Connect with us

Banjaluka

DOM ZDRAVLJA: Ljetni raspored rada stomatoloških ambulanti u osnovnim školama

JZU „Dom zdravlja“ Banja Luka obavještava da će stomatološke ambulante u osnovnim školama tokom jula i avgusta raditi prema sljedećem rasporedu:

– Stomatološka ambulanta u OŠ „Stanko Rakita“ u periodu od 08. jula do 02. avgusta 2024. godine će raditi svaki radni dan od 07.30 do 14.30 časova. U navedenom periodu stomatološke usluge će se pružati i djeci i odraslim pacijentima.
U periodu kada ambulanta ne bude radila zbog godišnjih odmora, stomatološke usluge djeca mogu dobiti u OŠ „Branko Radičević“, a odrasli pacijenti na lokalitetu Poliklinika.

– Stomatološke ambulante u OŠ „Jovan Dučić“ i u OŠ „Desanka Maksimović“ u periodu od 01. jula do 30. avgusta 2024. godine neće raditi zbog ljetne organizacije rada Službe za stomatološku zaštitu naše Ustanove. U navedenom periodu djeca, koja pripadaju ovim ambulantama, stomatološke usluge mogu dobiti u stomatološkoj ambulanti u OŠ „Borisav Stanković“ ili OŠ „Georgi Stojkov Rakovski“.

– Stomatološka ambulanta u OŠ „Branko Radičević“ u periodu od 27. juna do 30. avgusta 2024. godine će raditi svaki radni dan od 07.30 do 14.30 časova.

– Stomatološka ambulanta u OŠ „Ivo Andrić“ u periodu od 20. juna do 30. avgusta 2024. godine će raditi svaki radni dan od 07.30 do 14.30 časova.

– Stomatološka ambulanta u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u periodu od 01. jula do 02. avgusta, 12. avgusta do 19. avgusta te 27. avgusta do 30. avgusta 2024. godine će raditi svaki radni dan od 07.30 do 14.30 časova.
U periodu kada ambulanta ne bude radila zbog godišnjih odmora, stomatološke usluge djeca mogu dobiti u OŠ „Ivo Andrić“.

– Stomatološka ambulanta u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u periodu od 01. jula do 02. avgusta i od 19. avgusta do 30. avgusta 2024. godine će raditi svaki radni dan od 07.30 do 14.30 časova.
U periodu kada ambulanta ne bude radila zbog godišnjih odmora, stomatološke usluge djeca mogu dobiti u OŠ „Branko Radičević“ .

-Stomatološka ambulanta u OŠ „Georgi Stojkov Rakovski“ u periodu od 24. juna do 30. avgusta 2024. godine će raditi svaki radni dan od 07.30 do 14.30 časova.

-Stomatološka ambulanta u OŠ „Sveti Sava“ u periodu od 01. jula do 30. avgusta 2024. godine će raditi svaki radni dan od 07.30 do 14.30 časova.

– Stomatološka ambulanta u OŠ „Borisav Stanković“ u periodu od 08. jula do 09. avgusta i od 21. avgusta do 30. avgusta 2024. godine će raditi svaki radni dan od 07.30 do 14.30 časova.
U periodu od 01. do 05. jula i 12. do 20 avgusta, stomatološke usluge pacijenti mogu dobiti u OŠ „Georgi Stojkov Rakovski“.

Banjaluka

PONOVO „KINO NA OTVORENOM“! Ovaj put UŽIVANJE uz film „Jorgovani“

Turistička organizacija grada Banje Luke za sve sugrađane, ali i turiste, prirediće ponovo popularno „Kino na otvorenom“ u utorak, 23. jula od 21.00 čas, na platou ispred tvrđave Kastel.

-Ljubitelji filma, pozivamo vas na još jedno nezaboravno filmsko veče pod zvjezdanim nebom. Ponesite dekice, dobro raspoloženje, povedite društvo i uživajte u projekciji filma „Jorgovani“. Ovaj jedinstveni događaj pruža savršenu priliku da uživate u filmu na otvorenom, okruženi istorijskim zidinama i prirodnim ljepotama tvrđave Kastel – navedeno je iz Turističke organizacije Grada.

Dodaju i to kako je ulaz slobodan za sve posjetioce.

Događaj „Kino na otvorenom“ već postaje prepoznatljiv događaj u našem gradu, te svake put privuče veliki broj ljudi.

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVA POZORNICA Stanivuković prisustvovao „PETROVDANSKOM SABORU“ u Potkozarju

Gradonačelnik, Draško Stanivuković prisustvovao je „Petrovdanskom saboru“, koji se već peti put održava u Potkozarju.

Kako je tom prilikom poručio gradonačelnik, ove godine ova manifestacije se održava na novoj pozornici, a baš kao i prethodne godine i ove godine je okupila veliki broj ljubitelj folklora i čuvara tradicije i običaja iz svih krajeva.

-Peti “Petrovdanski sabor” u Potkozarju ove godine se održava na novoj pozornici koja predstavlja simbol naše posvećenosti očuvanju kulture i tradicije. Zahvaljujući predanom radu KUD-a “Potkozarje”, ova manifestacija iz godine u godinu okuplja veliki broj ljubitelja folklora i tradicije iz svih krajeva – kazao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako je i ove godine u Banju Luku došao veliki broj prijatelja iz kulturno – umjetničkih društava, na šta naš grad može da bude ponosan.

-Ove godine imamo čast da ugostimo prijatelje iz Srbije, Makedonije, kao i naša lokalna društva, čime dodatno jačamo naše kulturne veze i prijateljstva. Čestitam predsjedniku KUD-a Potkozarje Dejanu Hanaku i svim članovima na odličnoj organizaciji – naglasio je Stanivuković.

Poručio je i to kako ovo društvo uvijek može da računa na snažnu podršku Banje Luke.

Nastavi čitati

Banjaluka

RADOVI NAPREDUJU PREDVIĐENOM DINAMIKOM: Banja Luka će uskoro dobiti pet novih oaza za uživanje

Banja Luka će uskoro dobiti pet novih parkova, a radovi na ovim lokacijama odvijaju se predviđenom dinimikom.

Naime, radovi napreduju kako na velikom gradskom parku kod TC “Delta”, tako i u ”Parku knjige” između Narodnog pozorišta Republike Srpske i “Kuće Milanovića”, ali i Parku oslobođenja – posvećenog Banjalučkom veleizdajničkom procesu na lokaciji nekadašnjeg kina “Kozara”.

Takođe, napreduje i izgradnja parka posvećenog Tvrtku I Kotromaniću na lokaciji nove najveće kružne raskrsnice u gradu, dok su u toku i radovi na izgradnji Ćiriličnog parka na “Kupusištu”.

Uz pet novih oaza naš grad će osim novih sadržaja dobiti i jedan potpuno novi izgled.

 

Nastavi čitati

Aktuelno