Connect with us

Uncategorized

12 INTERIJER TRENDOVA koje ćemo viđati posvuda u 2023. godini

Ako ove godine planirate preseljenje, opremanje stana ili renovaciju, ali i ako samo želite malkice dotjerati stan, ove interijer trendove ćete htjeti imati na umu.

Brojni od njih bit će vam već poznati od ranije, neki će biti potpuna suprotnost od onoga što želite dok će vas drugi osvojiti na prvi pogled. Ovi trendovi mogu vam biti prava malena mapa u potrazi za stilom i uređenjem koji želite da ima vaš dizajn interijera.

Od boja koje će biti popularne, preko materijala i oblika, pa sve do pojedinačnih komada namještaja, obuhvatili smo i zaokružili sve trendove koje ćete viđati posvuda. Koji od ovih trendova već imate u svom domu, a koji biste htjeli dodati?

Zelena ostaje i ovu sezonu
Sve što asocira na prirodu i njezin umirujući efekt bit će dobrodošlo i u 2023. godini, pa samim time nije ni veliko iznenađenje da zelena ostaje jedna od popularnijih boja za uređenje interijera.

Prirodni materijali će postati izuzetno traženi
Kvaliteta, kao i luksuzan izgled čine da prirodni materijali dobivaju sve veću pozornost, prvenstveno mramor i kamen, a zatim i drvo.

Održivost dobiva na sve većoj važnosti
Domovi koji stavljaju naglasak na obnovljive izvore energije, kao i namještaj iz provjerenih održivih izvora proizvodnje dobit će svoju pozornicu tijekom 2023. godine.

Foto: Unsplash

Mnogi žele odmjereni maksimalizam
Minimalizam koji je držao visoko mjesto na listi afiniteta sad je zamijenio maksimalizam koji omogućava poigravanje s teksturama, bojama, materijalima.

Prozirni detalji kao praktičan dodatak
Prozirne ograde, stjenke tuš kabine, vrata koja odjeljuju prostorije jedan su od najtraženijih trendova, prognoziraju dizajneri, a ponajviše zbog činjenica da prostor čine otvorenim i većim.

Boje, boje, boje
Maksimalizam koji postaje sve popularniji u uređenju interijera sa sobom je poveo i odvažne boje koje ćemo ove godine vidjeti u svim prostorijama. Ako se pitate koje boje birati za svoj dom, ovdje donosimo detaljan vodič.

Foto: Unsplash

Originalan zanatski namještaj visoko je na ljestvici popularnosti
Bilo da je riječ o vintage komadu namještaja ili novom detalju za vaš dom, 2023. proći će u lovu na jedinstvene komade u koje je utkano mnoštvo majstorstva koji nikada ne izlazi iz mode.

Posebne sobe za pranje i sušenje rublja su hit
Osim što su praktične, ovakve zasebne prostorije pretvaraju inače zamoran posao u zabavnu i organiziranu rutinu. A ako nemate prostora za posebnu sobu, evo par ideja kako sakriti veš mašinu u svojoj kupaonici.

Kuhinje će biti od-va-žne
Mjesto susreta, kreiranja ukusnih jela i stvaranja uspomena zasigurno je kuhinja koja će u ovih 365 dana biti centar uređenja za mnoge.

Miks stilova postaje sve češći odabir
Dašak modernog uz dašak retro komada namještaja stvara dom s dosta karaktera i posebnosti.

Istaknuti zidovi bili su trend par godina, a ostaju i ove godine
Bilo da svoj zid želite istaknuti tapetama, pregradama, posebnim uzorcima ili nečim sasvim drugim, budite sigurni da će vaš interijer biti u skladu s trendovima.

Sve zaobljeno je in
Ravne linije su postale predvidljive, a 2023. je u znaku novog, modernog, drugačijeg. Upravo u tome pomažu zakrivljene linije u domu, od stepenica preko namještaja pa sve do interijer dekora.

Uncategorized

SRPSKA BOGATIJA ZA 17 MRVICA! Evo gdje je rođeno najviše beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 17 beba, 10 dječaka i sedam djevojčica, potvrđeno je Srni u porodilištima.

U Banjaluci je rođeno sedam beba, u Istočnom Sarajevu, Doboju, Foči i Trebinju po dvije i po jedna beba u Zvorniku i Prijedoru.

U Banjaluci su rođene četiri djevojčice i tri dječaka, u Istočnom Sarajevu i Doboju po dva dječaka, u Foči i Trebinju po jedan dječak i djevojčica, u Zvorniku jedna djevojčica i u Prijedoru jedan dječak.

Porođaja nije bilo u Bijeljini, Nevesinju i Gradišci.

Nastavi čitati

Uncategorized

JOŠ JEDAN LJEKAR SPECIJALISTA otišao u inostranstvo za BOLJIM ŽIVOTOM! Đajić i dalje radi u “Hjustonu”

Danas je još jedan ljekar specijalista zauvijek napustio Republiku Srpsku. I dok nam život kroje mahom ljudi sa kupljenim ili diplomama privatnih fakulteta naši stručnjaci masovno odlaze. Ovakav katastrofalan odljev posebno je primjetan u sektoru zdravstvenih radnika, a stanje je postalo alarmantno ješ prije desetak godina kada je Srpska ostala bez jedinog dječijeg kardiologa doktora Đukića koji je danas načelnik Dječije klinike za kardiologiju u Sloveniji, a u Banjaluku dolazi tek jednom mjesečno u privatnu ordinaciju Lazarević. Kako taj problem godinama nije imao rješenje naprasno je specijalizacija dodijeljena doktoru Zecu koji je tada već imao preko 50 godina te je on trenutno jedini dječji kardiolog u Srpskoj.
Odlaze nam i hirurzi, i pedijatri i oftalmolozi, a direktor UKC-a Vlado Đajić i dalje živi u svom svijetu na nekoj planeti koja je izgleda naša paralelna stvarnost.

Priučene medicinske sestre i manjak ljekara biće hroničan kroz vrlo kratko vrijeme, ali po tom pitanju svi se prave slijepi dok ne bude prekasno.

Nastavi čitati

Uncategorized

OZBILJNA PRIJETNJA ZAHAROVE “Moskva neće oklijevati da UNIŠTI američke F-16”

Rusija neće oklijevati da uništi avione američke proizvodnje F-16 poslate Kijevu, čak i ako deluju iz baza izvan Ukrajine, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je upozorila da je Rusija svjesna da će Zapad uskoro Ukrajini obezbijediti napredne lovce, čija se prva isporuka očekuje sljedeće godine.

Međutim, Zaharova je istakla da je “značajan dio ukrajinske aerodromske infrastrukture uništen, a ti američki lovci možda djeluju sa aerodroma van zemlje”, uključujući Poljsku, Slovačku i Rumuniju.

Prema njenim riječima, Oružane snage Rusije smatraće borce koji učestvuju u sukobu na strani ukrajinske vojske kao legitimne mete za uništenje.

Zaharova je naglasila da predstojeće isporuke F-16 dovode NATO do toga da se “još više zaglavljuje u sukobu u Ukrajini”.

Ona je dodala da Alijansa slanjem oružja Kijevu, zapravo, “vodi hibridni rat protiv Rusije pod maskom spasavanja Ukrajine”.

Ukrajina je dugo tražila napredne avione od Zapada, tvrdeći da bi oni bili ključni u suprotstavljanju ruskoj vazdušnoj nadmoći. Velika Britanija i Holandija su u maju, nakon višemjesečnog oklijevanja, najavile “međunarodnu koaliciju” koja će da pomogne Kijevu da nabavi F-16.

Rusija je više puta upozoravala Zapad da ne isporučuje oružje Kijevu, napominjući da bi to samo produžilo sukob, a ne bi promijenilo njegov ishod.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je ranije da će Moskva pošiljke F-16 smatrati “nuklearnom prijetnjom”, s obzirom da bi uz neke modifikacije ti avioni mogli da nose atomsko oružje, prenose mediji.

Nastavi čitati

Aktuelno