost njenih roditelja da sa njim zasnuje vanbračnu zajednicu.

Međutim, s obzirom na to da je Centar za socijalni rad uočio da u toj porodici postoji zanemarivanje djece, maloljetnica je izmještena u hraniteljsku porodicu. I nakon toga, S.D. je nastavio da kontaktira sa djevojčicom, ubijedio je da pobjegne od hranitelja i da mu se vrati, kažu sagovornici iz istrage.

Tokom sudskog postupka, Dinić je negirao da je sa djevojčicom imao seks. Priznao je da joj je dozvoljavao da živi u njegovoj kući, ali je isticao da je to činio u dobroj namjeri, jer je želio da joj olakša život s obzirom na to da je njena porodica siromašna.

Međutim, medicinsko vještačenje nedvosmisleno je pokazalo da je djevojčica imala seksualne odnose, a iskazima svjedoka potkrijepili su navode optužbe da je Dinić odgovoran za njenu obljubu.

Sud je odlučio da Diniću izrekne strogu kaznu pošto je u pitanju produženo krivično djelo, te da je između njega i njegove žrtve velika razlika u godinama, što je uzeto u obzir kao otežavajuća okolnost.

Više javno tužilaštvo je tražilo da se Dinić osudi na devet godina.

Nastavi čitati

Hronika

OTAC PRIJAVIO NAPAD! Maloljetnika opljačkala grupa nasilnika

uškarac E.A. prijavio je nadležnoj Policijskoj upravi u Sarajevu da je njegov maloljetni sin napadnut i opljačkan.
Kako je naveo u prijavi, njegov sin je napadnut i opljačkan u petak, 8. decembra, oko 20.50 časova u ulici Obala Kulina Bana.

Njegovog sina je, navodno, napalo više nepoznatih osoba uz upotrebu fizičke snage.
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela i pronalasku izvršilaca, piše Avaz.

Nastavi čitati

Aktuelno