Connect with us

Banjaluka

ĐAJIĆ PRAVI PROTESTE NA DAN ŽALOSTI! Doktor bez empatije, saosjećanja ili OBRAZA! (FOTO)

Gradski Odbor SNS-A na čelu sa direktorom UKC danas organizuje proteste, i za taj dan su izabrali ni manje ni vise nego Dan žalosti koji je proglašen i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Sinoć su građani primjetili papire zakačene na automobile i u ulazima zgrada na kojima ih doktor Vlado poziva na isti taj protest.

Đajićevi savjetnici očigledno su izuzetno nestručn ljui, ukoliko ih uopšte i ima, jer da nisu znali bi da bar danas nije dan za viku i glamu bilo koje vrste.

O cijelom slučaju oglasio se i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je rekao da GrO SNSD Banja Luka na Dan žalosti koji je proglašen u Republici Srpskoj i FBiH organizuje protest koji je mogao da se održi juče ili sutra.  Oni kako kaže nemaju ni malo empatije i političkog takta i izabrali su da to rade baš danas na svojevrsni dan borbe protiv nasilja gdje su najavili i blokade ulica.

-Prijavićemo MUP-u ovaj nenajavljeni skup i blokadu ulica. Kada sam ja na ovaj način vodio borbe svaki put su me pripadnici MUP-a legitimisali i kažnjavali, a tako je bilo i juče. Vidjećemo da li će reakcija biti ista i danas prema predvodniku skupa Vladi Đajiću i osobama koje budu podržale ovaj performans, kaže Stanivuković.

Banjaluka

NEHUMANI USLOVI NA UKC-U: Pacijenti bez klime i otvaranja prozora PADAJU U NESVIJEST dok ĐAJIĆ I ŠOBOT uredno posjećuju koncerte i predstave

Pacijenti koji ovih dana borave na 3. i 4. spratu UKC tvrde da borave u nehumanim uslovima jer klime još uvijek nema a mnogi prozori ne mogu da se otvore.

Sudeći prema tvrdnjama pacijenata Univerzitetski klinički centar Republike Srpske još uvijek nije riješio probleme sa klima uređajima.

Pacijenti se žale na nehumane uslove, visoku temperaturu i nemogućnost otvaranje prozora, koji su blokirani prije nekoliko godina zbog toga što su pacijanti iskakali iz soba.

Iz UKC godinama pišu da se svi pacijenti u ovoj zdravstvenoj ustanovi liječe po najvišim medicinskim standardima i da nikad ni jednom nije pogoršano zdravstveno stanje ili ugrožen život zbog navodno visokih temperatura u sobama.

– Želimo da istaknemo da su prostorije UKC-a, gdje je velika frekvencija ljudi, prostorije gdje su skupi aparati, većina operacionih sala, intenzivna i poluintenzivna njega, odnosno prostorije gdje su teški pacijenti opremljeni sa klima uređajima – navedeno je ranije u saopštenju UKC.

Iako, kako kažu, neke prostorije su opremljene klimom, i dalje je, dakle, veliki broj prostorija bez klima uređaja, u kojima je trenutno, prema riječima pacijanata, pravi pakao.

-Godinama isti problem, ovo je nehumano i nemoguće. Vani je 40 stepeni. Nema vaduha, ljudi su mokri, i pacijenti i ljekari borave u nehumanim uslovima u ovom dijelu UKC – kaže jedan Banjalučanin koji je išao u posjetu ocu.

Nastavi čitati

Banjaluka

EKIPE KONSTANTNO NA TERENU I DOPREMAJU VODU, pridružili im se i gradonačelnikovi saradnici

Nadležne gradske službe konstantno obilaze teren i dopremaju vodu u cisternama domaćinstvima mjesnih zajednica, koja se usljed visokih temperatura i suša suočavaju sa nestašicom vode.

Sa ekipama su osim gradonačelnika Draška Stanivukovića i njegovi saradnici.

Podsjećamo, izazove sa vodosnabdijevanjem ima oko 4 odsto stanovništva na području Banje Luke. Sve nadležne službe su u pripravnosti i preduzimaju sve mjere kako bi se stanje održalo stabilnim, a onim domaćinstvima koja trenutno nemaju vodu – ista se doprema u cisternama.

Sugrađani iz mjesnih zajednica koja se trenutno suočavaju sa nestašicom vode, za dopremanje vode u cisternama mogu da se obrate sekretarima mjesnih zajednica. Potrebno je da pozovu Centar za obavještavanje putem broja telefona 121, koji će dalje usmjeravati građane na sekretara pripadajuće MZ.

Nastavi čitati

Banjaluka

Banjalučanka Ružica Čavić favorit za pobjedu u takmičenju “NIKAD NIJE KASNO”

Ružica Čavić Tomićević iz Banjaluke osvojila je publiku maestralnim interpretacijama tokom aktuelne sezone muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“, a i njoj samoj boravak na velikoj Grandovoj sceni izuzetno prija.

Ružica, Banjalučanka sa adresom u Čačku, u razgovoru za Grand priznala je da li joj smeta što je mnogi vide kao glavnog favorita za pobjedu, a otkrila je i kako će provesti ljeto.

– Preko ljeta svašta nešto radim, kod nas je uvijek dinamično. Radimo, pa onda idemo na odmor. Ovog ljeta konkretno ići ćemo na Drinu, vodimo osmoro djece iz dvije porodice. Volimo da se družimo sa njima. A nakon toga ćemo još malo da radimo prije nego što odemo na more u septembru, isključivo na Tasos – rekla je Ružica.

Pjevačica je otkrila i kakve joj se emocije bude kada se susretne sa nekim prijateljima poslije deset i više godina, kao što je to bio slučaj kada je u polufinalnoj emisiji ugledala Milana Đurđevića, frontmena „Nevernih beba“.

– Svaki put kada se vidim sa nekim sa kojim se dugo nisam vidjela shvatim da mi je ovo prirodno stanište, da treba da pjevam i da samu sebe poguram još više. Obećavam da ću za one koji su nešto pronašli u mom glasu snimiti sigurno nešto lijepo – rekla je pjevačica.

Takmičarka je otkrila i da joj učešće u „Nikad nije kasno“ neizmjerno prija.

– Mislim da se vidi na meni da uživam, ja sam zaista sva u muzici. Volim muziku, ona je odabrala mene, privukla me je. Ovo je za mene neizmjerno dragocjeno, to je bogatstvo. To su snimci koji ostaju trajno – rekla je Ružica i naglasila da iz sveg srca navija za ostale takmičare.

– Moram da pohvalim sve takmičare i najmanje je bitno da li ću se ja naći u finalu. Da se razumijemo, ja sam prošla kroz jedan ciklus u životu kada sam se borila i osvajala nagrade i znam kako izgleda toliko izgarati. I zaista navijam za svakoga – dodala je Ružica.

Ona je priznala i da li joj smeta to što je mnogi doživljavaju kao glavnog favorita za pobjedu.

– Ne mogu da kažem da mi smeta, ali prosto mislim da sam negdje ja već pobijedila. Stvarno mislim da ovaj trofej mora da uzme neko ko zaista izgara za tim, jer mu to zaista u životu puno znači – zaključila je Ružica

Nastavi čitati

Aktuelno