Connect with us

Banjaluka

Prvi autobus za panoramske ture od danas je na ulicama Banje Luke

U susret Danu grada, prvi autobus za panoramske ture od danas je na ulicama Banje Luke.

U prvoj vožnji gradonačelniku su se pridružili, predstavnici medijskih kuća, ali i brojni turisti.

-Presrećan sam. Banja Luka je dobila jednu novu atrakciju- prvi autobus za panormaske ture obučen u boje Banje Luke. Krase ga najljepši simboli našeg grad, kao i poruka za Dan grada: Banja Luka uvijek lijepa i zauvijek naša – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je istakao, svi naši sugrađani, ali i svi turisti tokom mjeseca aprila mogu se provozati najljepšim dijelovima našeg grada potpuno besplatno, a novi panoramski autrobus voziće svaki dan.

-Ideja je bila da prva stanica bude upravo ispred Teniskog kompleksa i da se kreće najljepšim dijelovima našeg grada i da svi turisti dobiju priliku da naš grad vide iz jedne potpuno drugačije perspektive. Ovo je naš poklon našim sugrađanima i svim posjetiocima povodom Dana grada – istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, za vrijeme trajanja turnira Srpska Open predviđene su kraće ture, dok ćemo kasnije svakako dodati još neke lokacije, svakako namjera je da ovaj autobus bude još jedna nova turistička usluga.

– Plan je svakako da autobus bude dostupan i tokom ljetnih mjeseci, s tim da će tada obući i svoje ljetnje odijelo – zaključio je on.

Turistička organizacija grada Banje Luke uključila se u ovaj projekat i defnisala rute kretanja.

-Radili smo na izradi rute kojom će ovaj autobus da saobraćaja. Nastojali smo da te rute obuhvataju najznačajnije turističke motive našeg grada, a ujedno smo se morali prilagoditi i tehničke mogućnostima u vezi sa prolaskom autobusa pojednim ulicama – kazao je Mladen Šukalo iz Turističke organizacije grada.

Kako je naveo, ruta počinje od Parka „Mladen Stojanović“, nastavlja se Ulicom kralja Petra I Karađorđevića do Kastel i tu pravi krug , zatim produžava Ulicom kralja Petra, Kozarskom, ide na Zeleni most sve do Fabrike obuće „Bema“ odnosno do stanice odakle ide Banj bus.

-Na tom potezu imamo još dvije stanice prema jugu, do nove gradske plaže i do termomineralnog izvora u Srpskim Toplicama. Kasnije, autobus se vraća opet do Beme, istočnim tranzitom, produžava dalje prema sjeveru i na toj strani imamo još jednu stanicu – Univerzitetski grad odnosno Univerzitetski centar Nikola Tesla i onda se bus vraća na početnu stanicu kod Parka – pojasnio je Šukalo.

Banjaluka

“KO JE OVDJE IDIOT”: Dok na UKC nedostaje i ono MINIMALNO, tandem Đajić – Šobot vrijeme provodi svuda osim TAMO GDJE BI TREBALO

Dva doktora UKC-a Vlado Đajić i Nikola Šobot postali su nerazdvojni.

Iako mu je Šobot oteo kandidataru za gradonačelnika, Đajić je teškog srca oprostio Šobotu zarad mira u kući i poveo ga u nezaboravan provod. Dobroupućeni u njihove “bliske odnose” kažu da su danonoćno zajedno.

Tandem Đajić – Šobot koji vrijeme provodi svuda osim tamo gdje bi trebalo s pacijentima u UKC, počeo je osim koncerta, bančenja i opijanja u Multimedijalnoj sali SNSD-a da organizuje i predstave. Da nije tragično bilo bi možda i komično.

Predstava u stranačkim prostorijama, simboličnog naziva “Ko je ovdje idiot” najbolje oslikava stanje u banjalučkom SNSD-u. U konkurenciji za ovu titulu takmičili su se Đajić i Šobot. Pretpostavite ko je odnio nagradu.

I dok UKC-u nedostaju osnovna sredstva za rad, najteži bolesnici ne primaju terapiju zbog nedostatka citostatika, Đajić i Šobot organizuju svakodnevno koncerte na kojima se tuku pijani maloljetnici i interveniše Hitna pomoć.

Iako javnost u Republici Srpskoj na društenim mrežama osuđuje nedolično ponašanje Đajića i Šobota Vlada Republike Srpske ne preduzima ništa da zaštiti najveću zdravstvenu ustanovu koja godinama ne uplaćuje doprinose za radnike jer novac troši na koncerte, zborove i kotlićijade.

Nastavi čitati

Banjaluka

DOM ZDRAVLJA: Omogućeno štampanje laboratorijskih nalaza u ambulantama porodične medicine

JZU “Dom zdravlja” u Banjoj Luci, uveo je novu uslugu koja će olakšati korisnicima proces dobijanja laboratorijskih nalaza.

-Od sada, štampane kopije svojih laboratorijskih nalaza naši korisnici mogu direktno dobiti u sljedećim ambulantama porodične medicine: Rosulje, Verići, Petrićevac, Kampus, Srpske Toplice, Dragočaj, Karanovac, Motike, Česma, Mišin Han, Šargovac, Kola, Stričići, Goleši, Borkovići i Bočac – saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Kako su istakli, navedena usluga već je dostupna u ambulantama: Lazarevo, Obilićevo, Lauš, Kočićev Vijenac, Starčevica 1, Starčevica 2, Nova Varoš, Bronzani Majdan, Vrbanja, Zalužani, Potkozarje, Krupa na Vrbasu i Piskavica.

-Ista je osmišljena kako bismo omogućili brži, efikasniji i praktičniji način pristupa medicinskim informacijama našim krajnjim korisnicima – zaključili su u saopštenju.

Nastavi čitati

Banjaluka

ODRŽAN DRUGI PO REDU VIDOVDANSKI SABOR SRBSKIH VITEZOVA: Visoko priznanje načelniku Majstoroviću

Drugi po redu Vidovdanski sabor srbskih vitezova održan je u manastiru Gomionica.

Uz svečanu akademiju, služen je parastos za sve poginule srpske borce i vitezove, od Kosovskog boja do danas.

Vidovdanskom saboru u ime Grada Banje Luke prisustvovao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu Radivoj Majstorović, koji je iskoristio priliku da pozdravi učesnike Sabora, te zahvali organizatorima na organizaciji događaja koji promoviše i čuva tradiciju i identitet srpskog naroda.

– Grad Banja Luka opredijeljen je da uvijek pruža podršku događajima, koji njeguju identitet i tradiciju našeg naroda, te čuvaju sjećanje na naše junake i saborce – istakao je Majstorović.

U okviru ovogodišnjeg sabora, predsjednik Akademije srbskih vitezova Novica Todosijević uručio je Radivoju Majstoroviću visoko priznanje „Orden u štitu“, za očuvanje tradicije i njegovanje uspomene na naše junake i saborce.

Grad Banja Luka podržao je organizaciju ovog događaja.

Nastavi čitati

Aktuelno