Connect with us

Sport

HIT VIDEO! Novak Đoković „spustio“ Britanca: Rodžer Federer dijelio lekcije Endiju Mariju

Početak Lejver kupa koji su ljubitelji “bijelog sporta” sa nestrpljenjem iščekivali je praktično iza ugla. Teniski spektakl koji će okupiti istinske zvijezde i još uvek aktuelne igračke legende ugledaće svijetlost dana u petak. Tri člana “velike četvorke” moderne ere već su doputovala u London i u dobrom raspoloženju prošetala ulicama ostrvske prestonice.
Naime, Rodžer Federer, Endi Mari i Novak Đoković bili su na okupu i u neformalnom okruženju organizovali jedno zajedničko druženje, a nedostajao je samo Rafael Nadal kako bi upotpunio ovaj istorijski trenutak.

Oni su u srijedu poslije podne sredili i zajedno izašli u grad, a kako je kamera zabilježila određene trenutke, djeluje da su se tri teniske ikone dobro zabavile.

– Koja je zgrada ova tamo? – pitao je Mari poput pravog turiste, dok je Federer bio u ulozi vodiča, rekavši mu da je to zgrada Šard.

– A to je Šard, zar ne? Šta joj se desilo? – upitao je Škot.
– Ona je uvijek takva. Izgleda kao slomljeno staklo. Ali to je London, mi to znamo – prokomentarisao je Rodžer, dok se na kraju razgovora uključio i Novak.

– Endi, on ti dijeli lekcije o Londonu – rekao je Đoković uz osmeh i iskoristio priliku da „pecne“ starog rivala.

Naravno, svi su se nasmijali i nastavili šetnju ulicama Londona u dobrom raspoloženju.

Podsjetimo, glavni događaj Lejver kupa je vezan za oproštaj Rodžera Federera. Prema posljednjim informacijama, Švajcarac neće igrati u singlu već samo u dublu i to najvjerovatnije sa Rafaelom Nadalom.

embed- Koja je zgrada ova tamo? – pitao je Mari poput pravog turiste, dok je Federer bio u ulozi vodiča, rekavši mu da je to zgrada Šard.

– A to je Šard, zar ne? Šta joj se desilo? – upitao je Škot.

– Ona je uvek takva. Izgleda kao slomljeno staklo. Ali to je London, mi to znamo – prokomentarisao je Rodžer, dok se na kraju razgovora uključio i Novak.

– Endi, on ti deli lekcije o Londonu – rekao je Đoković uz osmeh i iskoristio priliku da „pecne“ starog rivala.

Naravno, svi su se nasmejali i nastavili šetnju ulicama Londona u dobrom raspoloženju.

Podsjetimo, glavni događaj Lejver kupa je vezan za oproštaj Rodžera Federera. Prema posljednjim informacijama, Švajcarac neće igrati u singlu već samo u dublu i to najverovatnije sa Rafaelom Nadalom.

Sport

KATASTROFA ZA SRBIJU: Filip Kostić povrijedio ligamente?

Selektor Stojković otkrio detalje o povredi Filipa Kostića.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi morao je da napravi prinudnu promjenu u finišu prvog dijela meča protiv Engleske, jer Filip Kostić nije mogao da nastavi utakmicu. Krilni fudbaler koji je držao čitav lijevi bok ostao je na travi nakon jednog duela i odmah zatražio izmjenu, a samo nekoliko sekundi kasnije u suzama je napustio teren…

Na teren je umjesto njega kročio Filip Mladenović, a moguće je da ćemo igrača Panatinaikosa na tom mjestu gledati i do kraja šampionata. Ukoliko se ispostavi da je Kostićeva povreda teže prirode, za njega je EURO 2024 završen, pa će Mladenović ostati jedina opcija selektora Stojkovića na lijevoj strani terena, ukoliko ostanemo pri formaciji 3-5-2. O težini povrede govorio je i Piksi.

“Kostić će u ponedjeljak biti podvrgnut snimcima. Može biti da je teže povrijeđen, iako ne bih volio. Osjetio je bol u spoljnom dijelu koljena. Pretpostavljam da su ligamenti u pitanju. Ne volim da govorim ako nisam siguran. Trenutno je pod oblogama, u ledu, kao posljedica sudara sa Vokerom ili Beligemom”, rekao je selektor Srbije Dragan Stojković.

Krilni fudbaler Filip Kostić jedan je od najkvalitetnijih i najiskusnijih reprezentativaca Srbije u trenutnom sastavu. Za seniorsku selekciju Srbije odigrao je 64 meča, a ovo mu je treće veliko takmičenje. U Rusiji 2018. godine nastupio je na sva tri meča grupne faze, dok je četiri godine kasnije u Kataru propustio prvi meč protiv Brazila jer nije bio dovoljno oporavljen od povrede.

Nastavi čitati

Sport

SKANDAL NA MEČU SRBIJE KOJI NISTE VIDJELI! Albanski provokator sa Kosova napravio haos – FSS reagovao!

Odmah stigla reakcija iz Fudbalskog saveza Srbije zbog ponašanja novinara.

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je takmičenje na Evropskom prvenstvu, a u prvom kolu zabilježen je poraz od Engleske (1:0). Jedini strelac na meču bio je Džud Belingem, a utakmica nije mogla da prođe bez incidenata – prvo tuče na ulicama Gelzenkirhena, a zatim i skandala koji je napravio albanski novinar na samom stadionu.

Reporter sa Kosova i Metohije Arlind Sadiku odlučio je da se “junači” na stadionu tokom utakmice koju je pratilo oko 13.000 srpskih navijača. On je u jednom trenutku, dok je bio okrenut ka tribini na kojoj su navijači reprezentacije Srbije, pokazao dvoglavog orla, znak kojim su u prošlosti albanski sportisti provocirali srpske.

Video koji je nastao tom prilikom ubrzo se raširio po društvenim mrežama, a Albanci slave herojski čin Sadikua, iako bi on mogao skupo da ga košta. Zbog provokacije koju je izveo i očiglednog manjka profesionalizma Fudbalski savez Srbije žalio se organizatoru Evropskog prvenstva na ponašanje novinara. Pogledajte detalj sa stadiona:

Portparol Fudbalskog saveza Srbije Milan Vuković uputio je protestnu notu. U njoj se navodi da je Arlind Sadiku uvrijedio Srbiju i srpske navijače, a da je ponizio UEFA i novinarsku profesiju. Zbog toga se zahtijeva oduzimanje akreditaciju i novinaru koji je provocirao i mediju za koji radi. Takođe, Vuković je istakao da je provokacija očigledna i da nije potrebno da objašnjava zbog čega je pokrenuo inicijativu za oduzimanje akreditacije.

Podsjećamo, simbol “albanskog orla”, odnosno šake spojene tako da izgledaju kao dvoglavi orao, na prethodnim mečevima Srbije i Švajcarske koristili su reprezentativci te zemlje Granit Džaka i Džerdan Šaćiri. Srbija je na posljednja dva Mundijala bila u istim grupama kao i Švajcarska, a mečevi su uvijek bili prepuni tenzija. Iako Srbija na Evropskom prvenstvu ove godine nije – i vjerovatno neće – ukrstila puteve sa Albanijom, opet su primjetne tenzije.

Albanski navijači napali su u nedjelju popodne grupu srpskih navijača koji su sjedili u bašti jednog kafića i ispijali pića nekoliko sati pred početak utakmice protiv Engleske. Prepad nije dugo potrajao, pa su navijači reprezentacije Srbije brutalno odgovorili i natjerali u bijeg po ulicama njemačkog grada svoje rivale.

Nastavi čitati

Sport

TADIĆ TEŠKO PODNIO ODLUKU DA MEČ POČNE SA KLUPE: Smatram da sam najbolji igrač ovog tima

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Gelzenkirhenu od Engleske 0:1, u utakmici prvog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Kapiten Dušan Tadić ušao je u igru sredinom drugog poluvremena.

“Teško sam podneo odluku da ne igram od početka. Smatram da sam najbolji igrač ovog tima, lider, bez lažne skromnosti. Ali ako je selektor odlučih da igram 30 minuta ja to poštujem”, rekao je Tadić za RTS, pa nastavio

“Mogao bih mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću da igram. Ja bih naravno voleo da igram 90, ali poštujem odluku. Naravno da želiš da budeš deo kolektiva i uradiš sve za kolektiv. Mislim da su nam se Englezi nudili od početka pa do kraja. Mislim da smo ih imali, da nam je malo falilo. To je prava reč, nudili su nam se. Ostaje žal”.

Slovenci su ranije remizirali sa Dancima (1:1) u Štutgartu.

“Ne treba da kalkulišemo. Treba da idemo na pobedu. Uvek želiš da prikupiš što više bodova. Učinićemo sve što možemo da dobijemo Sloveniju i prođemo dalje”, zaključio je Tadić.

U drugom kolu u četvrtak, Srbija će igrati protiv Slovenije, a Engleska protiv Danske.

Nastavi čitati

Aktuelno