Connect with us

Sport

Vidić otvorio dušu, ovo je njegov plan za srpski fudbal: Novca ima, ali domaći igrači su ključ!

Nemanja Vidić hoće da sjedne u vrelu fotelju predsjednika FSS, a njegov plan za napredak srpskog fudbala je vrlo jasan.

Približavaju se izbori za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije, a jedan od kandidata za prvog čovjeka srpskog fudbala je i Nemanja Vidić. On je završio fudbalsku karijeru 2016. godine, a od tada se školovao i kao trener, ali i u raznim UEFA programima.

Sada je u intervjuu za engleske medije priznao da mu nije bilo lako kada je morao da ostavi fudbal, ali je pričao i o planovima vezanim za Srbiju.

“Slušajte, bilo je teško, na početku pogotovo. Sada sve više razumijem situaciju i lakše je”, počeo je on, a onda otkrio šta mu je cilj kada je srpski fudbal u pitanju:

“Hoću da budem neko ko će da utiče na fudbal i ko će da donese nešto novo iz perspektive navijača i igrača. U Srbiji postoje različiti izazovi. Potrebni su nam sposobni ljudi na pravim mjestima. Mislim da je u fudbalu mnogo novca i zbog toga na pozicijama sportskih direktora i skauta neophodno je imati pravi kadar kako bi vam pomogli da postignete ono što želite”, naglasio je nekadašnji reprezentativac Srbije.

On se osvrnuo na nedavne turbulencije na svjetskom tržištu transfera i istakao da je neophodno da se svi mnogo više fokusiraju na stvaranje igrača.

“Vidimo da je tržite postalo ludo. Misim da moramo da se vratimo na razvoj igrača, a da se manje oslanjamo na gotov proizvod. Vidimo da sa finansijskim fer pejom neki klubovi imaju problema jer troše mnogo novca. Novca ima, ali svakako neki principi moraju da postoje kako bismo i dalje stvarali domaće igrače. Zbog toga mislim da nekadašnji fudbaleri moraju da budu još više uključeni u programe i u kontaktu sa ljudima koji ulažu novac u fudbal”, rekao je VIdić.

Nekada lider na terenu, sada hoće da bude lider van terena i da utiče na to da se fudbal više okrene samoj igri, a manje biznisu.

“Kada vidimo u kom pravcu ide fudbal, mislim da nam je neophodno više bivših igrača unutar njega. U posljednjih 10-15 godina se fudbal više orjentisao na biznis, a moramo da nađemo ravnotežu i zato mislim da je neophodno da u fudbalskom ekosistemu bivši igrači zauzmu bitne pozicije. Kako bi mogli da utiču na to kako se predstavljaju fudbaleri i kako boi uticali na suštinu fudbala”, završio je nekadašnji kapiten Mančester junajteda.

Sport

IZNENADA PREMINUO bivši košarkaš Lejkersa, IMAO JE SAMO 33 GODINE

Darius Moris, bivši košarkaš LA Lejkersa, preminuo je u 33. godini.

Vijest je objavio klub na društvenim mrežama, a kasnije ju je potvrdila i porodica Amerikanca.
“Srce nam je slomljeno smrću Darijusa Morisa”, navodi se u kratkoj poruci Lejkersa objavljenoj na Tvitteru.
Osim što je igrao za Lejkerse, Moris, koji je u NBA stigao 2011. godine kao 41. pik na draftu, nastupao je i za timove kao što su Filadelfija 76ers, Memfis Grizlis i Bruklin Nets gdje je bio saigrač Mirze Teletovića.

Uzrok smrti nije otkriven, a tokom karijere u NBA ligi je odigrao 132 utakmice u kojima je imao prosjek od 3,3 poena, 1,4 asistencija i 1 skoka.

Osim toga, profesionalno je igrao u Kini i Francuskoj, a posljednji put je nastupao u sezoni 2019/20.

Nastavi čitati

Sport

MAREJ ĆE IPAK IGRATI NA Rolan Garosu! U zadnji čas promijenio odluku

Britanski teniser Endi Mari će ipak učestvovati na Rolan Garosu, koji počinje krajem sljedećeg mjeseca.

On se oporavlja od povrede ligamenata članka i vjeruje da će biti spreman za nastup, ali u dublu.
Trebalo bi da zaigra u tandemu sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Velike Britanije Denom Evansom.
Inače, Mari se povrijedio 24. marta na meču protiv Tomaša Mahača.

Britanac je 2016. godine igrao u finalu Rolan Garosa, kada je poražen od Novaka Đokovića.

Podsjećamo, turnir u Parizu na programu je od 26. maja do 9. juna.

Nastavi čitati

Sport

POJAVIO SE SNIMAK JOKIĆEVE KUĆE! Kažu da vrijedi milione (VIDEO)

Nikola Jokić iz dana u dan potvrđuje da je najbolji košarkaš u NBA ligi, te se sa porodicom skućio u Denveru gdje je već sada legenda. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak doma porodice Jokić u ovom gradu koji prema pisanjima američkih medija vredi 5.000.000 dolara.
Na snimku koji je objavila Instagram stranica “Real Estates” posvećena upravo zanimljivim nekretninama poznatih ličnosti, može se vidjeti spoljašnjost Jokićeve kuće u Engelvudu. Na snimku se vidi prelijepa priroda jer se dom porodice Jokić nalazi između krošnji drveća, kao i bazen, te je jasno da centar Denvera uživa u pravom luksuzu.

Nastavi čitati

Aktuelno