Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ O SJEDNICI Do prijedloga i konačnog usvajanja dug je put

Stanivuković je dodao kako se nada da će odbornici biti svjesni globalne situacije i svih izazova koji su pred nama.

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je kako je danas, nakon završene sjednice Skupštine Grada izuzetno bitno što je Banjaluka dobila nacrte dva budžeta.

– Ipak, do prijedloga i konačnog usvajanja dug je put. Kao i prošle godine, nacrti budžeta jednoglasno su usvojeni, ali do konačnog usvajanja budžeta bilo je mnogo ucjena koje su značile blokadu našeg grada – naglasio je gradonačelnik.

Dodao je kako će zadržati optimizam da će odbornici biti svjesni globalne situacije i svih izazova koji su pred nama.

-Nadam se da će biti svjesni i važnosti da budžeti grada budu razvojni i strateški orijentisani, a ne potrošački i rasipnički kako bi mogli nastaviti dalji razvoj najvećeg grada Republike Srpske – zaključio je on.

Podsjećamo, odbornici Skupštine grada Banjaluke na jučerašnjoj, 18. sjednici su usvojili Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2022. godinu u iznosu od 201,96 miliona KM, koji je veći od početnog budžeta za 32,25 miliona KM ili 19 odsto.

Istovremeno, usvojen je Nacrt budžeta Grada za 2023. godinu u iznosu od 195.290.000 KM, koji je u odnosu na plan za 2022. godinu veći za 15,1%, ili za 25,6 miliona KM.

Oba dokumenta su upućena na javnu raspravu sa ciljem obezbjeđivanja učešća javnosti u procesu donošenja budžeta i učešću subjekata u predlaganju prijedloga i primjedbi, koje će poslužiti za izradu prijedloga ovih značajnih dokumenata.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ PRISUSTVOVAO ponoćnoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja

U prisustvu brojnih vjernika, povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa u Hramu Hrista Spasitelja služena je Sveta arhijerejska liturgija, koju je predvodio Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki g.Jefrem.

Liturgiji je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je iskoristio priliku da još jednom svim vjernicima uputi vaskršnju čestitku uz želje da im najveći hrišćanski praznik donese mir, zdravlje, ljubav i slogu, te da im da snage i vjere da se izbore sa svakim iskušenjem.

Nastavi čitati

Banjaluka

NEVJEROVATNO! Tek postavljene VASKRŠNJE DEKORACIJE u Parku „Petar Kočić“ već su se našle na METI VANDALA!

Tek postavljene vaskršnje dekoracije u Parku „Petar Kočić“ već su se našle na meti vandala.

Naime, nesavjesni pojedinci oštetili su dekoracije vaskršnjih jaja, koje su trebale da uljepšaju ambijent našeg grada tokom vaskršnjih praznika i to već prvi dan kako su postavljene u Parku.

Napominjemo da su ranije iz Odjeljenja za komunalne poslove apelovali da svi zajedno čuvamo naš grad, komunalnu opremu i zajedničku imovinu.

-Nažalost, ovakva uništavanja su sve češća pojava u našem gradu, te i ovim putem upućujemo apel sugrađanima da prijave nadležnim organima, ukoliko uoče ovakve pojave – zaključuju iz Odjeljenja.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODLIČNA ZABAVA! Rok Simfonija rasplesala Banjalučane

Rock Simfonija održala je danas mini koncert u centru Banjaluke gdje je svojim snažnim ,,rok,, zvucima zabavljala sugrađane ali i najavila koncert u gradu na Vrbasu koji je zakazan za 10. maj u sportskoj dvorani Centar – sve u okviru najiščekivanijeg dogadjaja u svijetu tetovaža kod nas – Banja Luka Tattoo Show!

Današnji “flash mob” bio je samo uvod u ono što očekuje posjetioce tog nevjerojatnog spektakla gdje Rok Simfonija nastupa prvi dan.

Banjaluka će 10, 11. i 12. maja postati epicentar svjetske tattoo scene uz bogat muzički program domaćih i regionalnih bendova. Očekuje se da će veliki broj posjetilaca uživati u fantastičnim tetovažama, muzici i atmosferi koja će ostati urezana u sjećanju svih koji budu prisustvovali tom nezaboravnom događaju.

Nastavi čitati

Aktuelno