Connect with us

Banjaluka

U PROSTORIJAMA SNSD-a KOJE TO NISU Ko u Banjaluci organizuje žurku za maloljetnike?!

Ovo nije prva žurka za mlade koja je održana u ovoj sali.

U Banjaluci su osvanuli bilbordi u kojima se javnost obavještava da se u Multimedijalnoj sali u Krugu Čajeveca organizuje novogodišnja žurka za omladinu na kojem nastupa „Breskvica“, a ulaz je besplatan. Koncert za maloljetna lica počinje u 17 časova, a za punoljetna počinje u 20 časova, piše Buka.

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, reagovala je na najavljen nastup „Breskvice“ i napisala je: „Novogodišnja žurka?! Maloljetna lica?! Ma bravo, em sre GrO BL pretvorili u kafanu, em sad i žurke za maloljetnike. Nadam se da će se sa ovim prestati što prije“.

RANIJE ŽURKE ZA MATURANTE

Ovo nije prva žurka za mlade koja je održana u ovoj sali. Podsjetimo da je u aprilu prošle godine u istoj sali održana žurka za maturante, tada je, na ulaznici koje su dijeljene mladima i u prostorijama škola postavljana pitanja mladima: datum i godina rođenja, broj telefona, e mail kao i daljni planovi za budućnost.

Organizator je tada bio, kako se moglo zaključiti iz objava na društvenim mrežama, Gradski odbor partije SNSD-a iz Banjaluke, jer se o ovoj temi u tom trenutku oglasila i Gorica Dodik.

Ona je Tviteru napisala: „ne mogu vjerovati da nekome ovako nešto pada na pamet. Kada već organizujete koncert da se ta djeca provedu, čemu zahtjev za njihove lične podatke, bez obzira što pripadam ovoj stranci meni je kao roditelju ovo neprihvatljivo”.

Žurke na kojima se besplatno točio i alkohol su su nastavile i u maju, a stranka se počela ograđivati od organizacije iako je na video snimcima zabilježeno da se na jednoj žurci mladima obratio i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Đajić je u govoru, koji po njegovim riječima nije politički, rekao:”ovdje nema politike, kada su me zamolili da podržim ovo bio sam srećan, čestitam vam na trudu, postali ste ljudi”, rekao je Đajić tada.

Prema pisanju medija iza koncerta u maju stajala je Agencija za digitalni marketing i organizovanje događaja “Arbitrium”. U saopštenju koje su poslali javnosti istakli su da su oni organizatori zabave koja je, po njihovim navodima okupila oko 2000 maturanata.

– Na taj način našim banjalučkim srednjoškolcima dodatno smo uljepšali i uveličali posljednji dan škole koji već godinama tradicionalno proslavljaju, sa željom da uspješno nastave svoje školovanje – saopštili su tada organizatori.

Posljednja u nizu proslava bila je novogodišnja žurka organizovana za radnike UKC-a RS u Banjaluci na kojoj je nastupala Sandra Afrika.

I tada se prisutnim obratio Đajić koji je rekao radnicima da ne žure, jer “ko zakasni na posao opravdano je”.

PROSTORIJE SNSD-a KOJE TO NISU

Prema izjavama SNSD-a u jednom trenutku ove prostorije nisu njihove, a u drugom jesu. Kada su bili održavani koncerti iz ove partije su izjavljivali da to nisu njihove prostorije, već da oni samo te prostorije iznajmljuju. Nakon nekoliko dana iz iste stranke objavljeno je da su to njihove prostorije u kojima su se održali određeni politički razgovori.

PORESKA UPRAVA

Poreskoj upravi Republike Srpske je 15. septembra prošle godine portal Buka poslao pitanja koja se odnose na Multimedijalnu salu u krugu Čajaveca u kojima su pitali da li je ova sala, u kojoj se toči alkohol i organizuju koncerti i žurke, registrovana u Poreskoj upravi i ko je prijavljen kao vlasnik tog objekta. Pitali su da li se na ovom mjestu izdaju fiskalni računi. Pored toga pitali su i da li je po zakonu moguće organizovati koncerte muzičara i točiti alkohol na šanku, a da se ne zna ko je organizator, odnosno ko stoji iza svega toga? Do danas nisu dobili nikakav odgovor.

I na bilbordu žurke za nastup Breskovice nemamo nikakvih informacija o organizatoru ovog događaja.

Banjaluka

GRAĐANI PORUČILI NINKOVIĆU “Kako te nije sramota? SVE STE POKRALI, a ne valja vam gradonačelnik KOJI DAJE GRAĐANIMA” (FOTO, VIDEO)

“Treba pitati Đajića kako misli da pobijedimo u Banjaluci ako smo izgubili naklonost cijele koalicije i dijela SNSD-a?! Ili možda nije cilj da pobijedimo? Je li ovo nova većina i ko će preuzeti odgovornost za ovakav status?”

Ovo je objava bivšeg narodnog poslanika Momčila Antonića kojije u više navrata javno kritikovao Gradski odbor SNSD-a i rukovodstvo kojim upravlja Vlado Đajić. Danas se sve to i ostvarilo. Đajić je uz svesrdnu pomoć Ljube Ninkovića predsjednika Skupštine Grada Banjaluka u potpunosti “razbucao” banjalučki SNSD, a onda je za kandidata isturio doktora Nikolu Šobota, gotovo pod prisilom. Čak je i sam Šobot nedavno rekao kako o politici ne zna ništa i da ne želi da bude kandidat. Ali morao je, jer Đajić se nije smio kandidobati za gradonačelnika, a poslije izbora vjerovatno neće više biti ni direktor UKC-a.

ĐAJIĆ TJERA KARDIOHIRURGA DA SE KANDIDUJE ZA GRADONAČELNIKA! Šobot u neprijatnoj situaciji “Ja sam ljekar, ne poznajem STANJE U GRADU”! (VIDEO)

Ninković, Đajićev prvi poltron, neznalica i neradnik koji je čionio sve da opstruiše svaki korak gradonačelnika koji je bio u interesu građana na kraju će takođe završiti na političkom otpadu. O preziru i riječima koje građani Banjaluke upućuju na račin Ljube Ninkovića izlišno je i govoriti.
Prije samo nekoliko dana Ninkovićev video na Facebook stranici SNSD Banjaluka, pokupio je salve uvreda i kritika, a ovo su samo neke od njih.
-Više je Stanivuković uradio za četiri godine nego ovi za 25 godina.

-Božiji čovječe što ne ćutiš pametniji si kada ne izlaziš u javnost pa zar postoji negdje veća korupcija nego što je u tvojoj stranci pa korumpirali ste cijelu Republiku Srpsku i nešto pričaš o koruociji ti si nepismen čovjek kako te nije sramota dabogda se svakom ruka osušila ko ti dao glas na sledećim izborima.

-Kako vas nije sramota pa gradonačelnik oslobađa svoje građane od onoga silnoga nameta koji ste nametnuli građanima samo da bi imali što više u budžetu da bi punili svoje džepove, a narod gladovao kažete Gradonačelnik krade pa koliki je taj budžet Banjaluke da gradonačelnik može građane da oslobodi tih nameta koje ste vi za vrijeme svoje vladavine u Banjaluci nametnuli još da gradi ulice mostove saobraćajnice škole vrtiće i da opet sebi ukrade pa vi niste normalni iako pola toga budžeta otmete i date tamo zašto Grad nije nadležan bruka i sramota kako se ponašate.

Banjaluka24

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “I Stričići idu PUTEM POBJEDE, jednoglasna podrška za NOVU KANDIDATURU” (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obišao je svako selo, zaselak i domaćinstvo na platou Manjače.
-Najviše smo uradili po pitanju urednog vodosnabdijevanja, obnovili mnoge lokalne puteve, obezbijedili smo i besplatan javni prevoz za naše vrijedne domaćine iz ovog dijela Banjaluke, a pred nama je još mnogo posla. Zahvaljujući posvećenom radu i na platou Manjače očekujemo najbolje rezultate, kazao je Stanivuković.
On je istakao da je duboko zahvalan na jednoglasnoj podršci za novi mandat gradonačelnika i nove pobjede!

Nastavi čitati

Banjaluka

DIREKTNE MJERE POMOĆI Stanivukoviću donijele ogromnu podršku u Donjim Kolima

-Broj realizovanih investicija u Donjim Kolima i direktne mjere podrške zaslužne su za ogromnu podršku građana koju uživamo u ovoj mjesnoj zajednici kao i u cijeloj Banjaluci, napisao je na društvenoj mreži X gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da uz ovakvu stranačku infrastrukturu ubjedljiva pobjeda je jedini ishod koji očekuje u oktobru.

Nastavi čitati

Aktuelno