Connect with us

Sport

STANJE SE POGORŠALO Još jedna legenda se bori za život

Italija se još nije ni oprostila od Siniše Mihajlovića, a već dolaze loše vijesti o stanju još jedne legende svjetskog fudbala Đanluke Vijalija.

Italijanski mediji javljaju da se pogoršalo stanje legendarnog Đanluke Vijalija (58), nekadašnjeg fudbalera Sampdorije, Juventusa i Čelsija.

Vijali je u svojoj velikoj karijeri igrao za Kremoneze, Sampdoriju, Juventus i Čelsi, uz to da se u klubu iz Đenove, gdje je proveo osam sezona, profilisao u jednog od najboljih evropskih napadača tog vremena, a takođe je osvojio i titulu sa ovom ekipom u sezoni 1991/1992, kada je bio najbolji strijelac.

Nakon završetka profesionalne karijere radio je kao igrač-menadžer u Čelsiju, potom kao menadžer u Votfordu, a 2017. godine sučio se sa najvećim izazovom u životu, dijagnostifikovan mu je kancer.

Vijaliju je rak pankreasa prvi put dijagnostifikovan 2017. godine, a tri godine kasnije mogao je da kaže da je dobio bitku sa podmuklom bolešću.

Nažalost, sada mediji javljaju da mu se stanje veoma pogoršalo. Rat se, nažalost, nastavlja, bolest se vratila i Vijaliju su doktori savjetovali da napusti sve profesionalne obaveze i fokusira se isključivo na tretmane.

Ono što navode kao pokazatelj koliko je loša čitava situacija, jeste i to da je njegova majka Marija Tereza hitno napustila Kremonu i otišla za Englesku, gdje se Đanluka nalazi sa porodicom.

Sport

TADIĆ TEŠKO PODNIO ODLUKU DA MEČ POČNE SA KLUPE: Smatram da sam najbolji igrač ovog tima

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Gelzenkirhenu od Engleske 0:1, u utakmici prvog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Kapiten Dušan Tadić ušao je u igru sredinom drugog poluvremena.

“Teško sam podneo odluku da ne igram od početka. Smatram da sam najbolji igrač ovog tima, lider, bez lažne skromnosti. Ali ako je selektor odlučih da igram 30 minuta ja to poštujem”, rekao je Tadić za RTS, pa nastavio

“Mogao bih mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću da igram. Ja bih naravno voleo da igram 90, ali poštujem odluku. Naravno da želiš da budeš deo kolektiva i uradiš sve za kolektiv. Mislim da su nam se Englezi nudili od početka pa do kraja. Mislim da smo ih imali, da nam je malo falilo. To je prava reč, nudili su nam se. Ostaje žal”.

Slovenci su ranije remizirali sa Dancima (1:1) u Štutgartu.

“Ne treba da kalkulišemo. Treba da idemo na pobedu. Uvek želiš da prikupiš što više bodova. Učinićemo sve što možemo da dobijemo Sloveniju i prođemo dalje”, zaključio je Tadić.

U drugom kolu u četvrtak, Srbija će igrati protiv Slovenije, a Engleska protiv Danske.

Nastavi čitati

Sport

Policija upucala navijača na EURO 2024! Isplivao snimak, uletio sa sjekirom u fan zonu!

Policija je bila primorana da puca u navijača koji je uletio sa sjekirom u fan zonu…

Haos na Evropskom prvenstvu u fudbalu, policija je upucala navijača! On je uletio sa sjekirom u fan zonu i nastao je potpuni haos. Policija je bila primorana da reaguje i za sada nije poznato da li ga je samo ranila ili je došlo do smrtnog ishoda.

Haos se dogodio pred meč Holandije i Poljske u Hamburgu i sve to desilo se oko fan zone u kojoj su bili smješteni navijači Holandije. Šta je tačno tome prethodilo i kako je uopšte čovjek sa sjekirom došao do tog dijela grada, a da ga niko ne zaustavi…

Sreća u svemu tome bila je što nije stigao da povrijedi nikoga, već je policija uspjela da reaguje na vrijeme i da spriječi veće incidente. Meč između Holandije i Poljske počinje u 15 časova.

Nastavi čitati

Sport

Danas na EURO 2024: Navijamo za Srbiju, a još jedan meč je važan za Piksija i “orlove”

Pored reprezentacije Srbije koja igra sa Engleskom igraće se još dvije utakmice.

Srbija konačno započinje učešće na Evropskom prvenstvu. Igraće od 21 čas protiv selekcije Engleske na stadionu u Gelzenkirhenu. Navijaćemo svi za “orlove” koje predvodi Dragan Stojković Piksi, ali to nije jedini meč koji je na programu danas na šampionatu Starog kontinenta. Imaćemo i dva meča kao “zagrijavanje”.

Poslije goleade na otvaranju i utakmici Njemačke i Škotske (5:1), bilo je golova i u subotu. Na tri odigrana meča postignuto je 10 golova i neka se nastavi sa goleadama i u nedjelju. Vidjećemo i koliko puta će se mreže tresti u nova tri meča.

Termini su poznati i ne mijenjaju se, prvi meč kreće u 15 časova, drugi u 18, treći u 21 sat. Dakle, zabava je zagarantovana. Spremite se i uživajte.

POLJSKA – HOLANDIJA

Koliko i da li nešto može Poljska da uradi bez najboljeg igrača i najboljeg strelca Roberta Levandovskog. Najavljeno je da napadač Barselone zbog povrede neće igrati u prvom meču i da će ljekari uraditi sve da ga oporave za naredne dvije utakmice. To sigurno olakšava malo posao Holanđanima.

Virdžil van Dajk kao najbolji igrač tima neće morati bar da brine za Levandovskog na stadionu u Hamburgu. Ova dva tima posljednji put su se sastala u Ligi nacija 2022. godine. Prvi meč završen je bez pobjednika u Roterdamu (2:2), dok je drugi u Varšavi pripao gostima (2:0).

SLOVENIJA – DANSKA

Ovaj meč pratiće vjerovatno i Piksi i njegovi saradnici. Zašto? Zato što je u pitanju susret dvije selekcije koje igraju u grupi sa Srbijom. Prema kvotama kladionica favoriti u ovom meču su Danci, pa će možda to da bude i još jedan motiv više za Sloveniju i Jana Oblaka.

Zanimljivo je i da su ove dvije selekcije bile u grupi i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U Sloveniji je bilo neriješeno (1:1), dok su u Danskoj domaćini slavili (2:1).

SRBIJA – ENGLESKA

Jasno je svima da je Engleska jedan od favorita za osvajanje šampionata, ali to ne znači da će se Srbija predati. Potvrdio je to i Piksi i obećao da će “orlovi” da krenu u napad. Bilo bi lijepo da naprave i prvo veliko iznenađenje u dosadašnjem toku takmičenja…

Hari Kejn sa jedne, Aleksandar Mitrović sa druge strane. Ovde, priznajemo, ne možemo da budemo objektivni. Srbijo, idemo!

Nastavi čitati

Aktuelno