Connect with us

Hronika

NOVOSTI IZ PREDMETA “SKAJ”! Šestorica optuženih priznala krivicu, evo kakve su im PREDLOŽENE KAZNE

Šestorica optuženih u Skaj (Sky) predmetu kodnog naziva „Staza“ u potpunosti su sporazumno priznali krivicu za krivična djela povezana s organizovanim kriminalom i neovlaštenim prometom opojnih droga, nakon čega su osuđeni u Sudu BiH.

Predložene su kazne od jedne do pet godina zatvora, oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi, kao i oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju krivičnog djela. prenosi ATV.

Za optužene su, u skladu sa sporazumnim priznanjem, predložene kazne:

– Optuženi Dragan Pejović zvani ”Bosanac”, rođen 1985. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od 35.000 KM, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela i to putničko motorno vozilo „BMW”.

– Optuženi Anđelko Milošević zvani „Ciri“, „Kirofa“, „Medo“ i „Glavonja“, rođen 1975. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, te oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od 1000 KM;

– Optuženi Aleksa Mališ, rođen 1998. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od 1000 KM;

– Optuženi Dušan Mićanović, rođen 1992. godine iz Trebinja, državljanin BiH, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od 1000 KM;

– Optuženi Nemanja Prnjat zvani „Neno“, rođen 1991. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od 500 KM;

– Optuženi Dražen Salamadija, rođen 1996. godine iz Foče, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, oduzimanje protivpravne imovinske koristi u visini od 1400 KM;

U okviru predmetnih sporazuma, oduzeto je: opojna droga „marihuana” u količini od 154,7 kg, PMV marke BMW koje je korišteno u izvršenju krivičnog djela, te mobilni telefoni, računari i sredstva veze.

Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obavezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva „Staza”, koji se vodi protiv još pet preostalih optuženih, kažu u Sudu BiH.

„Predložene kazne u skladu su s ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju krivičnog djela. Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje te prava na žalbu na presudu koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazumna priznanja proslijeđena su Sudu Bosne i Hercegovine koji je prihvatio sporazume i izrekao kaznu optuženima“, saopšteno je iz Suda BiH.

Hronika

UŽAS U MARIBORU! Dijete upalo u šaht, NIJE MU BILO SPASA!

Jedno dijete je nastradalo kada je upalo u šaht u gradu u Sloveniji.

Policijska uprava Maribor juče je oko 22 sata obaviještena o nesreći u okolini Markovaca u kojoj je dijete upalo u šaht.

Dijete je odmah prevezeno helikopterom u bolnicu.
Uprkos medicinskoj pomoći, dijete je nažalost preminulo, pišu Slovenske novice.

U međuvremenu, mariborska policija nastavlja istragu o okolnostima koje su dovele do incidenta.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIV UDES u centru Trebinja, jedna osoba SMRTNO STRADALA (FOTO)

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nezgodi koja se desika u Trebinju, potvrđeno je za ATV.

“Dana 18.05.2024. godine u 15:32 časova PS Trebinje prijavljeno je da se desila saobraćajna nezgoda u ulili Vuka Mićunovića i da je učestvovalo jedno vozilo “opel korsa”. U toku je uviđaj, a prema trenutnim informacija jedno lice je smrtno stradalo”, rečeno je za ATV iz PU Trebinje.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIVO NASILJE U BEOGRADU! Maloljetnog sina vezivao lancima i gumama

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca saslušan A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

On je je u Zemunu, u kraćem vremenskom periodu, kako je saopšteno, do 16. maja ove godine svom maloljetnom sinu lancem i gumama vezivao noge i ruke, kako bi ga spriječio da napusti kuću.

Treća osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenom odredi pritvor.

Podsjećamo, još jedan muškarac juče je uhapšen u Beogradu zbog nasilja u porodici, ali ovog puta nad suprugom.

Žena I.J. iz Beograda pretrpjela je, u ponedeljak uveče, jezivo nasilje i to samo nekoliko koraka od stana u kom živi, piše Republika.

Nastavi čitati

Aktuelno