Connect with us

Svijet

DRAMA U NJEMAČKOJ I DALJE TRAJE: Otmičar i dalje drži kćerku na aerodromu

Avion u Hamburgu i dalje je zatvoren jer još nije okončana talačka kriza koja je započela sinoć oko 20 sati.

Sinoć je naoružani muškarac “audijem” bez registarskih oznaka probio zaštitnu ogradu i izašao na pistu.

On se automobilom parkirao direktno ispod aviona koji je trebalo da poleti.

Sandra Levgrun, portparolka policije rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala cijelu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad djetetom.

Neposredno prije nego što su naoružanog muškarca primjetile snage bezbjednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju. Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa djetetom.

Otac ukrao kćerku i drži je kao taoca
Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče navodno ukrao dijete od majke.

On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.

Policija je saopštila da niko nije povrijeđen, dok je aerodrom objavio da je trenutno zatvoren za polijetanja i slijetanja, preneo je Rojters.

Svijet

SVE JE POD UPITNIKOM! Predstavnik Holandije se NEĆE POJAVITI u finalu Evrosonga?

Nakon što se, Jost Klajn, predstavnik Holandije na Evroviziji nije pojavio na današnjoj, generalnoj probi pred finale Evrovizije, njegovo učešće postalo je upitno.

Kako javlja reporterka Telegrafa, koja je prisustvovala današnjoj probi, nakon njegovog poteza, o Holanđaninu bruje svi.

Telegraf nezvanično saznaje, da je Jost ušao u sukob sa organizatorima i da se vrlo vjerovatno neće pojaviti na finalu.

Inače, nakon što se nije pojavio, ponovo je šokirao fanove time što je, sa svog profila na Instagramu, sa storija obrisao sve fotografije i video snimke Evrovizije 2024.

Ova neočekivana akcija izazvala je mnoge spekulacije o tome šta se događa iza kulisa njegovog učešća na ovom prestižnom takmičenju. Fanovi su ostali u neizvjesnosti dok se čeka zvanično saopštenje o razlozima ovog poteza.

Podsjetimo, o njegovom izostanku se oglasio EBU.

– Trenutno istražujemo incident koji nam je bio prijavljen, a koji uključuje Holandskog izvođača. Neće imati probe do daljeg. Nemamo drugih komentara u ovom trenutku – izjavili su.

Jost je, uz devetoro ostalih finalista iz drugog polufinala, prisustvovao konferenciji za medije. Sjedio je pored Izraelke, a sve vrijeme je skrivao glavu ispod zastave svoje zemlje, na strani lica koja je gledala prema Eden. Kada je ona krenula da odgovara na pitanja, Jost se u potpunosti pokrio preko glave.

Nastavi čitati

Svijet

NEZAPAMĆEN HOROR U GRČKOJ! Otac bacio novorođenu bebu u KONTEJNER! “Sve sam VIDIO”

Otac novorođenčeta, čije tijelo je pronađeno na deponiji u Grčkoj, priznao je da je on bacio bebu u kontejner. Otac, porijeklom iz Nepala tvrdi pak da dijete nije ubijeno, već da je u pitanju prijevremeni porođaj i da je dijete mrtvorođeno.

Novorođenče je juče bacio u kontejner u u gradu Vravrona, a policija je brzo uspjela da locira roditelje i privede ih na razgovor, pošto je sinoć majka bebe primljena u bolnicu sa obilnim krvarenjem. Nakon toga je pregledom kamera ustanovljeno da je otac bebu bacio u đubre.

“Ništa strašnije u životu nisam vidio”

Zamjenik gradonačelnika kaže da je prizor na deponiji bio jeziv.

– To je nešto najstrašnije što sam vidio u životu – rekao je Janis Aidionitis, opisujući trenutak kada je tijelo uočeno na deponiji.

– Tijelo je završilo u presi, glava bebice je završila u presi, a rukica je virila – ispričao je Aidionitis.

On je rekao da su svi u šoku nakon tog jezivog prizora, te da je đubre jutros skupljano na području gdje je tijelo bačeno.

Podsjetimo, policija je ranije saopštila da će u ponedjeljak biti obavljena obdukcija, piše Telegraf.rs.

Nastavi čitati

Svijet

Nevjerovatan obrt u slučaju Alme koja se utopila sa djecom: LUTKA PROMIJENILA TOK ISTRAGE

Teorija po kojoj su Alma Arazi (39) i njeno troje djece skočili sa starog ili novog mosta na Bojani, u albanskom gradu Skadar, prilikom čega su okončali svoje živote, trenutno nije zadovoljavajuća za skadarsku policiju i tužilaštvo jer se sumnja da je samoubistvo izvršeno ispod mosta, a ne preko mosta.

Istraga je došla do ovog novog obrta nakon što je pronađena lutka za koju se sumnja da je pripadala jednoj od njenih kćerki, a koju je lokalna policija Skadra pronašla ispod novog mosta na Bojani. Lutka je promijenila tok istrage za policijske snage iz sela Daragjat, gdje je pronađena njena devetogodišnja kćerka.

Na kraju novog mosta, tačnije u podnožju mosta na Bojani, na mjestu sa šljunkom i drvećem i žbunjem, operativci su pronašli lutku, koju je zaplijenilo tužilaštvo i odnijelo na DNK da utvrdi da li je pripadala utopljenoj djeci Alme Arazi.

Tijela nađena na maloj udaljenosti

Samo nekoliko metara dalje, tijelo osmogodišnje djevojčice je pronađeno među borovima, dok je tijelo trećeg djeteta, četvorogodišnjeg dječaka, pronađeno nedaleko od borova, na udaljenosti od oko dva-tri kilometra i oko 35 kilometara odatle ispred sela Pentar, u vodama Crne Gore nađeno je i tijelo majke Alme Arazi, prenosi Blic.

Trag da je Alma Arazi mogla skočiti sa starog ili novog mosta na Bojani za sada je odbačen za policiju i tužilaštvo zbog lutke pronađene na obali Bojane ispod novog mosta.

Rekonstrukcija događaja

Ono što se sumnja je da je Alma Arazi, nakon što je popila kafu sa rođakom svog supruga, prešla preko starog mosta na Bojani i nastavila prema novom mostu, a potom sjela na kraj ovog mosta, na terenu koji nije baš lak za prilaz i odatle je, kako se sumnja, počinila teško djelo tako što se utopila sa svoje troje djece, za koji se pretpostavlja da se dogodio oko 22.00 časa 2. aprila.

U blizini mjesta gdje je lutka pronađena, došao je i ministar unutrašnjih poslova Taulant Bala koji je dao izjavu dajući vijest o pronalasku drugog tijela. Do sada nema svjedoka koji je video tridesetdevetogodišnju ženu i njeno troje djece kako hodaju po mostu ili čak sjede ispod novog mosta na Bojani, ili trenutak kada je ona okončala svoj i život svoje djece.

Sada se očekuje da će eksperti ispitati DNK tragove na pronađenoj lutki.

Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu radi potpunog rasvetljavanja ovog događaja zbog kojeg je Ergis Arazi, suprug 39-godišnje žene, priveden i tereti se zbog krivičnog djela “navođenje na samoubistvo” uslijed nasilja u porodici — što su on i njegov brat negirali — za razliku od Almine sestre koja ju je optužila za porodično nasilje i izdaju.

Nastavi čitati

Aktuelno