Connect with us

Svijet

“ZNAM KO ĆE UBITI PUTINA” Zelenski šokirao izjavom o završetku rata

Znam ko će na kraju ubiti Putina, to će biti neko iz njegovog najužeg kruga bliskih savjetnika, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski predviđa da će u jednom trenutku doći do pada Putinovog rukovodstva, što će podstaći saveznike ruskog predsjednika da se okrenu protiv njega.

– Onda će mesožderi pojesti mesoždere. Ovo je veoma važno i trebaće im razlog da to opravdaju. Pamtiće riječi Komarova, Zelenskog… Pamtiće naše riječi. Naći će razlog da ubiju ubicu. Da li će uspjeti? Da. Kada ne znam – rekao je Zelenski u dokumentarcu.

U istom dokumentarcu ukrajinski predsjednik je pokazao javnosti gdje živi i spava od početka invazije 24. februara prošle godine. Televizijske kamere snimile su improvizovani smještaj u kome se nalazi krevet za jednu osobu, radni sto, TV i garderober. Otkrio je i da trenutno isključivo nosi vojničke čizme i jakne, ali i da jedno odijelo drži u ormanu.

Kraj rata se bliži

To je simbol da će rat uskoro biti gotov. Pobijedićemo – rekao je on u filmu koji je objavljen na godišnjicu početka ruske invazije.

Nedavno je u intervjuu za nemački Der Špigl Zelenski rekao da vjeruje da se Putin ponaša kao Hitler i da mu Ukrajina i druge zemlje neće oprostiti zločine koje je počinio, prenosi Blic.

– Iako ruski predsjednik održava blizak krug bliskih saradnika, došlo je do raskola između Vagnerovih plaćenika i ruske vojske. Obje strane krive drugu za ruske vojne neuspjehe u Ukrajini.

Ko će ubiti Putina

U decembru je Vašington post objavio da su Putinovi najbliži saveznici sve više frustrirani njime. Oni očigledno nemaju pojma šta on radi i nemaju čvrst plan za napredovanje u Ukrajini.

Tokom lJeta, bivši zvaničnik CIA Danijel Hofman rekao je da bi Putinovo svrgavanje od strane njegovih saveznika bilo iznenadni i prikriveni potez.

– Momci koji će ga ubiti uradiće to u tajnosti, skrivaće se kako ih Putin prvi ne bi pronašao i ubio. To će se desiti iznenada – smatra Hofman.

Svijet

U mraku čak 18 miliona ljudi: Još jedna zemlja kompletno ostala BEZ STRUJE

Dva dana prije BiH, Crne Gore i Dalmacije, u srijedu popodne, opšti nestanak struje u cijeloj zemlji doživio je i Ekvador.

Nacija od oko 18 miliona stanovnika ostala je najmanje jedan sat bez električne energije dok su vlasti riješile problem, objavio je ministar javnih radova Roberto Luque za mrežu X.

– Došlo je do kvara na dalekovodu koji je uzrokovao kaskadno isključenje, tako da nema struje na nacionalnom nivou- rekao je Luque, koji je i vršilac dužnosti ministra energetike, ne dajući dodatna objašnjenja.

U aprilu je predsjednik Ekvadora Daniel Noboa proglasio vanredno stanje u energetici i najavio planirana isključenja struje.

Južnoamerička zemlja bori se sa sušom koja utiče na proizvodnju struje iz hidroelektrana. Ispad je iznenadio Ekvadorce, posebno stanovnike glavnog grada Quita i korisnike podzemne željeznice, zaustavivši vozove oko 15:20 po lokalnom vremenu, prenosi index.hr.

Nastavi čitati

Svijet

Borelj s ministrima spoljnih poslova zemalja Balkana: ZAJEDNO IZGRADITI UJEDINJENU EVROPU

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj izrazio je zadovoljstvo što se sastao sa ministrima spoljnih poslova zemalja Balkana u Beču u okviru programa “Prijatelji Balkana” i “Strategija dunavskog regiona”.

“Drago mi je što sam se sastao sa ministrima spoljnih poslova Balkana. Razgovarali smo o tome kako izgraditi zajedno Evropu koja će biti više ujedinjena”, napisao je on na platformi Iks.

Borelj je zahvalio ministru spoljnih poslova Austrije Aleksandru Šalenbergu na susretima u Austriji.

Šalenberg je juče rekao da će novi saziv Evropske komisije biti ubrzo izabran i da se EU zalaže za to da sve države kandidati koji su dio Strategije EU za Dunavski region (EUSDR) postanu članice Unije u narednih pet godina.

Šalenberg je istakao da podrška Austrije državama Balkana, uključujući Srbiju, na evropskom putu “nema veze s altruizmom, nego je to u interesu” Beča.

“Imamo ljudski most prema ovom regionu i značajnu ekonomsku saradnju”, rekao je on.

On je rekao da je svaka platforma za saradnju, uključujući Strategiju EU za Dunavski region, dobra za države kandidate.

“Mi želimo da sve države koje okuplja EUSDR a nisu članice EU to postanu. Očekujemo da njihova integracija u EU bude na vrhu agende nove Evropske komisije”, istakao je Šalenberg.

Nastavi čitati

Svijet

URAGAN U MOSKVI: Dvoje poginulih a više od 30 povrijeđenih (VIDEO)

Najmanje 35 osoba je povrijeđeno a dve su poginule usljed uragana koji je u četvrtak protutnjao Moskvom.

Među povrijeđenima je i šestoro djece.

Nadležni su apelovali na građane da ne izlaze napolje po lošem vremenu zbog obilnih padavina koje se očekuju u glavnom gradu Rusije.

Uragan je nanio veliku štetu dijelovima grada. Prema podacima nadležnih službi, oboreno je skoro 1.200 stabala, oštećeno 645 automobila i nekoliko stubova ulične rasvjete, prenosi RIA Novosti.

Nastavi čitati

Aktuelno