Connect with us

Republika Srpska

Trebinjka najbolja u Republici iz srpskog jezika

Učenica drugog razreda Gimnazije “Jovan Dučić“ iz Trebinja, Doroteja Radanović, osvojila je prvo mjesto na republičkom takmičenja iz srpskog jezika koje je proteklog vikenda održano u Istočnom Sarajevu.

Doroteja je bila ubjedljivo najbolja u konkurenciji 14 učenika Republike Srpske, dok je drugo mjesto pripalo Nedi Jotanović, učenici Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” iz Teslića, a trećeplasirani je bio Vladan Tepavčević iz Srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević”, Gacka.

“Srećna sam zbog postignutog uspjeha. Trud se uvijek isplati, volim srpski jezik i bilo mi je zadovoljstvo da se, uz podršku mog mentora, profesora Tatjane Luburić, pripremam i za ovaj nivo takmičenja”, kazala je Doroteja.

Njena profesorica Tatjana Luburić dijeli zadovoljstvo sa Dorotejom, ističući da je ovo i uspjeh njene vrijedne učenice, ali i trebinjske Gimnazije.

“Iza ovog uspjeha storiji ogroman trud i rad, jer smo se pripremali od početka školske godine, što se, na kraju, i isplatilo. Nadam se da će Doroteja i dalje postizati ovakve vrijedne rezultate, a ja ću se, kao njen profesor i razrednik, truditi da joj uvijek budem podrška i pomoć”, kazala je Luburićeva.

Uz pohvalu i diplomu, Doroteja je za nagradu dobila tablet i prigodnu knjigu, a priznanje je dobila i njena profesorica Tatjana Luburić.

Republika Srpska

Srpska bogatija za 18 beba, 4 rođene u Banja Luci

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba – osam dječaka i 10 djevojčica.

U Gradišci je rođeno šest beba, po četiri u Banjalucu u Doboju, dvije u Bijeljini i po jedna u Prijedoru i Zvorniku.

U Gradišci su rođene četiri dječaka i dvije djevojčice, u Banjaluci tri dječaka i jedna djevojčica, u Doboju tri djevojčice i jedan dječak, u Bijeljini dvije djevojčice te Prijedoru i Zvorniku po jedna djevojčica.

U porodilištima u Istočnom Sarajevu, Trebinju i Nevesinju nije bilo poroda.

Nastavi čitati

BiH

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima

Pojačana je frekvencija vozila na graničnom prelazu Gradiška, u oba smjera, kao i na ulazu u BiH, na graničnim prelazima Donja Gradina, Brod i Kostajnica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
U saopštenju se navodi da su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja u okviru 30 minuta.
Nastavi čitati

Banjaluka

Svjetski rekorder Viktor Kupljenik u Banjaluci proslavio 80. rođendan

– Viktor Kupljenik, bivši reprezentativac Jugoslavije u sportskom padobranstvu i svjetski rekorder, danas je u Banjaluci, u krugu porodice i prijatelja, proslavio 80. rođendan.

Rođendanu ovog višestrukog ex-Yu prvaka su prisustvovali stariji brat, sin i kćerka koja je na slavlje stigla iz Kanade.

Viktor Kupljenik sada je žitelj Doma penzionera u Banjaluci.

Podsjetimo, Kupljenik je rođen 1. juna 1943. u Ljubljani.

Bivši je reprezentativac Jugoslavije u sportskom padobranstvu, svjetski rekorder, selektor juniorskoj, ženskoj i seniorskoj reprezentaciji Jugoslavije, pilot, nastavnik padobranstva i padobranski sudija.

U toku padobranske karijere napravio je 6.134 skoka, bio profesionalni pilot sa 1.300 sati naleta.

Nastavi čitati

Aktuleno