Connect with us

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Nadprosječno toplo sa sunčanim intervalima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se očekuje toplo i promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, uz dnevnu temperaturu vazduha od 12 do 21 stepen Celzijusov.

Ujutro će biti umjereno, na jugu i zapadu pretežno oblačno i uglavnom suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće toplo uz sunčane periode i promjenljivu oblačnost, na jugu i krajnjem zapadu oblačnije uz mjestimično slabu kišu.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od jedan do 10, u višim predjelima od minus dva stepena, a dnevna od 12 do 21, u višim krajevima od osam stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u centralnim i istočnim područjima.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus dva stepena, Gacko i Kalinovik osam, Han Pijesak, Srebrenica i Livno 10, Bileća, Sokolac i Drvar 11, Bugojno, Mostar i Široki Brijeg 12, Mrkonjić Grad, Srbac i Šipovo 13, Trebinje, Višegrad i Rudo 14, Doboj, Bihać, Neum i Sarajevo 15, Srebrenica, Foča, Banjaluka, Gradačac, Sanski Most i Stolac 16, Novi Grad, Tuzla i Zenica 17, Bijeljina, Prijedor i Zvornik 18 stepeni Celzijusovih.

Srna

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Pretežno oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, jače padavine se očekuju u Hercegovini, a slab snijeg na višim planinama.

Tokom jutra i prijepodneva kiša će se postepeno širiti od juga ka sjeveru i zapadu, dok će na sjeveroistoku ostati pretežno suvo i najtoplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do osam, na jugu oko 10, u višim predjelima od jedan, a maksimalna od devet na jugozapadu do 17 na sjeveroistoku, u višim predjelima od četiri stepena Celzijusova.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar, na jugu umjeren do jak južnih smjerova.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Kalinovik tri, Čemerno četiri, Gacko šest, Han Pijesak sedam, Sokolac i Kneževo osam, Bileća devet, Trebinje, Mrkonjić Grad i

Foča 10, Šipovo i Mostar 11, Doboj, Višegrad, Ribnik, Rudo i Sarajevo 12, Banjaluka, Novi Grad i Srbac 13, Bijeljina, Prijedor i Srebrenica 14, Tuzla, Zenica i Bihać 15 i Zvornik 17 stepeni Celzijusovih.

Nastavi čitati

Društvo

Održana mirna protestna šetnja za UBIJENU AMRU KAHRIMANOVIĆ

Brojni građani okupili su se danas u Tuzli na mirnoj protestnoj šetnji za ubijenu Amru Kahrimanović.

Šetnja je počela u 12 sati, a odvijala se na relaciji od tržnog centra na Brčanskoj Malti do lokacije preko puta MUP-a TK.

Kako je rekao Amrin brat, Nedžad Kahrimanović, on ne očekuje da će se ispuniti zahtjevi, ali da će “odgovorni to na kraju morati uraditi”.

“Ovo nije borba od minute i sata”, dodao je on, “nego dugotrajna i mukotrpna borba”.

On je tokom protestne šetnje u Tuzli posebno kritikovao komesara policije.

“Zamislite bestijalnosti komesara policije koji izađe na pres konferenciju i kaže da ne zna sa sigurnošću, a ja znam da je ispaljeno 16 metaka. Kakav morate biti nečovjek da ne podnesete ostavku”, kazao je Kahrimanović.

Na kraju je istakao kako je “veliki bijes” Tuzlaka i da se moraju učiniti promjene, prenosi “Avaz”.

Nastavi čitati

Društvo

PROTESTI ZA ČISTIJI VAZDUH: Prašina sa brojnih pilana postala problem u Šipovu

Stanovnici tri naselja u Šipovu obustaviće protestna okupljanja započeta prije nekoliko dana zbog zagađenja vazduha prašinom iz preduzeća koja se bave preradom drveta. Naloženo firmama da postave potrebne filtere u svoje pogone.

Mještani naselja Rasadnik, Lubovački put i Lužine u petak su se sastali sa načelnikom opštine i direktorima preduzeća “Faš”, “Čajevac”, “Medeks” kao i inspektorima iz republičke ekološke inspekcije, koji su već izdali prekršajne naloge preduzećima zbog zagađenja.

“Preduzeća su obavezna da u narednom periodu preduzmu potrebne radnje u vidu montiranja filtera za pročišćvanje vazduha; Preduzeće “Faš” , tačnije direktor Zečević je obećao rasčistiti trupce koji se nalaze tik i uz kolovoz, kako bi pješaci na tom dijelu imali prohodan i bezbjedan put. Preduzeće “Čajevac ” već ima potrebne filtere i obećano je da će za 15 dana završiti radove na postavljanju. Rok za ispunjenje zahtjeva koje im je naložila Republička ekološka inspekcija je 15. april tekuće godine, a do tog dana, mi obustavljamo protestne šetnje i pratimo izvršenje rješenja”, saopšteno je iz inicijative građana.

Mještani su obećali da će do datog roka obustaviti proteste, ali da će ih nastaviti sa preduzetim radikalnijim i oštrijim mjerama ako se ne ispoštuje dogovor.

Mještani su 17. februara organizovali protestnu šetnju zbog otpadne piljevine koja potiče od lokalnih preduzeća i narušava zdravlje i svakodnevni život u Šipovu.

Nastavi čitati

Aktuelno