Connect with us

Banjaluka

UMIČEVIĆ SE OBRUŠIO NA ĐAJIĆA! “Njegove neodgovorne i BEZOBRAZNE IZJAVE, nemaju veze sa zdravim razumom” (FOTO)

Marinko Umičević, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, odlučno je demantovao, kako je naglasio, “neodgovorne i bezobrazne izjave gospodina Vlade Đajića da će potkupljeni odbornici glasati za rebalans budžeta”.

“Demantujem u svoje i u ime odbornice Rankice Pušić koja se slaže i podržava moj stav. To nije tačno i nema veze sa zdravom pameti. Lično se osjećamo prozvanim, jer smo ostali i nismo htjeli da napustimo sjednicu, da tražimo rješenje i da nađemo izlaz iz ove situacije”, rekao je Umičević. Objašnjavajući jučerašnju situaciju, Umičević je istakao da je skupštinski hol bio pun roditelja i djece sa posebnim potrebama i drugih koji su tražili isplatu svojih sredstva.

“Nije bilo grijanja, sjedili su u hladnom holu i ostao sam da tražimo rješenje i našli smo rješenje za relokaciju sredstava, usvojili smo to da se njima isplati ono što im pripada. Rebalans budžeta nije usvojen, sjednica Skupštine se nastavlja danas i moramo da tražimo način da prihvatimo tih šest miliona KM donacije Srpske napredne stranke”, poruučio je Umičević.

Dodao je da nakon jučerašnjih izjava gospodina Vlade Đajića, koji obavlja funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka, očekuju javno izvinjenje, te je naglasio da će danas to tražiti i drugi odbornici.

“Osim toga, moram ozbiljno da razmislim o svom statusu u stranci na čijem čelu Gradskog odbora je Vlado Đajić”, podvukao je Umičević, koji u banjalučkim skupštinskim klupama sjedi skoro punih 16 godina, odnosno četiri mandata zaredom, i svaki put dobija veliku podršku svojih sugrađana, koji mu vjeruju i koji podržavaju njegov rad na svim poljima, od privrednog, političkog, preko sportskog, do humanitarnog rada.

Umičević je istakao da ga nisu iznenadile Đajićeve ishitrene i neodgovorne izjave, te još jednom podvukao da neće da bude uvučen u sukob između Đajića i Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke.

“Mi Grad moramo da odblokiramo, građani ne bi trebalo da budu žrtve njihovih međusobnih prepucavanja i uvijek ću biti na strani građana i glasaću za sve odluke koje su u interesu građana, a ne sujete pojedinaca, a kolegica Rankica Pušić i ja ćemo konsultovati advokate da vidimo imamo li elemenata za tužbu”, poručio je Umičević, koji je i do sada bezbroj puta pokazao i dokazao koliko voli svoj grad i koliko je spreman da u svakom momentu da svoj doprinos za sve pozitivne promjene u Banjaluci, i za bolji i kvalitetniji život sugrađana, bez obzira koliko ga to koštalo, jer je to u interesu građana.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno