Connect with us

Banjaluka

Koja pravila treba poštovati tokom “Srpska opena”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir “Srpska open” protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, a policijski službenici su u stalnom kontaktu sa organizatorima turnira, kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde ove vrste turnira.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske građane savjetuju da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da se pridržavaju zvaničnih pravila ponašanja koje je izdao organizator i sa sobom ne nose alkohol, velike ruksake, torbe, kišobrane i slično.

Svi posjetioci turnira proći će protivdiverzione preglede kod policijskih službenika na ulazima u lokaciju gdje se održava “Srpska open”, a preporuka je da s ciljem izbjegavanja gužvi, na lokaciju dođu bar dva časa prije početka zakazanog meča.

Osim policijskih službenika za potrebe turnira kao volonteri su angažovani i kadeti Policijske akademije.

Iz MUP-a Srpske apeluju na građane da policiji prijave svako sumnjivo ponašanje, a na snazi je zabrana upotrebe dronova u blizini navedene lokacije.

U saopštenju iz MUP-a navodi se da policijski službenici nastavaljaju i sa identifikovanjem lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica s ciljem njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

-Karte od ovih lica biće oduzete i iste će organizator poništiti, a lica će biti sankcionisana u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Republike Srpske – navedeno je u saopštenju.

S ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja ATP turnira “Srpska open” na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja do 23. aprila u sljedećim ulicama u Banjaluci – Doktora Mladena Stojanovića (od Ulice Trive Amelica do Ulice olimpijskih pobjednika), te na dijelu od Bulevara srpske vojske do Ulice Doktora Mladena Stojanovića, zatim u Gundulićevaoj ulici na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice olimpijskih pobjednika i ogranak Bulevara srpske vojske, na dijelu od broja 150 do Olimpijskih pobjednika.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase u periodu do 24. aprila do ponoći, osim za teretna vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima ovog sportskog turnira na području Banjaluke.

Zabrana se odnosi na ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Mladena Stojanovića, Olimpijskih pobjednika, Aleja Svetog Save, Gundulićeva, Vladike Platona, Branka Ćopića, Akademika Jovana Surutke, Janka Veselinovića, Bože Barićaka, Petra Kočića, Prvog krajiškog korpusa, Kralja Petra Drugog Karađorđevića, Trive Amelice, Pave Radana, Svetozara Markovića, Ravnogorska, Dragiše Vasića, Stevana Mokranjca, Tina Ujevića, Milana Radmana i Masarikova.

Povodom bezbjednog održavanja navedene sportske manifestacije, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Banjaluka u svim ulicama osim na magistralnom putu na zapadnom tranzitu i ulicama Rade Radića, Bulevar vojvode Stepe Stepanović, Bulevar Desanke Maksimović, Krfska, Gavrila Principa, Branka Morače, Kozarska i Radoja Domanovića do dana 24. aprila.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija, navedeno je u saopštenju.

Banjaluka

“KO JE OVDJE IDIOT”: Dok na UKC nedostaje i ono MINIMALNO, tandem Đajić – Šobot vrijeme provodi svuda osim TAMO GDJE BI TREBALO

Dva doktora UKC-a Vlado Đajić i Nikola Šobot postali su nerazdvojni.

Iako mu je Šobot oteo kandidataru za gradonačelnika, Đajić je teškog srca oprostio Šobotu zarad mira u kući i poveo ga u nezaboravan provod. Dobroupućeni u njihove “bliske odnose” kažu da su danonoćno zajedno.

Tandem Đajić – Šobot koji vrijeme provodi svuda osim tamo gdje bi trebalo s pacijentima u UKC, počeo je osim koncerta, bančenja i opijanja u Multimedijalnoj sali SNSD-a da organizuje i predstave. Da nije tragično bilo bi možda i komično.

Predstava u stranačkim prostorijama, simboličnog naziva “Ko je ovdje idiot” najbolje oslikava stanje u banjalučkom SNSD-u. U konkurenciji za ovu titulu takmičili su se Đajić i Šobot. Pretpostavite ko je odnio nagradu.

I dok UKC-u nedostaju osnovna sredstva za rad, najteži bolesnici ne primaju terapiju zbog nedostatka citostatika, Đajić i Šobot organizuju svakodnevno koncerte na kojima se tuku pijani maloljetnici i interveniše Hitna pomoć.

Iako javnost u Republici Srpskoj na društenim mrežama osuđuje nedolično ponašanje Đajića i Šobota Vlada Republike Srpske ne preduzima ništa da zaštiti najveću zdravstvenu ustanovu koja godinama ne uplaćuje doprinose za radnike jer novac troši na koncerte, zborove i kotlićijade.

Nastavi čitati

Banjaluka

DOM ZDRAVLJA: Omogućeno štampanje laboratorijskih nalaza u ambulantama porodične medicine

JZU “Dom zdravlja” u Banjoj Luci, uveo je novu uslugu koja će olakšati korisnicima proces dobijanja laboratorijskih nalaza.

-Od sada, štampane kopije svojih laboratorijskih nalaza naši korisnici mogu direktno dobiti u sljedećim ambulantama porodične medicine: Rosulje, Verići, Petrićevac, Kampus, Srpske Toplice, Dragočaj, Karanovac, Motike, Česma, Mišin Han, Šargovac, Kola, Stričići, Goleši, Borkovići i Bočac – saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Kako su istakli, navedena usluga već je dostupna u ambulantama: Lazarevo, Obilićevo, Lauš, Kočićev Vijenac, Starčevica 1, Starčevica 2, Nova Varoš, Bronzani Majdan, Vrbanja, Zalužani, Potkozarje, Krupa na Vrbasu i Piskavica.

-Ista je osmišljena kako bismo omogućili brži, efikasniji i praktičniji način pristupa medicinskim informacijama našim krajnjim korisnicima – zaključili su u saopštenju.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽAN DRUGI PO REDU VIDOVDANSKI SABOR SRBSKIH VITEZOVA: Visoko priznanje načelniku Majstoroviću

Drugi po redu Vidovdanski sabor srbskih vitezova održan je u manastiru Gomionica.

Uz svečanu akademiju, služen je parastos za sve poginule srpske borce i vitezove, od Kosovskog boja do danas.

Vidovdanskom saboru u ime Grada Banje Luke prisustvovao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu Radivoj Majstorović, koji je iskoristio priliku da pozdravi učesnike Sabora, te zahvali organizatorima na organizaciji događaja koji promoviše i čuva tradiciju i identitet srpskog naroda.

– Grad Banja Luka opredijeljen je da uvijek pruža podršku događajima, koji njeguju identitet i tradiciju našeg naroda, te čuvaju sjećanje na naše junake i saborce – istakao je Majstorović.

U okviru ovogodišnjeg sabora, predsjednik Akademije srbskih vitezova Novica Todosijević uručio je Radivoju Majstoroviću visoko priznanje „Orden u štitu“, za očuvanje tradicije i njegovanje uspomene na naše junake i saborce.

Grad Banja Luka podržao je organizaciju ovog događaja.

Nastavi čitati

Aktuelno