Connect with us

Politika

VUKANOVIĆEVI DVOSTRUKI ARŠINI! Banjaluka pod lupom, za BIJELJINU NEMA VREMENA! Okrenuće leđa i Petroviću?! (VIDEO)

Iako Nebojša Vukanović tvrdi da je principijelan te je na pres konferenciji koju je održao povodom predavanja krivične prijave protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na pitanje novinara da li je istu stvar spreman da uradi i u Bijeljini kada je u pitanju Ljubiša Petrović, Vukanović je prvo zubunjeno rekao da nema vremena da ide od institucije do institucije i od slučaja do slučaja kada je u pitanja Bijeljina, a upravo to je ono što tvrdi da radi u Banjaluci.

Kratko nakon toga izjavio je da ako je Ljubiša Petrović počinio takva djela treba da za njih odgovara, samim tim okrećući leđa jednom od rijetkih ljudi sa kojima još uvijek ima komunikaciju.

Dakle u Banjalauci može i ima vremena u Bijeljini ne, kaže Vukanović koji se odgovarajući na ovo pitanje našao u “neobranom grožđu” jer nije znao na koju stranu da stane. Ali poznavajući njegov temperament nesumnjivo je da ćemo vrlo skoro gledati još jedan raspad “vječnog prijateljtstva” i zajedničke ideologije. Možda tada progovori o nezakonitom zapošljavanju i milionskim sredstvima potrošenim u Bijeljini bez ikakvog nadzora.

Vukanović se prilikom presa svojski potrudio da pokaže lični animozitet prema Stanivukoviću nazivajući njegovu kampanju “odvratnom”, a samog Stanivukovića Dodikovim “Trojanskim konjem”, koji bi da je on ministar bezbjednosti, završio u zatvori i to na dva dana! Da nije tužno, bilo bi smiješno gledati ovakvu predstavu ličnih obračuna dok narod Srpske za karton jaja mora da izdvoji pet maraka.

Politika

Savić-Banjac: Elektroprivreda zaradila preko 100 MILIONA KM 2021. godine, a odmah 2022. POVEĆALA CIJENE

-Zbog rasta cijene električne energije na berzama za 200 %, Elektroprivreda je zaradila preko 100 miliona KM u 2021.godini. Međutim, ta dobit nije raspoređena da se rasterete potrošači, nego je već u 2022.godini, odmah nakon izbora, cijena električne energije privredi povećana za 50%, a domaćinstvima za 20, 30, 40 %, u zavisnosti od potrošnje.

Poručla je ovo poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini, Mirna Savić – Banjac, koja je dodala da, sa standardom kakav imamo u Republici Srpskoj, ovakav skok cijena je veliki udarac na ionako skromne budžete građana.

-Na osnovu Izvještaja o stanju na tržištu hartija od vrijednosti za 2021.godinu u Republici Srpskoj koji je danas razmatran na sjednici Narodne skupštine, jasno je da postoji nekoliko krupnih problema. Zabrinjava činjenica da je upravo 2021.zabilježen najniži nivo ukupnog prometa od 2016.godine.
Još drastične je to što je 73,4 % ukupnog prometa ostvareno sa trezorskim zapisima i obveznicama – kazala je Savić – Banjac.
Nastavi čitati

Politika

POTVRDILA ONO ŠTO SE VEĆ NEKO VRIJEME ŠUŠKALO Jelena Trivić ide u formiranje Narodnog fronta (VIDEO)

Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a, potvrdila je formiranje Narodnog fronta na svom Facebook nalogu.

“Idemo zajedno u formiranje Narodnog fronta, za bolju, uređeniju, pristojniju Republiku Srpsku. To je naša obaveza prema onima koji su stvarali Otadžbinu, ali i prema budućnosti naše djece!”, navela je Trivićeva u objavi.

Nastavi čitati

Politika

Stanivuković o Milanovićevoj posjeti: NEKOREKTAN, NEPRIMJEREN I PROVOKATIVAN politički potez, zašto rukovodstvo Srpske ćuti?

Današnja posjeta predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića Derventi i najavljeno odlikovanje pripadnika 103. brigade HVO Derventa je po riječima gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića je nekorektan, neprimjeren i provokativan politički potez kojim se umanjuju i vrijeđaju srpske žrtve uoči 31. godišnjice stradanja u Sijekovcu.

– Odlikovati one koji su činili monstruozne zločine nad Srbima u Posavini je krajnje sramno i ponižavajuće naročito imajući u vidu da porodice stradalih Srba još čekaju na sudsku pravdu za svoje najmilije.  Nikad nisam bio neko ko dolijeva ulje na vatru i trudim se da u svemu što se dešava tražim promil razumijevanja za nešto, ali u ovom potezu to prosto nije moguće jer Milanovićev čin ne doprinosi ni suživotu ni pomirenju na ovim prostorima – rekao je Stanivuković.

Ističe da ga naročito čudi ćutanje rukovodstva Republike Srpske i, kako kaže, ne želi da vjeruje da će i u ovom slučaju staviti hrvatski interes iznad srpskog.

– Pozivam zvaničnike Republike Srpske da osude ovaj Milanovićev neljudski čin u vrijeme kad se Srbi s tugom i bolom sjećaju nevinih civilnih žrtava u Sijekovicu.
Srbi moraju postaviti stvari principom reciprociteta, dok god rukovodstvo Srbije i Srbi ne mogu da obilježe stradanje svojih žrtava u Hrvatskoj ne može se dozvoliti ni Hrvatima da bilo šta obilježavaju na teritoriji Republike Srpske. To znači minimum poštovanja prema onome što smo proživjeli – naglašava Stanivuković.

– Podsjećam da su oni koje Milanović odlikuje na najsvirepiji način 1992. godine ubili 46 srpskih civila – žena, djece i staraca. Najmlađa žrtva imala je svega 17, a najstarija 77 godina – ističe on.

Nastavi čitati

Aktuleno