Connect with us

Hronika

Trogodišnjak slučajno iz pištolja ubio majku

Mlada majka iz američke savezne države Južna Karolina, preminula je kada ju je slučajno upucao sin, koji se dokopao otkočenog pištolja u njihovoj kući, saopštile su lokalne vlasti.

Šerif okruga Spartanburg pozvan je u srijedu ujutro po lokalnom vremenu, a ime žrvte je Kora Lin Buš (33), prenio je “NBC njuz”.

“Iako naša istraga traje, sve ukazuje da je do tragičnog događaja došlo kada je dječak dospio do pištolja i slučajno ustrijelio majku, koja je preminula u bolnici”, saopšteno je iz kancelarije šerifa.

Buš je proglašena mrtvom dva sata nakon što je pozvana policija.

Hronika

JEZIVA NESREĆA! Djevojčicu ubio spomenik koji je PAO ZBOG JAKOG VJETRA!

Sedmogodišnja djevojčica poginula je nakon što je jak vjetar srušio spomenik koji je pao na dijete u parku u gradu Atirau u Kazahstanu, saopštila je danas gradska policija.

Incident se dogodio sinoć kada je jak vjetar srušio spomenik u Aleji heroja Velikog otadžbinskog rata u Parku pobjede i djevojčica je zbog zadobijenih povreda preminula u regionalnoj dječijoj bolnici, navodi policija, prenio je Interfaks.

Istraga o incidentu je u toku, navodi policija.

Nastavi čitati

Hronika

TEŠKA NESREĆA JUTROS U DEBELJACIMA! Ženu udario voz

Voz je jutros u banjalučkom naselju Debeljaci udario ženu, saznaju “Nezavisne novine”.

Kako saznajemo, to se dogodilo oko 9.35, nakon čega je ona prevezena u Univerzitetski klinički centra Republike Srpske.

Za sada nije poznato njeno zdravstveno stanje.
Više informacija trebalo bi da bude saopšteno u toku dana.

Nastavi čitati

Hronika

Pukom srećom izbjegnuta tragedija: Dobojlije ispričale kako je RINGIŠPIL pao na djecu

Pukom srećom izbjegnuta je tragedija u Doboju. U prepunom parku u centru grada prevrnuo se ringišpil, povrijeđeno je četvoro djece. Dvoje je zadržano u bolnici, niko nije životno ugrožen.

Očevici pričaju da je ringišpil odjednom ubrzao i zaljuljao. Roditelji su počeli da viču da se ringišpil zaustavi da bi se samo nakon nekoliko sekundi prevrnuo. Konstrukcija je pala na djecu.

Zavladala je panika. Svi su priskočili u pomoć povrijeđenim mališanima, piše ATV.

-Nekoliko njih je uzelo konstrukciju da podigne, a mi smo se spustili dole da izvučemo tu djecu koja su bila zarobljena pod ringišpilom. Uspjeli smo veoma brzom reakcijom izvući djecu – rekao je Rade Ristić iz Doboja.

Roditelji su na rukama odnijeli djecu u hitnu pomoć koja se nalazi u blizini. Jedno vozilo hitne pomoći stiglo je i u park. Djeca su odmah zbrinuta.

Uglavnom se radi o povredama glave i lica, otvorenim i zatvorenim povredama. Jedno dijete je imalo povredu u predjelu kosmatog dijela glave, zaustavljeno je krvarenje. Jedna djevojčica je imala povrede u predjelu lica. Dvoje djece nije imalo vidljive povrede, ali su bili u stanju šoka, uplašeni i uznemireni – izjavila je Milica Ristić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Doboj.

Sve se to dogodilo sinoć oko 20 časova. Čovjeka, koji je rukovao ringišpilom u Parku narodnih heroja, policija je uhapsila zbog izazivanja opšte opasnosti.

-Uviđajem koji je započeo sinoć rukovodio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj i isti je nastavljen danas u prisustvo vještaka mašinske struke. B.J. će danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju – navela je Dragana Damjanović, portparol Policijske uprave Doboj.

Dobojski park i danas prepun djece. Oni stariji još su u šoku i nevjerici.

-Jako mi je teško palo što su djeca povrijeđena, mogao sam i ja biti tu sa unukom. Mislim da treba tu malo strože propise, kada se to postavlja. Kad mogu tražiti kontrole i pooštriti mjere za sve ostalo, zašto za to ne bi pooštrili. – kažu mještani.

Djecu koja su zbrinuta u dobojskoj bolnici sinoć je obišao i gradonačelnik Boris Jerinić. Djeci i roditeljima ponudili su pomoć i pružili podršku.

Roditelji su u strahu posebno jer su se ovakvi slučajevi dešavali i u drugim opštinama i gradovima u posljednje vrijeme. Zbog toga, kažu, očekuju pojačane inspekcijske kontrole svih zabavnih sadržaja namijenjenih djeci.

Nastavi čitati

Aktuelno