Connect with us

Politika

BASARA “Narodni front JELENE TRIVIĆ, ONEMOGUĆIO podršku RVI i borcima VRS za liječenje i rehabilitaciju”

Jelena Trivić i njen Narodni front nisu omogućili podršku RVI i borcima Vojske Republike Srpske za liječenje i rehabilitaciju iako su prava na život i zdravlje ljudi garantovana i najvišim zakonskim aktima.

Rekla je ovo Adriana Basara, potpredsjednik Gro PDP Banjaluka.

“Na ovaj veliki praznik kada se sjećamo svih onih koji su dali svoje živote za slobodu, odbranu otadžbine i očuvanje identiteta i iskonske vjere srpskog naroda važno je iznijeti činjenicu, a to je da ratni vojni invalidi i borci Vojske Republike Srpske nisu dobili sredstva za liječenje i rehabilitaciju, a presudno je bilo djelovanje NF Jelene Trivić”, podsjetila je Basara naglasivši da je u rebalansu budžeta za 2023. bilo je predviđeno nešto manje od 100.000KM za liječenje i rehabilitaciju boraca VRS..

Takođe je istakla da je 15 odbornika bilo je spremno da podrži rebalans budžeta, te da je bilo dovoljno da barem jedan od tri odbornika iz kluba u kojem su odbornici NF, podigne ruku i podrži borce, ali su to oni odbili.

“Bez obzira na sramotno djelovanje pojedinih političkih aktera, ova gradska administracija nastaviće borbu za stvaranje boljih uslova boračkih kategorija, te ispraviti tridesetogodišnju nepravdu i uskoro završiti i Centralno spomen-obilježje”, poručila je Basara.

Politika

VIDOVIĆ PORUČIO VUKANOVIĆU “Još jednom pokušao da degradira dignitet najviše zakonodavne institucije”

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović rekao je danas, komentarišući istup poslanika Nebojše Vukanovića u Narodnoj skupštini Republike Srpske, da je Vukanović još jednom pokušao da degradira dignitet najviše zakonodavne institucije svojim primitivnim i neodgovornim izlaganjem u kojem je iznio niz laži uvreda na račun rukovodstva Republike Srbije.

„Tužno je i sramotno da na današnji dan kada sjednici prisustvuju poslanici Skupštine Srbije koji su sa poslanicima iz Srpske konstituisali Parlamentarni forum poslanik Vukanović pokuša da omalovaži i degradira ovaj događaj i pruženu bratsku ruku saradnje“, rekao je Vidović.

On je istakao da je posebno žalosno što je Vukanović svojim primitivnim istupom izazvao reakciju gostiju, poslanika iz Srbije, umjesto da kao vaspitan i odgovoran čovjek bude dobar domaćin dragim gostima.

„Naivno je vjerovati da je Vukanović to uradio sam. On je očigledno instruisan od onih kojima smeta istorijska Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda o kojoj se raspravlja u Narodnoj skupštini.  Njima smeta Deklaracija i Sabor i saradnja, a Nebojša Vukanović je samo megafon preko kojega pokušavaju da to degradiraju i sruše. Ali sreća je što srpski narod umije to da prepozna i što Vukanović nema niti će imati političku snagu da provede u djelo naloge svojih mentora“, rekao je Vidović. 

Dodao je da je najbolju definiciju političkog djelovanja Vukanovića dao srpski poslanik Milimir Vujadinović koji je rekao da je srpski narod u BiH dobio svog Željka Komšića, oličenog u Nebojši Vukanoviću.

Nastavi čitati

Politika

SPS NIJE POTPISAO DODIKOV PRIJEDLOG zahtjeva za održavanje Posebne sjednice NSRS

Poslanici Socijalističke partije Srpske /SPS/ u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu potpisali Dodikov prijedlog zahtjeva za održavanje Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici SPS-a nisu podržali temu ,,Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima, prijedlog narodnih poslanika”., kako zvanično glasi naziv dokumenta o mirnom razdruživanju u BiH.

Poznavaoci političkih prilika u Srpskoj ističu da ovo nije prvi put da je stranka Gorana Selaka izigrala povjerenje Milorada Dodika i odbila poslušnost.

Mnogi od njih ističu da se sličan scenario desio uoči izborne trke 2020. godine kada je ova stranka izigrala Igora Radojičića koji je tada bio kandidat SNSD-a u trci za prvog čovjeka Banjaluke.

Nastavi čitati

Politika

MINISTAR KARAN TVRDI “Negativan reviziorski izvještaj nije indikator krivičnog djela”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je danas u Narodnoj skupštini Srpske da negativan revizorski izvještaj ne znači da je i izvršeno krivično djelo.

“Negativan reviziorski izvještaj nije indikator krivičnog djela. Imamo slučajeva da je u revizorskom izvještaju sve čisto, a da se krije počinjeno teško krivično djelo”, rekao je Karan odgovarajući na poslanička pitanja tokom “Aktuelnog časa”.

Poslanik PDP-a Milanko Mihajlica pitao je resornog ministra, koliko je MUP Republike Srpske do sada podnio krivičnih prijava po osnovu negativnih revizorskih izvještaja u institucijama i javnim preduzećima, te koliko je Ministarstvo pravde Republike Srpske po tom osnovu podiglo optužnica, navodi Srna.

Nastavi čitati

Aktuelno