Connect with us

Banjaluka

PORED OČIGLEDNE OPSTRUKCIJE SVEGA PROGRESIVNOG U BANJALUCI, istrajaćemo u svojoj namjeri i ZAVRŠITI SVE ZAPOČETE PROJEKTE

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da usvajanje izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine Grada obezvrijedilo instituciju gradonačelnika i ukinuo prava gradonačelniku.

-Sve ono što su su decenijama imali gradonačlenici kao svoja prava, od danas to više ne važi. Donošenjem novog Poslovnika obezvrijeđena je institucija gradonačelnika – kazao je gradonačelnik nakon danšnje sjednice Skupštine Grada.

Osim namjere, kako je kazao – da zaustave gradnju Centralnog spomen-obilježja, prema njegovim riječima – „nastavlja se destruktivna politika prema Banjoj Luci preko nadležne republičke inspekcije da se poruši kružna raskrsnica“.

-Istrajaćemo u svojoj namjeri i napravićemo tu raskrsnicu, kao i Spomen-obilježje. Drago mi je da smo se zajedno sa preduzetnicima u Gajevoj ulici izborili da oni dobiju subvencije koje zaslužuju. Danas smo dobili još jednu bitku – naglasio je gradonačelnik.

Naveo je da je uspješno riješeno i pitanje nastavka usluge parkiranja na Staroj autobuskoj stanici.

-Pozitivna je stvar da smo zadržali uslugu parkiranja na toj lokaciji i dio prihoda. Naša borba u vezi sa slučajem Autoprevoza se nastavlja, ali drago mi je da smo uspjeli zadržati najviše što se moglo u ovom teškom sporu – istakao je gradonačelnik.

Od važnih tačaka sa današnjeg zasjedanja izdvojio je i to što je Banja Luka dobila važan dokument – Startegiju demografskog razvoja, koja sadrži i sve politike koje je ova administracija već pokrenula.

-Stoga, bila je ovo izazovna sjednica. Uradili smo mnogo dobrog za grad, načinili korake naprijed. Ostaje žal za tim što skupštinska većina nije razumjela važnost izgradnje prvog kolektora u Banjoj Luci, smatrajući da to nije tema o kojoj treba diskutovati na sjednici. To je njihova odluka – naveo je on i pozvao odbronike da rade za Banju Luku.

Istakao je da odbornici i Skupština Grada moraju da razlikuju političke teme, kao što je Poslovnik od životnih tema, poput izgradnje kolektora.

Banjaluka

DOĐITE I UŽIVAJTE! Hrvati nahvalili Banjaluku kao novu turističku TOP DESTINACIJU

Hotel s 4 zvjezdice, u centru grada, sa odličnim doručkom, za samo 50 eura na noć, takođe za dvije osobe.

Banjaluka je relativno nova kopnena turistička destinacija koja je Hrvatima sve više privlačna zbog veoma niskih cijena i brzine dolaska.

Novouređeni apartman, u blizini gradskih atrakcija košta samo 21 eura za noć za dvije osobe.

– Hotel s 4 zvjezdice, u centru grada, sa odličnim doručkom, za samo 50 eura na noć, također za dvije osobe – piše Jutarnji.hr.

Navode i da doručak košta od 3 do 4.5 eura, tjestenine oko 6.50, sladoledni kup oko 2.50 eura, a dobra kafa s mlijekom malo preko eura.

Nastavi čitati

Banjaluka

KONAČNO Simbol Banjaluke dobija NOVI SJAJ, Šukalo najavila nova ulaganja

Uz osvjetljenje Kastela, nastavljamo ulaganja kako bi ovaj simbol našeg grada zasijao u punom sjaju. U tom pravcu, uskoro počinjemo i sa obnovom dviju kula na tvrđavi Kastel, što je rezultat projekta za koji je Gradska uprava aplicirala zajedno sa partnerskim institucijama iz regiona.

Najavila je ovo savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je istakla, kroz ovaj projekat u potpunosti će biti rekonstruisane kule jedan i dva, kako bi se maksimalno iskoristili potencijali ovog značajnog kulturno-istorijskog zdanja.

Time će se obje kule pripremiti za svoju namjenu u okviru sveobuhvatnog projekta izrade elaborata za tvrđavu, koji će omogućiti da se Kastel odvoji kao nezavisna institucija koja će tek u takvoj formi moći da zadovolji ekonomske, turističke i kulturne potrebe – kazala je Šukalo.

Napomenula je da će obnova kula doprinijeti i boljem funkcionisannju cijele tvrđave, koja se u ovom trenutku ne koristi u svom punom potencijalu.

-Kada se uzme u obzir da nas u vrlo skorom periodu očekuje osvjetljenje Kastela, možemo reći da ćemo simbolu našeg grada dati mjesto koje zaslužuje – zaključila je savjetnica Šukalo, koja je na čelu Projektantskog tima Gradske uprave koji bilježi rekordan broj projekata za koje je aplicirao na različitim pozivima, višemilionske vrijednosti.

Ukupna vrijednost obnove dviju kula na Kastelu, za šta su sredstva obezbijeđena u okviru programa Interreg VI- A IPA Program Hrvatska i Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2021-2027, iznosi 300.000 evra.

Nastavi čitati

Banjaluka

ĐAJIĆU BITNIJE ŠENLUČENJE dok se na UKC-u dešavaju užasni propusti i nehumano postupanje prema DJECI SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Dok direktor UKC- Vlado Đajić sa svojim kandidatom za gradonačelnika Nikolom Šobotom zabavlja široke narodne mase na koncertima, predstavama i kotlićijada u UKC-u se dešavaju užasni propusti i nehumano postupanje prema pacijentima.

Tragično je da dva doktora svakodnevno gostuju na koncertima raznih breskvica i smokvica dok umjesto u bolesničkim sobama djeca s najtežim oboljenjima borave u hodnicima UKC-a.

Sramno je i nedopustivo ovakvo neljudsko i neetično postupanje prema bolesnoj djeci.

Direktor UKC Vlado Đajić i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Nikola Šobot bi trebalo da budu na svojim radnim mjestima, a ne na pijankama na kojima se  tuku maloljetnici, a Hitna pomoć odvozi pijanu djecu sa “multimedijalnih” SNSD-ovih derneka.

Ovo je bruka i sramota za cijeli UKC, za Republiku Srpsku i sve njene građane. Dokle će bolesni ljudi koji redovno plaćaju zdravstveno osiguranje čekati na usluge u UKC-u dok Đajić i Šobot šenluče po Banjaluci i okolnim selima.

Nastavi čitati

Aktuelno