Connect with us

Banjaluka

„ZDRAVO DA STE“: Radionica za mlade od 14 do 17 godina

„Zdravo da ste“ organizuje u četvrtak, 18. januara u 18.00 časova radionicu za mlade u dobi od 14 do 17 godina pod nazivom „Moje želje, moji snovi“. Radionica će biti realizovana u prostoru Društvenog centra Rosulje (Park „Mladen Stojanović“). Učešće je besplatno.

-Ova radionica ima za cilj pružiti perspektive kako bi mladi izgradili snažnu sliku o sebi, čak i kad okruženje nije podržavajuće. U adolescenciji, mladi se susreću sa brojnim izazovima, a neki od njih su povezani sa ismijavanjem ili nepovjerenjem zbog posebnih interesa koje imaju kao mlada osoba. Radionica je interaktivnog tipa gdje se kroz primjere iz života, ali i vlastite primjere, mlada osoba ohrabruje da istraje u svojim interesovanjima i razvije samopouzdanje kako bi ista ostvarila. Zajedno stvaramo prostor gdje svaki mladi pojedinac može rasti i razvijati se – naveli su organizatori u saopštenju.

Zainteresovani treba da prijavu (ime, prezime, godište i kontakt telefon) pošalju na imejl: [email protected] najkasnije do 17. januara do 18 časova.

Aktivnost se realizuje u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji zajednički finansiraju Vlade Švajcarske i Švedske, a provodi UNDP BiH.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno