Connect with us

Banjaluka

PRVA PROFESIONALNA PREDSTAVA u produkciji Studio teatra 078 sutra u Domu omladine

Banjaluka

GRADONAČELNIK BODRIO “BORAC”! Uprkos porazu TITULA JE NAŠA (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković večeras je bodrio Borac.
-Uprkos porazu, osvojio je titulu, ostvario najveći napredak i sve Banjalučane učinio ponosnim. Aj Borac, napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ ODGOVORIO ŠOBOTU “On priča o parkingu, neka pogleda UKC”

Šobot bi da se bavi saobraćajem u gradu, a nisu za mandat riješili problem parkiranja na UKC-u.

Rekao je ovo Bojan Kresojević, gradski menadžer komentarišući izjavu dr Nikole Šobota da je potrebno riješiti problem putne infrastrukture i gužve u gradu.

“Dr Šobot nije vidio da je skupštinska većina glasala protiv: saobraćajnice u Debeljacima, Motikama, Česmi, Priječanima, Kuljanima i Šargovcu. U junu mjesecu će biti 4 godine od početka izgradnje garaže na UKC-u, gdje za jedan mandat nisu bili sposobni da izgrade parking garažu ni za više od 50 miliona KM. Kada ne mogu riješiti saobraćajni problem da jednom hektaru za četiri godine, kako misli riješiti za cijeli grad površine 130.000 hektara? Za razliku od rukovodstva dr Šobota aktuelna gradska administracija će za manje od 50 miliona KM realizovati sve kapitalne projekte i to za period kraći od 4 godine”, naveo je Kresojević u objavi na fejsbuku.

Nastavi čitati

Banjaluka

OVOG VIKENDA SJAJNA ZABAVA U BANJALUCI! Već sutra se pridružite karnevalskoj žurci na otvorenom

Pripreme za treće izdanje Međunarodnog banjalučkog karnevala su u završnoj fazi, a već od sutra svi posjetioci moći će uživati u sjajnoj zabavi na ulicama Banje Luke.

Pridružite se i već sutra, 24. maja od 19.30 časova budite dio karnevalske žurke na otvorenom. Okupljanje je predviđeno kod govornice na Trgu Krajine, a potom će se karnevalisti kretati kroz Gajevu i Gospodsku ulicu prema „Parkiću“, gdje sve posjetioce očekuje fenomenalna zabava uz nastupe di-džejeva.

Svakako ne zaboravite da je centralni događaj ovogodišnjeg karnevala zakazan za subotu, 25. maj sa početkom u 18.00 časova. Velika karnevalska povorka kretaće se od Narodnog pozorišta Republike Srpske prema Trgu Krajine, gdje vas ove godine očekuje pravi spektakl uz plesačice brazilske sambe i performans „Mirror Crew“. Nakon nastupa karnevalskih grupa uslijediće i koncert grupe „Cubalkanika“.

Nedjelja, 26. maj rezervisana je za dječiji karneval, koji će biti održan kod fontane u Parku „Mladen Stojanović“ sa početkom u 11.00 časova. Preko 600 naših mališana obučenih u kreativne kostime zasigurno će učiniti da i ovo proljeće bude nezaboravno.

Pridružite se jer sve posjetioce ovog vikenda očekuje mnogo smijeha, druženja, pjesme i dobre zabave, a ljepota,raznolikost i šarolikost plesnih kostima svakako će uljepšati ovu jedinstvenu turističku manifestaciju.

Izložba karnevalskih fotografija u Staklencu

Osim toga ove godine u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u subotu, 25. maja u 17.00 časova biće organizovana i izložba karnevalskih fotografija slovenačkog fotografa Janka Levaniča iz Ptuja.

Naime, Levanič je godinama fotografisao karnevalske grupe iz Ptuja na njihovim nastupima širom Evrope, te će na izložbi predstaviti 14 etnografskih maski iz Ptuja, kao i zanimljive karnevalske fotografije.

Nastavi čitati

Aktuelno