Connect with us

Banjaluka

VATERPOLO SPEKTAKL U BANJALUCI! Mart donosi sportsku poslasticu!

Predstavnici Grada, predvođeni savjetnicom gradonačelnika Mirnom Savić – Banjac, ugostili su danas predstavnike Regionalne vaterpolo lige (AWL).

Sastanak, kojem su prisustvovali organizatori ovog događaja, predstavnici VK „Borac“, te članovi organizacionog odbora, bio je izuzetno dobar i konstruktivan.

Kako je poručila Savić-Banjac, velika je čast što će upravo Vaterpolo klub „Borac“ biti domaćin završnog turnira, koji će biti održan u periodu od 1. do 3. marta na Gradskom olimpijskom bazenu.

-Zaista smo srećni kao Grad što će jedna ovako zančajna sportska manifestacija biti održana u našoj Banjoj Luci. Kao i uvijek, potrudićemo se da budemo dobri domaćini. Imali smo izuzetno dobar i konstruktivan sastanak i Grad Banja Luka je potvrdio da će oni imati našu punu podršku u svim segmentima – kazala je Savić – Banjac.

Iskoristila je priliku da u ime Gradske uprave pozove sve naše sugrađane, sve ljubitelje vaterpola da isprate i podrže ovaj značajan sportski događaj.

Predstavnici Vaterpolo kluba „Borac“ poručili su kako su srećni, ali i svjesni odgovornosti koju nosi sa sobom jedan ovako značajan projekat.

Na ovom vaterpolo spektaklu, koji će biti održan na Gradskom olimpijskom bazenu, snage će odmjeriti ekipe iz pet zemalja i to iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Hrvatske i domaćini iz Banje Luke.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ “Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU”

Iskustvo u vezi sa izdavanjem i korišćenjem penzionerskih kartica bilo je povod i tema mog razgovora sa g. Borisom Jevtićem, direktorom filijale PIO fonda Srbije u Novom Sadu.

Napisao je na Instagramu narodni poslanik PDP-a u NSRS Nebojša Drinić.

– Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU. Кako? Uz penzionersku karticu, pri obavljenoj kupovini ili plaćanju određenih usluga korisnici veoma jednostavno ostvaruju popuste.

Uz dodatne bodove u društveno-odgovornim institucijama mogu da ostvare i dodatne pogodnosti.

Javni gradski prevoz više ne može biti finansijski problem, a i pitovanja u banjske turističke destinacije postaju dostupnija.

Ovdje nećemo stati! Želimo maksimalan broj zadovoljnih penzionera Banjaluke. Želimo im zahvaliti na decenijama rada i truda uloženog u grad kojim se ponosimo i u kojem sada mi gradimo budućnost za neke nove generacije. – zaključio je Drinić.

Nastavi čitati

Aktuelno