Connect with us

Politika

Vukanović: Trivićeva prešla crvenu liniju, što se nas tiče završila je političku karijeru

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je da je predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić prešla sve granice i crvenu liniju svojom neiskrenošću i nepoštovanjem, te da Narodni front nikada neće biti ozbiljan politički subjekat.

Vukanović je naveo da su “Draško Stanivuković i Trivićeva postali popularni zahvaljujući smrti Davida Dragičevića, te da su njih dvoje dali riječ da neće ući u Narodnu skupštinu, a onda je pogazili”.

Vukanović, koji je i narodni poslanik, je rekao da je “Trivićeva sada pokazala pravo lice i da treba istražiti način njenog finansiranja zbog novca sumnjivog porijekla”.

“Ne možete imati sponzore i biti pijun i marioneta u rukama krupnog kapitala, a pričati da ste autentičan i slobodan, tako što ste pustili zlu krv i zatrovali odnose u opoziciji”, rekao je Vukanović.

On smatra da teško da Trivićeva može napraviti saradnju sa bilo kim u opoziciji.

“Narodni front nikada neće postati ozbiljni politički subjekat, on je za nas politički protivnik isti kakav je SNSD. Gospođa Trivić je što se nas tiče završila političku karijeru”, rekao je Vukanović.

On je na svom blogu pod naslovom “Kako sam postao voajer i patuljak” napisao da ga novinar Slobodan Vasković u svom blogu nazvao “voajerom namještaja, patuljkom, nulom i slično jer je prije dva dana u centru Banjaluke pogledao u zgradu gdje je sjedište stranke Trivićeve”.

On smatra da “iza Vaskovićevog pisanja stoji Trivićeva jer kako bi Vasković znao za njegovo ‘ćurenje’ ‘voajerizam’ sa trotoara da mu nije ona rekla, što je ‘samo vrhunac nekorektnog odnosa’”, ali, kako je naveo, “zbog javnosti treba skinuti masku sa lica Trivićeve kako bi je svi upoznali”.

Vukanović tvrdi da je “ona vodila kampanju protiv njega iako je on nju podržavao, te naveo da mu je ona dala do znanja da će poslije izbora imati marginalnu ulogu u Vladi ako ona pobijedi”.

On je istakao da je “prešao preko svega, poniženja, nekorektnog odnosa i neprijateljskog djelovanja jer se borio za opštu stvar, te zaključio da je zaslužio bar minimum poštovanja jer je to jedino što je oduvijek tražio od nje”.

“A ona me je gledala sa prezirom, kako da me iskoristi kao kesu čipsa i smokija, ismijava preko portparola Vaskovića moj zahtjev da mene i moje ljude minimalno poštuje”, napisao je Vukanović.

SRNA

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno