Connect with us

Sport

Džajić zvanično predsjednik Fudbalskog saveza Srbije

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić izabran je jednoglasno za novog predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na Skupštini u Staroj Pazovi.

Džajić je bio jedini kandidat za predsjednika, pošto se nekadašnji reprezentativac Nemanja Vidić povukao iz trke za prvog čoveka FSS. Skupština FSS broji 85 članova, a sjednici Skupštine u Staroj Pazovi prisustvovalo je 78 delegata. Džajić je dobio podršku svih 78 delegata.

Sjednici nije prisustvovao Vidić, koji je juče povukao svoju kandidaturu za predsednika FSS. Funkcija prvog čoveka FSS bila je upražnjena poslednje dve godine nakon ostavke Slaviše Kokeze. Zasjedanje je napustio i Mirko Poledica koji je istakao da je u suštini ova pobjeda Džajića njegova najveći poraz.

Predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) Luka Nikola izjavio u Staroj Pazovi da je uvjeren da će FSS biti u sigurnim rukama.

“Imamo snažan okvir, utemeljen pravno, sa dokumentima koji počiva na važnim načelima koji su važni: demokratija, odgovornost, razdvajanje organa vlasti. Čestitam Bjekoviću, Šurbatoviću na uspješnom vođenju srpskog fudbalskog broda kroz ne tako dobre okolnosti “voda”. Sa reformama i modernizacijom treba nastaviti u budućnosti. Rekao bih nešto o izborima. Do juče smo imali dve legende, ne samo srpskog i evropskog fudbala, nego svetskog, koji su bili kandidati.” rekao je Luka Nikola.

On je takođe čestitao Vidiću za vođenje kampanje, na svemu što je uradio, na njegovom doprinosu, uprkos povlačenju kandidature, i naveo je da je Vidić potreban srpskom fudbalu, da mu daje dalji doprinos.

“Želim takođe da čestitam Džajiću i njegovom timu, legendi svjetskog fudbala. Ima veliko iskustvo, kao igrač i uspješni funkcioner Fudbalskog kluba. Njegovim izborom će FSS biti u sigurnim rukama. Gospodine Džajiću, moći ćete da računate na pomoć UEFA za sve što radite i za sve napore koje budete preduzimali” dodao je Nikola.

(Glas Srpske)

Sport

IZNENADA PREMINUO bivši košarkaš Lejkersa, IMAO JE SAMO 33 GODINE

Darius Moris, bivši košarkaš LA Lejkersa, preminuo je u 33. godini.

Vijest je objavio klub na društvenim mrežama, a kasnije ju je potvrdila i porodica Amerikanca.
“Srce nam je slomljeno smrću Darijusa Morisa”, navodi se u kratkoj poruci Lejkersa objavljenoj na Tvitteru.
Osim što je igrao za Lejkerse, Moris, koji je u NBA stigao 2011. godine kao 41. pik na draftu, nastupao je i za timove kao što su Filadelfija 76ers, Memfis Grizlis i Bruklin Nets gdje je bio saigrač Mirze Teletovića.

Uzrok smrti nije otkriven, a tokom karijere u NBA ligi je odigrao 132 utakmice u kojima je imao prosjek od 3,3 poena, 1,4 asistencija i 1 skoka.

Osim toga, profesionalno je igrao u Kini i Francuskoj, a posljednji put je nastupao u sezoni 2019/20.

Nastavi čitati

Sport

MAREJ ĆE IPAK IGRATI NA Rolan Garosu! U zadnji čas promijenio odluku

Britanski teniser Endi Mari će ipak učestvovati na Rolan Garosu, koji počinje krajem sljedećeg mjeseca.

On se oporavlja od povrede ligamenata članka i vjeruje da će biti spreman za nastup, ali u dublu.
Trebalo bi da zaigra u tandemu sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Velike Britanije Denom Evansom.
Inače, Mari se povrijedio 24. marta na meču protiv Tomaša Mahača.

Britanac je 2016. godine igrao u finalu Rolan Garosa, kada je poražen od Novaka Đokovića.

Podsjećamo, turnir u Parizu na programu je od 26. maja do 9. juna.

Nastavi čitati

Sport

POJAVIO SE SNIMAK JOKIĆEVE KUĆE! Kažu da vrijedi milione (VIDEO)

Nikola Jokić iz dana u dan potvrđuje da je najbolji košarkaš u NBA ligi, te se sa porodicom skućio u Denveru gdje je već sada legenda. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak doma porodice Jokić u ovom gradu koji prema pisanjima američkih medija vredi 5.000.000 dolara.
Na snimku koji je objavila Instagram stranica “Real Estates” posvećena upravo zanimljivim nekretninama poznatih ličnosti, može se vidjeti spoljašnjost Jokićeve kuće u Engelvudu. Na snimku se vidi prelijepa priroda jer se dom porodice Jokić nalazi između krošnji drveća, kao i bazen, te je jasno da centar Denvera uživa u pravom luksuzu.

Nastavi čitati

Aktuelno