Connect with us

Banjaluka

TRIVIĆEVA TOTALNO POBRKALA LONČIĆE: U nedostatku svojih ideja, kako UNAPRIJEDITI BANJALUKU, RECIKLIRA one na kojima se radi već mjesecima

Nijedna od tri najveće kritike Jelene Trivić za stanje u Banjaluci nije na račun Gradske uprave. Šta su prve tri?

Upitao je gradski menadžer Bojan Kresojević u svom videu u kojem odgovara na prozivke predsjednice NF Jelene Trivić.

Kako ističe Trivićeva poziva lokalne vlasti da iniciraju osnivanje slobodne ekonomske zone, a to je nadležnost Vlade Srpske.

Dalje on navodi da je takođe socijalna karta u njihovoj nadležnosti.

– Socijalna karta se može jedino donijeti na osnovu zakona o socijalnoj karti koje je potrebno da donese Narodna skupština Republike Srpske – navodi Kresojević.

On se takođe osvrće na cijenu javnih vrtića

– Ekonomsku cijenu javnih vrtića povećala je svojima amandmanima skupštinska većina, jer Skupština grada je osnivač Centra za preškolsko vaspitanje i obrazovanje – kaže Kresojević i dodaj:

– To pokazuje da Jelena Trivić nema ideju kako unaprijediti Banjaluku sa mjesta gradonačenika, osim recikliranja ideja na kojima već mjesecima radimo, poput izmještanja deponije u Ramićima ili izgradnje kolektora na Vrbasu. Ali mi znamo što je Banjaluci potrebna. Na primjer, izjednačavanje cijena u privatnim vrtićima, objedinjavanje naplate komunalnih usluga, koje će značiti uštede svaki mjesec za svaku porodicu, a povećanje prihoda za grad Banjaluku, ili izgradnje parkinga – zaključuje on.

Banjaluka

KOMISIJA RAZMATRA PRISTIGLE ZAHTJEVE: Za sufinansiranje vantjelesne oplodnje predviđeno 150.000 KM

Grad je u ovoj godini planirao 150.000 KM za podršku bračnim parovima kroz sufinansiranje vantjelesne oplodnje.

Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka vantjelesne oplodnje je okončan i u toku je razmatranje i bodovanje pristiglih zahtjeva.

Prema podacima Odjeljenja za društvene djelatnosti, ukupno je pristiglo 60 zahtjeva, koje će razmotriti Komisija, sačiniti zapisnik i utvrditi rang-listu.

-Budžetom Grada Banja Luka za 2024. godinu za ove namjene planirana su sredstva u iznosu 150.000 KM, što je do sada najveći iznos od kada Grad sufinansira troškove jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje – ističu iz nadležnog odjeljenja.

Naime, u cilju podrške pronatalitetnoj politici, naročito sa aspekta nepovoljnih demografskih tendencija, Grad Banja Luka je 01. aprila 2024. godine raspisao Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje koji je trajao 90 dana.

Napominjemo da je Grad novim Pravilnikom proširio uslove konkursa po pitanju starosne dobi žene i vremena trajanja konkursa, što je zasigurno i rezultiralo većim brojem prijavljenih u odnosu na prethodne godine (prošle godine je bilo 40 prijavljenih).

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE TRIVIĆEVE! Alisa u zemlji čuda: “Sebi umislila da je predsjednica, meni da imam poršea

Jelena Trivić izmaštala sebi predsjednički mandat, meni poršea.

Ovako je poslanik PDP Nebojša Drinić odgovorio na prozivke liderka NF Jelene Trivić da odgovori na pitanje od kojeg je novca navodno kupio skupocjeni automobil.

-Ali, šalu na stranu. Pozivam Jelenu Trivić da javno odgovori da li je tačno da se ona krije iza pojedinih klevetničkih portaloida, koji koriste termin „Drina Trećina“? Ako stoji, da li je svjesna krivične odgovornosti? Pored toga, Trivić bi mogla da odgovori i na pitanje ko finansira njenu stranku i portaloide, ako neko finansira. Ili to profesorica sama od plate? – pita Drinić i dodaje:

-Ako govorimo o stanovima, za sada je izvjesno samo to da su saradnice Jelene Trivić od Banjaluke uzimale stanove na ime socijalnih kategorija, a rentale ih po principu „stan na dan“. Kada Jelena Trivić pomete svoje dvorište, sve što je zanima o Nebojši Driniću, neka pita Nebojšu Drinića. Stanivukovića neka konačno preboli. Biće lakše i njoj i svima nama.

Nastavi čitati

Banjaluka

DANAS DOKTORIRALA NA STOMATOLOGIJI: Stanivuković priredio iznenađenje kćerki poginulog borca (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke priredio je iznenađenje za kćerku poginulog borca Vojske Republike Srpske, i to nakon što je doktorirala stomatologiju na Medicinskom fakultetu u Banjaluci.

-Ljubav je pažnja. Bojana je najmlađa kćerka poginulog borca Vojske Republike Srpske, a danas je doktorirala na stomatologiji- kazao je Stanivuković i dodao:

-Njen otac je dao život za Republiku Srpsku, a najmanje što smo mogli jeste da joj priredimo jedno iznenađenje.
Ovakvi ljudi su ponos Banjaluke i Republike Srpske.

Nastavi čitati

Aktuelno