Connect with us

Banjaluka

“ZA SVE BESPLATNE MJERE IZDVAJAMO 35 DO 50 MILIONA KM! Cilj je da svako naselje IMA MODERNU glavnu ulicu

Ideja ove gradske administracije je da kroz sva velika banjalučka naselja rade glavnu saobraćajnicu koja bi bila žila kucavica tog naselja.

Najavio je ovo za “Nezavisne” Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, te dodao da bi naselja imala kanalizaciju, vodu, ivičnjake, obostrane trotoare, rasvjetu i ostalo.

“To smo radili ove godine u Motikama sa mostom, u šta je uloženo preko tri miliona KM”, potvrdio je Stanivuković za “Nezavisne novine”, te dodao da su isto uradili i u Priječanima.

“Počeli smo raditi u Debeljacima, Kuljanima, gdje niko nije radio”, naveo je on, te dodao da su ovo najbrže rastuća naselja.

“Radimo put prema Donjim Kolima, a naredne godine plan je da u Motikama i Priječanima radimo još dodatnih 500-700 metara puta”, istakao je on.

Plan je, kako navodi, da nastave put u Debeljacima.

“Radićemo i rehabilitovati glavne puteve kroz Petrićevac”, pojasnio je on.

Kako kaže, radiće trotoare kroz Vrbanju, Novoseliju, Karanovac, te u Rekavicama i drugim banjalučkim naseljima.

“Nastavljamo sa ovom praksom i idemo ka tim ciljevima da svako naselje ima modernu glavnu ulicu”, ispričao je on.

Od najvećih infrastrukturnih projekata naredne godine, kako ističe, Banjaluka će dobiti centralno spomen-obilježje, mostove u Česmi i Dervišima i 10 novih parkova.

Pored ovih infrastrukturnih planova, kako kaže, tu su besplatna legalizacija više od 3.000 kuća, besplatne građevinske dozvole, besplatni placevi, besplatan idejni projekat i priključak za vodu i kanalizaciju.

“To je više od 60.000 KM stimulacije od strane grada za mlade bračne parove i porodice poginulih boraca”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da su takođe omogućili besplatne knjige i mature.

“U sve ove besplatne mjere ulažemo oko 35 do 50 miliona KM”, naveo je on, te dodao da je jedan od najvećih projekata besplatan javni prevoz za 50.000 penzionera.

“Oni će dobiti kartice sa kojima će moći povoljnije kupovati proizvode”, pojasnio je on.

Banjaluka

UMJESTO “PROPALE” GARAŽE NA KLIZIŠTU UKC-A, Banjaluka je mogla dobiti 20 vrtića! (FOTO)

U Banjaluci, glavnom gradu Republike Srpske, moglo se izgraditi dvadeset vrtića umjesto propale investicije u garažu na klizištu pri Univerzitetskom kliničkom centru (UKC), koja se gradi već četiri godine i čiji završetak je i dalje neizvjestan. Ova garaža, koja je procijenjena na 42 miliona konvertibilnih maraka (KM), predstavlja ogroman financijski teret, a njena korisnost i sigurnost ostaju pod velikim upitnikom, dok su radovi na istoj nedavno u potpunosti obustavljeni zbog dugova novca izbođaču radova.

“Obraz đon”! STALI RADOVI NA UKC-u, lijekova nema, ali Đajić organizuje “KONCERT KRAJIŠKE PJESME”

 

Prema stručnim procjenama, izgradnja jednog vrtića u Banjaluci košta oko 2 miliona KM. To znači da bi se za sredstva uložena u garažu moglo izgraditi dvadeset novih vrtića, koji bi pružili sigurno i kvalitetno okruženje za hiljade djece. Ovih dvadeset vrtića bi značajno smanjilo liste čekanja za upis djece u predškolske ustanove, ali bi takođe pomoglo i rješavanju problema izjednačavanje cijene privatnih i državnih vrtića koje neki od vlasnika privatnih predškolskih ustanova itekako zloupotrebljavju.

FRAPANTNA ZLOUPOTREBA SUBVENCIJA: Ima li kraja bahatosti vlasnika vrtića Zvjezdica?

 

Građani Banjaluke su ogorčeni zbog ovakvog rasipanja javnih sredstava, posebno kada se uzme u obzir koliko bi izgradnja vrtića mogla unaprijediti kvalitet života u gradu, ali kada pričamo o Đajiću sve je moguće i sve je očekivano.

Umjesto toga, Banjaluka sada ima poluzavršenu garažu koja ne zadovoljava osnovne kriterije sigurnosti i funkcionalnosti, parking bolnice i dalje je u haosu, a roditelji i dalje bore sa nedostatkom mjesta u vrtićima za svoju djecu.

Banjaluka24

Nastavi čitati

Banjaluka

GRADONAČELNIK UPUTIO ČESTITKU ŠAHOVSKOM KLUBU „GAMBIT“ na tituli najuspješnijeg šahovskog kluba u BiH

Čestitam šahovskom klubu “Gambit” iz Banje Luke na tituli najuspješnijeg šahovskog kluba u BiH.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da je osvajanje ove prestižne titule značajno ne samo za klub, već i za šahovsku zajednicu u Banjoj Luci i šire, jer doprinosi popularizaciji i razvoju šaha među mladima.

– Uspjeh kluba “Gambit” je primjer kako timski rad, upornost i strategija mogu dovesti do vrhunskih rezultata. Još jednom čestitke svim članovima kao i predsjedniku kluba Nemanji Šipki uz želje za mnogo uspjeha u budućim takmičenjima – kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

Kanalizacija poplavila Daun sindrom centar, NASTALA OGROMNA ŠTETA

U banjalučkom Daun sindrom centru obustavljen je rad nakon izlivanja kanalizacije u prostorije, zbog čega iz ove ustanove apeluju da im nadležne institucije izađu u susret i pomognu u teškim trenucima.

Prostorije Centra poplavljene su u noći između četvrtka i petka i pričinjena je ogromna šteta, saopšteno je iz ovog centra.

Na teren je izašla i Komunalna policija koja je konstatovala ogromnu materijalnu štetu i da je kompanija koja u istoj ulici kopa temelje za novu zgradu bagerom prignječila već dotrajalu i staru kanalizaciju, te ju je tako začepilo.

-Na staru kanalizaciju se i danas priključuju nove velike zgrade bez obzira što nema kapaciteta, tako da se sva ta otpadna tečnost nakupljala i izlila u Daun sindrom centar i susjedne poslovne prostore – naveli su iz ovog centra. Iz Daun sindrom centra dodaju da niko nije sanirao i pročistio otpadnu tečnost iz kanalizacije, iako su stalno apelovali.

-Rad u Centru je zaustavljen, a sve osobe sa Daunovim sindromom su vraćene kućama.

Nastavi čitati

Aktuelno