Connect with us

Banjaluka

ZBOG IZVOĐENJA RADOVA: Izmjena režima saobraćaja u Subotičkoj ulici

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će zbog izvođenja radova na rekonstrukciji Subotičke ulice u naselju Šargovac u periodu od 19. do 29. februara, radnim danom i subotom u terminu od od 8.00 do 17.00 časova doći do obustave saobraćaja za sva vozila osim za autobuse javnog prevoza putnika u Subotičkoj ulici, na dijelu od kraka Drakulićke ulice do Bilećke ulice, u Banjaluci.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove na rekonstrukciji ove ulice izvodi preduzeće „Grupa Fortis“ d.o.o. Banja Luka.

Banjaluka

POČELO ČIŠĆENJE I UREĐENJE KANALA: Radovi u Barlovcima i Priječanima, sljedeće sedmice u Motikama

U okviru radova redovnog održavanja, započelo je čišćenje i uređenje kanala i trupa puta na širem gradskom području u cilju smanjenja rizika od poplava.

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve ovih dana pristupilo se čišćenju kanala u naselju Barlovci, dok je u toku i čišćenje kanala u naselju Priječani – u Hilandarskoj ulici.

-Za naredni period, odnosno u toku sljedeće sedmice planirana je detaljna sanacija odvodnje u Ilindanskoj ulici u naselju Motike u blizini autobuskog stajališta „Novo naselje“, gdje je takođe u prethodnom periodu dolazilo do izlijevanja oborinskih i bujičnih voda. Prilikom izvođenja ovih radova, biće potrebno izmijeniti i režim odvijanja saobraćaja na dijelu navedene ulice, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena – naveli su iz nadležnog odjeljenja.

Inače, radove na redovnom održavanju – čišćenje i uređenje kanala i trupa puta na području Banje Luke, izvodi preduzeće „Eko euro tim“, a u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OBIŠAO FABRIKU VODE: “U 54 mjesne zajednice vodosnabdijevanje uredno”

“Obišao sam fabriku vode u Novoseliji i uvjerio se da je u 54 mjesne zajednice vodosnabdijevanje uredno”, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Ističe da je voda obezbijeđena za visinske zone Dragočaja, Gradinu i za Ramiće koji će imati vodu tokom cijelog dana. U jutarnjim časovima voda će biti obezbijeđena i za Piskavicu, Veriće i Potkozarje.

“Na mapi grada plavom bojom su označena područja u kojima je vodosnabdijevanje redovno, zelenom bojom su sve mjesne zajednice u kojima smo izgradnjom vodovodne mreže i rezervoara obezbijedili redovno vodosnabdijevanje, što nije bio slučaj ranijih godina, a u vremenu pred nama riješićemo preostala žarišta i samim tim učiniti da do ovih problema koje imamo danas, više ne dolazi”, naglasio je Stanivuković.

Poručuje da je u toku rad na projektu za proširenje vodovodnog sistema Tunjice 1 i Tunjice 2.

“Nakon čega ćemo početi sa radovima, a sve u cilju uspostavljanja urednog vodosnabdijevanja i u ovom dijelu našeg grada”, zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

PODRŠKA JELENI TRIVIĆ je posljednji ekser u sanduk Gradskog odbora SDS-a Banjaluka

Gradski odbor SDS- godinama slabi i ostaje bez članstva zbog lošeg rukovodstva i još lošijeg upravljanja nekad najjačim stranačkim odborom u Srpskoj.

Dodatni udarac i onako oronulom Gradskom odboru SDS-a zadala je podrška Jeleni Trivić koja je donesena uz brojna kršenja Statuta ove stranke i bez potrebne natpolovične većine.

Više od polovine članstva Gradskog odbora SDS-a protiv je podrške Jeleni Trivić jer je okrenula leđa SDS-u i otimala njihove članove kad je osnivala svoju partiju.

Zbog otimanja članova rukovodstvo SDS- nije se ni odazvalo njenoj osnivačkoj skupštini Narodnog fronta prošle godine u restoranu Ada u Banjaluci. Tada su joj jasno najviši funkcioneri SDS-a poručili da ne žele saradnju s njom jer skidajući krov s njihove kuće gradi svoju.

Članovi SDS-a u Banjaluci ne žele da podrže Jelenu Trivić jer ih je prvi put izdala napuštanjem SDS-a i prelaskom u PDP, a potom i prevođenjem njihovih članova kojima je obećala radna mjesta u Narodnom frontu. Njena stranka liči na javno preduzeće jer svi članovi koje je prevukla iz drugih opozicionih stranaka primaju platu.

Još uvijek ne otkriva porijeklo novca, ali sasvim je sigurno da je finansiraju stranci koji žele da ukinu Republiku Srpsku. Iako je lažnim obećanjima o novim radnim mjestima prikupila 29 ruku na sjednici GrO SDS-a to je ipak bilo nedovoljno za podršku u njenoj kandidaturi za gradonačelnika. Nakon te sjednice članstvo SDS-a počelo je da se osipa.

Većina članova je odbila da ide na listu za lokalne izbore, pa zato Gradski odbor SDS-a krije listu kao Trivićeva izvor finansiranja.

Nakon jučerašnjeg obilježavanja krsne slave SDS-a u Banjaluci višegodišnji članovi su izrazili nezadovoljstvo radom predsjednika Gradskog odbora Željka Raljića i poslali jasnu poruku da zbog Jelene Trivić ne žele više da budu članovi SDS-a.

Napuštaju mjesne odbore i uzimaju ispisnice iz Gradskog odbora. Tako je Trivićeva uspjela da “sahrani” Gradski odbor SDS-a u Banjaluci. Iako im je obećala novac iz crnih tokova za kampanju i radna mjesta nije još pošlo za rukom da do izbora bar u javnosti sačuva lažni sliku o podršci ove stranke.

 

Nastavi čitati

Aktuelno