Connect with us

Region

Pijani muškarac ukrao 6 saobraćajnih znakova

U alkoholizovanom stanju, policija iz Virovitice, u Hrvatskoj, uhvatila je 35-godišnjeg muškarca koji je ukrao šest saobraćajnih znakova i htio da ih odnese kući.

U ponedeljak 26. septembra u Virovitici policajci su tokom patroliranja gradom uočili da nedostaju određeni saobraćajni znakovi. Kratko nakon toga, oko 00:25 sati zatekli su 35-godišnjaka u vidno alkoholizovanom stanju, a pored njega na tlu bili su raznovrsni šareni saobraćajni znakovi od znaka STOP do znaka naziva rijeke “Ođenica” sve ukupno 6 komada.

Uz saobraćajne znakove na tlu su bile i bočice alkoholnih pića – konjaka, pelinkovca, šljivovice i razne limenke energetskog pića koji su takođe oduzeti, saopštila je PU virovitičko-podravska.

Muškarac je odbio alkotestiranje. Kako je 35-godišnjak počinio krivično djelo krađe na štetu Grada Virovitice, uhapšen je i nakon ljekarskog pregleda kao i psihijatrijske obrade smješten u prostor za zadržavanje

Za krivično djelo krađe predviđena je kazna zatvora do pet godina

Region

U SRBIJI SUTRA IZBORI u 89 gradova i opština širom Srbije, SVE OČI UPRTE U BEOGRAD!

U Srbiji se sutra održavaju izbori u 89 gradova i opština, među kojima i za Skupštinu Beograda.

Osim za odbornike Skupštine grada Beograda, izbori se održavaju u još 14 gradova i 74 opštine i gradske opštine.

Biračka mjesta otvaraju se u 7.00, a zatvaraju u 20.00 časova, do kada traje i izborna tišina.

Na izborima za Skupštinu grada Beograda učestvovaće 14 lista, koliko i za Skupštinu Novog Sada, a u Nišu ima 11 lista.

Izbori će pored ova tri grada biti održani u još 12 gradova: Subotici, Zrenjaninu, Kikindi, Vršcu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu, Jagodini, Užicu i Čačku.

U Beogradu se bira 110 odbornika Skupštine grada kao i odbornici u 17 gradskih opština.

U glavnom gradu upisano je 1.602.150 birača koji će moći da glasaju na 1.265 biračkih mesta.

Gradska izborna komisija Beograda proglasila je 14 izbornih lista koje će se naći na glasačkom listiću za Skupštinu grada.

Prema Zakonu o lokalnim izborima, izborna komisija u roku od 96 časova od zatvaranja biračkih mjesta treba da objavi izvještaj o rezultatima izbora.

U raspodjeli mandata mogu da učestvuju samo izborne liste koje su dobile najmanje tri odsto glasova od broja birača koji su glasali, dok taj cenzus ne važi za manjinske liste.

Izbori se neće održavati u 64 grada i opštine gdje su održani u decembru prošle godine.

Nastavi čitati

Region

TRAJE VIŠE OD 60 GODINA: Gasi se poznata mesna kompanija u Hrvatskoj

Slavonska kompanija, čija porodična istorija traje više od 60 godina, prošlu je godinu završila s velikim gubicima.

Riječ je o Mesnoj industriji Ravlić, čiji se pogoni nalaze u Opštini Petrijevci, a sjedište im je u Osijeku, piše Glas Slavonije.

Prošlu godinu su završili s manje od 24 miliona evra prihoda, što je pad od 32 odsto. Gubici su se povećali gotovo osam puta (4,54 miliona evra), a imaju 50-ak zaposlenih manje.

Stoga je Trgovački sud u Osijeku objavio odluku o otvaranju predstečajnog postupka nad ovom firmom. Račun im je deblokiran, a ročište je zakazano za 27. avgust. Krešimir Fučkar imenovan je za povjerioca.

Ranije se pisalo da osječku firmu planira da preuzme druga kompanija iz iste branše, ali ta vijest još nije potvrđena.

Nastavi čitati

Region

POTRESNE RIJEČI Nine Kobiljski, MAJKE UBIJENE DJEVOJČICE u masakru u Ribnikaru

Jučerašnji dan bio je izuzetno težak za roditelje djece Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, koji su pretrpjeli gubitak svojih voljenih u masakru koji se dogodio 3. maja prošle godine.

Nakon stravičnog događaja u kojem je njihov školski drug izvršio napad na svoje drugove, rane su ponovo otvorene za ove porodice. Nina Kobiljski, majka djevojčice Eme Kobiljski koja je izgubila život u tom tragičnom događaju, podjelila je svoje emocije i bol putem društvenih mreža.

Da su živi, juče bi zajedno sa svojim drugarima proživjeli trenutke radosti, nosili bi majice koje bi međusobno potpisivali, smijali se, plakali i uživali u muzici. Nažalost, ta iskustva su im oduzeta zbog brutalnog čina koji je izvršio njihov vršnjak, tada trinaestogodišnji učenik iste škole, pucajući na njih bez ikakvog razloga.

“Ovu strahotu uz vječnu ljubav nekako preživjeti”
– Završi se i 8. razred.. Koga danas iz djetinjstva ispratiti? Sa kim se radovati? Koga na novom početku bodriti? Nad kim bditi i za koga se nadati? Koga usmjeravati? Koga sa ljubavlju stasalog gledati? Danas njihove drugare, a njima se moliti, zauvijek ih voleti i ovu strahotu uz vječnu ljubav nekako preživjeti. Zauvek Ema, Andrija, Adrijana, Katarina, Sofija, Ana, Bojana, Mara, Angelina i čika Dragan – napisala je Nina Kobiljski, majka ubijene djevojčice ispod crteža Emine mlađe sestre, na kojem je prikazana mala djevojčica koja drži za ruku anđela sa neba.

Mali maturanti nikad nisu bili tiši
Kako je pisano, tradicionalna šetnja maturanata vračarskih osnovnih škola “Defile malih maturanata” održana je juče, a tom prilikom maturanti su odali počast tragično nastradalim drugarima iz OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Osnovci su nosili transparente sa natpisom škole i srpske trobojke, šetnja je oko 11 časova počela sa Trga kod Beogradskog dramskog pozorišta, u parku kod Vozarevog krsta. Ipak, ono što je ostalo najupečatljivije nakon jučerašnje šetnje, zapravo je gromoglasna tišina koja je parala uši dok su maturanti prolazili pored Ribnikara. U miru, spuštenih glava, noseći zastave Srbije u rukama, odali su počast nastradalim vršnjacima. Mali maturanti potom su prišli spomen-ploči nastradalima, ljubili njihove slike i u suzama ostavljali cvijeće

Nastavi čitati

Aktuelno