Connect with us

Hronika

TROJKA KRIJUMČARILA LJUDE? U Sarajevu uhapšeni državljni BiH, Iraka i Turske (FOTO)

Policija Kantona Sarajevo uhapsila je državljane Iraka, BiH i Turske zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi i tokom pretresa prostorija koje koriste pronašla veću količinu novca i više stotina ličnih dokumenata.
Policijski službenici su u petak, 1. septembra, uhapsili državljanina Turske čiji su inicijali I.O. /37/ na području opštine Novo Sarajevo, a ličnim i pretresom stana koji je osumnjičeni koristio pronađeno je više stotina različitih dokumenata – pasoša, ličnih karata, vozačkih dozvola, te drugih dokumenata izdatih u Turskoj, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
U saopštenju se dodaje da je pronađeno i 27.700 evra i novac u drugim valutama.
Policijski službenici su istog dana uhapsili i državljanina BiH čiji su inicijali E.NJ. /51/, a tokom pretresa poslovnih prostorija u njegovom vlasništvu pronađeno je 53.560 evra za koje se sumnja da su stečeni krijumčarenjem ljudi.

Istog dana slobode je lišen i irački državljanin čiji su inicijali K.B. /33/, od kojeg je oduzet novac u apoenima evra i KM.

Ove tri osobe se sumnjiče da su članovi međunarodne organizovane grupe koja se bavi krijumčarenjem ljudi.

Oni se sumnjiče da su omogućavali različitim osobama nezakonit prelazak granice BiH za šta su uzimali novac.

Uhapšeni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, navedeno je u saopštenju.

(SRNA)

Hronika

UŽAS U MARIBORU! Dijete upalo u šaht, NIJE MU BILO SPASA!

Jedno dijete je nastradalo kada je upalo u šaht u gradu u Sloveniji.

Policijska uprava Maribor juče je oko 22 sata obaviještena o nesreći u okolini Markovaca u kojoj je dijete upalo u šaht.

Dijete je odmah prevezeno helikopterom u bolnicu.
Uprkos medicinskoj pomoći, dijete je nažalost preminulo, pišu Slovenske novice.

U međuvremenu, mariborska policija nastavlja istragu o okolnostima koje su dovele do incidenta.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIV UDES u centru Trebinja, jedna osoba SMRTNO STRADALA (FOTO)

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nezgodi koja se desika u Trebinju, potvrđeno je za ATV.

“Dana 18.05.2024. godine u 15:32 časova PS Trebinje prijavljeno je da se desila saobraćajna nezgoda u ulili Vuka Mićunovića i da je učestvovalo jedno vozilo “opel korsa”. U toku je uviđaj, a prema trenutnim informacija jedno lice je smrtno stradalo”, rečeno je za ATV iz PU Trebinje.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIVO NASILJE U BEOGRADU! Maloljetnog sina vezivao lancima i gumama

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca saslušan A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

On je je u Zemunu, u kraćem vremenskom periodu, kako je saopšteno, do 16. maja ove godine svom maloljetnom sinu lancem i gumama vezivao noge i ruke, kako bi ga spriječio da napusti kuću.

Treća osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenom odredi pritvor.

Podsjećamo, još jedan muškarac juče je uhapšen u Beogradu zbog nasilja u porodici, ali ovog puta nad suprugom.

Žena I.J. iz Beograda pretrpjela je, u ponedeljak uveče, jezivo nasilje i to samo nekoliko koraka od stana u kom živi, piše Republika.

Nastavi čitati

Aktuelno