Connect with us

Hronika

Podignuta optužnica protiv Dragana Šojića, šefa Službe za zajedničke poslove institucija BiH

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragana Šojića (62) koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi se tereti da je, kao službena osoba u institucijama BiH, iskoristio i prekoračio službene ovlasti te je nezakonitim postupanjem, na ime neosnovano isplaćenih plata, toplih obroka, goriva i servisiranja vozila, pribavio sebi nezakonitu korist u iznosu od najmanje 41.877 KM, te u istom iznosu oštetio budžet BiH, čime je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Šojić se tereti da je, u periodu od 2018. do 2022. godine postupao protivno zakonu i pozitivnim propisima, zloupotrijebivši službenih položaj, kako bi pribavio nezakonitu imovinsku korist, te nanio štetu budžetskim sredstvima i resursima institucije kojom je rukovodio.

U optužnici se navodi, da je optuženi zloupotrebljavao službena vozila institucije, kako bi više puta privatno putovao u inostranstvo, na područje Srbije i Crne Gore, bez službenih naloga i potrebne procedure za korištenje službenih vozila u institucijama BiH.

Šojić se tereti da je sačinjavao i u putne naloge unosio neistinite podatke o navodnom kretanju vozila unutar BiH, unosio netačne podatke o službenim putovanjima, boravku na poslu i prisutnosti na radnom mjestu kada nije boravio na poslu, kako bi ostvario pravo na platu i naknade iz radnog odnosa.

Navode optužbe tužilaštvo će dokazivati pozivanjem 10 svjedoka, stručnog vještaka, kao i prilaganjem više stotina dokaznih materijala među kojima i obimnu finansijsku i službenu dokumentaciju.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

SRNA

Hronika

NESREĆA U BILEĆI: Dizalica dotakla dalekovod, poginuo mladić

Jedno lice iz Gacka poginulo je danas u Bileći kada je dizalica dotakla dalekovod, potvrđeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

ATV saznaje da je u pitanju mlađi muškarac.

“Smrtno stradalo lice nije rukovalo dizalicom”, naveli su iz policije.

Događaj se desio oko 11.30 časova, dodali su iz Policijske uprave Trebinje.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U MARIBORU! Dijete upalo u šaht, NIJE MU BILO SPASA!

Jedno dijete je nastradalo kada je upalo u šaht u gradu u Sloveniji.

Policijska uprava Maribor juče je oko 22 sata obaviještena o nesreći u okolini Markovaca u kojoj je dijete upalo u šaht.

Dijete je odmah prevezeno helikopterom u bolnicu.
Uprkos medicinskoj pomoći, dijete je nažalost preminulo, pišu Slovenske novice.

U međuvremenu, mariborska policija nastavlja istragu o okolnostima koje su dovele do incidenta.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIV UDES u centru Trebinja, jedna osoba SMRTNO STRADALA (FOTO)

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nezgodi koja se desika u Trebinju, potvrđeno je za ATV.

“Dana 18.05.2024. godine u 15:32 časova PS Trebinje prijavljeno je da se desila saobraćajna nezgoda u ulili Vuka Mićunovića i da je učestvovalo jedno vozilo “opel korsa”. U toku je uviđaj, a prema trenutnim informacija jedno lice je smrtno stradalo”, rečeno je za ATV iz PU Trebinje.

Nastavi čitati

Aktuelno