Connect with us

Svijet

PRVI PUT U JAVNOSTI, SPOMENUO I “NESTALU” SUPRUGU! Princ Vilijam progovorio o Kejt Midlton

Princ Vilijam spomenuo je suprugu Kejt Midlton tokom otvaranja zadruge za mlade u zapadnom Londonu.

Britanski, ali i svi svjetski mediji ovih dana ne prestaju da pišu o kraljevskoj porodici, a naslovnice su uveliko pune njihovim likovima, naročito Kejt Midlton.

Mediji pišu da princ Vilijam uporno pokušava da ostavi utisak kako je sa njegovom porodicom sve u redu, dok čitav svijet misli drugačije. Podsjetimo, mnogi se pitaju gdje je njegova supruga Kejt Midlton, naročito nakon fotošopirane fotografije nje sa djecom.

Vilijam se još uvijek se nije upustio u komentarisanje raznih teorija zavjere koje su nastale nakon operacije abdomena 42-godišnje Kejt, o kojoj se, kao ni o princezinoj dijagnozi ne zna baš ništa. Sada se pojavio u javnosti, a pritom je i prvi put spomenuo suprugu.

Otvorio je dobrotvornu zadrugu za mlade u zapadnom Londonu, gdje je, ukrašavajući torte s djecom, rekao:

“Moja supruga ima umjetničkih sklonosti, sva su naša djeca telentovanija za umjetnost od mene”, prenosi Daily Mail.

Svijet

ZELENSKI PONOVO SMJENJUJE! Razriješio dužnosti komandanta specijalnih jedinica

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski smijenio je komandant specijalnih jedinica pukovnika Serhija Lupančuka i to je drugi oficir koji je smijenjen na toj funkciji u proteklih pola godine.

Umjesto pukovnika Lupančuka imenovan je general Aleksandar Trepak.

U objavi smjene oficira nije naveden razlog za ovaj potez.

Lanac komande u ukrajinskoj armiji izmijenjen je na više nivoa od februara kada je Zelenski zamijenio komandanta valerija Zalužnog i umjesto njega imenovao Aleksandra Sirskog.

Nastavi čitati

Svijet

POD POLICIJSKOM OPSADOM! Napeto pred drugo polufinale Evrovizije

U švedskom gradu Malme, gdje se održava ovogodišnja Pjesma Evrovizije, organizovan je protest protiv učešća izraelske predstavnice Eden Golan, a policija procjenjuje da se okupilo između 6.000 i 8.000 ljudi.

Okupljeni uzvikuju propalestinski moto ”Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna” i ”Izrael je teroristička država”, prenosi AP.

Lokalni mediji izvještavaju da se među okupljenima nalaze sve generacije, uključujući roditelje s djecom.

Demonstracije su planirane i u subotu za vrijeme finala.

Ranije danas, Izraelski javni emiter Kan, koji organizuje takmičenje Izraela na takmičenju Pjesma Evrovizije, saopštio je danas da je podnio žalbu Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) i švedskom javnom emiteru (SVT) zbog uzvikivanja koje se juče čulo tokom probe izraelske predstavnice i propalestinskih poruka u prvom polufinalu u utorak.

Pored toga, posebna pažnja usmjerena je i na hotel u kom je smještena predstavnica Izraela. Ispred ovog objekta takođe je od njenog dolaska puno pripadnika policije i obezbjeđenja, kojih je toliko da ih je teško i izbrojati, a prisutan je i veliki broj onih u civilu. Koliko su pojačane mjere obezbeđenja, govori i činjenica da čak i prolaznike ispituju i postavljaju pitanja poput onih kojim povodom borave u Malmeu, kod koga i slično.

Prema riječima izvora Kurira s lica mjesta, učesnici i delegacije dobile su sugestije od organizatora da ne izlaze iz hotela, a posebno ne sa akreditacijama, kako ne bi skretali pažnju na sebe, jer od samog početka takmičenja vlada napetost i stižu prijetnje po njihovu bezbjednost.

Da je situacija vrlo nepredvidiva, svjedoči i činjenica da je Eden Golan na probi, dok je izvodila svoju numeru na velikoj evrovizijskoj sceni, doživjela neprijatnost. Kako je na probama bila prisutna i publika, jedan njen dio bio je nezadovoljan učešćem izraelske predstavnice.

Nastavi čitati

Svijet

STRAHOTA U BELGIJI! Deset maloljetnika silovalo djevojčicu

Jednu tinejdžerku je njen dečko odveo u šumu da bi je seksualno zlostavljali njegovi prijatelji u Belgiji koji su snimili napad svojim telefonima i podijelili slike na društvenim mrežama, prema izvještajima, u slučaju koji je šokirao zemlju.

U periodu od 2. do 6. aprila tokom uskršnjih praznika 14-godišnju djevojčicu zlostavljalo je u tri navrata deset maloljetnika, kažu tužioci.

Glavni osumnjičeni – djevojčin 14-godišnji dečko – navodno je odveo djevojčicu sa sobom u šumovito područje Kabuterbos u Zapadnoj Flandriji.

Mjesto je popularno među brdskim biciklistima i nalazi se u blizini autoputa.

Dok su bili tamo njen dečko ju je napao prije nego što je navodno dozvolio nekolicini drugih dječaka da je takođe seksualno napadnu, piše “Dejli mejl”, a prenosi Blic.

Snimali zločin mobilnim telefonom

Izvještaji kažu da je grupa snimila napad na svojim pametnim telefonima i postavila klipove na društvene mreže.

Tužioci su uhapsili deset osumnjičenih uzrasta između 11 i 16 godina – za koje su lokalni mediji rekli da su dječaci “imigrantskog porijekla” – i odveli ih na ispitivanje.

Od tada se pojavilo više detalja o osumnjičenima.

Pozivajući se na „dobro postavljene izvore“, belgijski medij Nieuvsblad opisao je dečka kao „ljubavnika“ koji je namjerno dozvolio prijateljima da zlostavljaju njegovu mladu partnerku.

Nastavi čitati

Aktuelno