Connect with us

Hronika

UDES KOD MRKONJIĆA! Kravu udario golfom, suvozač završio na UKC-u RS

Dragan E. iz Mrkonjić Grada je u mjestu Surjan u ovom gradu upravljajući golfom udario kravu koja se nalazila na kolovozu, a tom prilikom je povrijeđen suvozač G.Č.

Kako “Nezavisne novine” nezvanično saznaju krva nije pronađena na licu mjesta, ali su ostali tragovi životinje koji ukazuju da je ona učestvovala u ovoj neobičnoj saobraćajnoj nezgodi.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad su saopštili da se juče oko 17.50 časova dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je D.E. iz Mrkonjić Grada upravljajući golfom udario u domaću životinju – kravu koja se nalazila na kolovozu.

– U ovoj saobraćajnoj nezgodi tjelesne povrede je zadobio suvozač G.Č. iz Mrkonjić Grada kojem je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Mrkonjić Grad, nakon čega je prevezen u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Vozač D.E. je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilom, vozilo nije registrovano, a izvršeno je alkotestiranje istog kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,75 g/kg. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad. Rad na dokumentovanju saobraćajne nezgode je u toku – navodi se u saopštenju.

Nezavisne

Hronika

JEZIVA NESREĆA! Djevojčicu ubio spomenik koji je PAO ZBOG JAKOG VJETRA!

Sedmogodišnja djevojčica poginula je nakon što je jak vjetar srušio spomenik koji je pao na dijete u parku u gradu Atirau u Kazahstanu, saopštila je danas gradska policija.

Incident se dogodio sinoć kada je jak vjetar srušio spomenik u Aleji heroja Velikog otadžbinskog rata u Parku pobjede i djevojčica je zbog zadobijenih povreda preminula u regionalnoj dječijoj bolnici, navodi policija, prenio je Interfaks.

Istraga o incidentu je u toku, navodi policija.

Nastavi čitati

Hronika

TEŠKA NESREĆA JUTROS U DEBELJACIMA! Ženu udario voz

Voz je jutros u banjalučkom naselju Debeljaci udario ženu, saznaju “Nezavisne novine”.

Kako saznajemo, to se dogodilo oko 9.35, nakon čega je ona prevezena u Univerzitetski klinički centra Republike Srpske.

Za sada nije poznato njeno zdravstveno stanje.
Više informacija trebalo bi da bude saopšteno u toku dana.

Nastavi čitati

Hronika

Pukom srećom izbjegnuta tragedija: Dobojlije ispričale kako je RINGIŠPIL pao na djecu

Pukom srećom izbjegnuta je tragedija u Doboju. U prepunom parku u centru grada prevrnuo se ringišpil, povrijeđeno je četvoro djece. Dvoje je zadržano u bolnici, niko nije životno ugrožen.

Očevici pričaju da je ringišpil odjednom ubrzao i zaljuljao. Roditelji su počeli da viču da se ringišpil zaustavi da bi se samo nakon nekoliko sekundi prevrnuo. Konstrukcija je pala na djecu.

Zavladala je panika. Svi su priskočili u pomoć povrijeđenim mališanima, piše ATV.

-Nekoliko njih je uzelo konstrukciju da podigne, a mi smo se spustili dole da izvučemo tu djecu koja su bila zarobljena pod ringišpilom. Uspjeli smo veoma brzom reakcijom izvući djecu – rekao je Rade Ristić iz Doboja.

Roditelji su na rukama odnijeli djecu u hitnu pomoć koja se nalazi u blizini. Jedno vozilo hitne pomoći stiglo je i u park. Djeca su odmah zbrinuta.

Uglavnom se radi o povredama glave i lica, otvorenim i zatvorenim povredama. Jedno dijete je imalo povredu u predjelu kosmatog dijela glave, zaustavljeno je krvarenje. Jedna djevojčica je imala povrede u predjelu lica. Dvoje djece nije imalo vidljive povrede, ali su bili u stanju šoka, uplašeni i uznemireni – izjavila je Milica Ristić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Doboj.

Sve se to dogodilo sinoć oko 20 časova. Čovjeka, koji je rukovao ringišpilom u Parku narodnih heroja, policija je uhapsila zbog izazivanja opšte opasnosti.

-Uviđajem koji je započeo sinoć rukovodio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj i isti je nastavljen danas u prisustvo vještaka mašinske struke. B.J. će danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju – navela je Dragana Damjanović, portparol Policijske uprave Doboj.

Dobojski park i danas prepun djece. Oni stariji još su u šoku i nevjerici.

-Jako mi je teško palo što su djeca povrijeđena, mogao sam i ja biti tu sa unukom. Mislim da treba tu malo strože propise, kada se to postavlja. Kad mogu tražiti kontrole i pooštriti mjere za sve ostalo, zašto za to ne bi pooštrili. – kažu mještani.

Djecu koja su zbrinuta u dobojskoj bolnici sinoć je obišao i gradonačelnik Boris Jerinić. Djeci i roditeljima ponudili su pomoć i pružili podršku.

Roditelji su u strahu posebno jer su se ovakvi slučajevi dešavali i u drugim opštinama i gradovima u posljednje vrijeme. Zbog toga, kažu, očekuju pojačane inspekcijske kontrole svih zabavnih sadržaja namijenjenih djeci.

Nastavi čitati

Aktuelno