Connect with us

Politika

Nešić: Saberi se Brane jer Srpska zna

Tvita Borenović da sam ‘treći ljiljan’. Nisko i primitivno!

I to od čovjeka koji je dva dana pred izbore u Prijedoru dijelio ideje sa Bakirom Izetbegovićem i Mirkom Šarovićem u TV emisiji koja je Dodiku poklonila Prijedor.

Dragi Brano, saberi se čovječe jer zna Srpska!

Ozbiljni lideri ozbiljno se bave politikom. Zar za tolike godine ama baš ništa nisu naučio od Mladena Ivanića? Lidera ne čine pljuvačne žlijezde nego znanje, umijeće, razumijevanje političkih procesa i sposobnost kreiranja političkih vizija i ciljeva.Ali tebi je sve to strano, zato si lažni lider i kralj kompenzacije.

Dragi kompenzacioni prijatelju, podsjetiću te, nije Nenad Nešić srušio Vladu SDS-a da bi ustoličio Dodika za premijera i on bio njegov ministar. To ste uradili ti i PDP, zajedno sa SDA, da bi ti bio Dodikov ministar. I ko je onda ljiljan, Brano?

Dragi Brano, lideru kompenzacija, nije valjda da o Mladenu Ivaniću misliš da je izdajnik i ”Bakirovac”, kao što govori i Milorad Dodik, samo zato što su za njega glasali i Bošnjaci!? Za razliku od tebe, ja ne mislim da je Ivanić ”ljiljan” i mislim da je bio dobar član Predsjedništva BiH. Vidiš prijatelju, Bošnjaci su glasali za Ivanića kao člana Predsjedništva. Poslanici SDA su 2010. godine podržali Ivanića i za delegata u Domu naroda. Četiri godine kasnije, podržali su Dušanku Majkić. Birali su i vas iz PDP, kao i ove iz SNSD, samo nas iz DNS nikada nisu birali!

No, vratimo se Bratuncu, Brano. Zar vi iz PDP-a niste beskompromisni borci protiv kriminala i korupcije? Znaš li neupućeni lideru kolika je šteta nanijeta budžetu opštine jer se iz njega plaćaju odštete za nezakonite smjene i premještaje zaposlenik, mahom naklonjenih SDS-u? Da li te doktorica informisala o nezakonitoj gradnji, nepotizmu, zloupotrebama regulacionih planova? Znaš li kako na opštinskom zemljištu i pod kojim uslovima niču privatne solarne elektrane? Misliš li da sve to treba tolerisati Srđanu Rankiću da bi ”tvoja” doktorica upravljala Domom zdravlja? Zar glas 3.000 Srba u Bratuncu, među kojima gotovo da nema onog koji nije osjetio zločine Nasera Orića, za tebe nisu Srbi? Srami se!

I na kraju, dragi prijatelju koji si vječito na kompenzacionim listama, žao mi je što si krenuo nisko, i ja neću padati na tvoj nivo ali ću ti odgovoriti istinom. Da li direktore iz DNS-a ili one iz PDP-a, čuva SDA iako im je mandat davno istekao? Ko je išao kod Bakira Izetbegovića da dogovara vlast nakon izbora? Ti ili ja?

Da li sam ja tebe ili ti mene pitao hoću li poslanik DNS-a biti peti poslanik nakon oktobra, da formiramo Savjet ministara sa SDA? Ko je sa Bakirom dogovarao vlast SDS, PDP i SDA? Ti ili ja? Ko nije htio ili smio pokrenuti inicijativu za smjenu Bisere Turković? Ko tri godine nije nijednu kritiku izrekao na račun SDA? Vi iz ostatka opozicije ili ja?

Politika

DODIK “Ako američki službenik nastavi sa prijetnjama, BIĆE PROTJERAN IZ BANJALUKE”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da neće proći pritisci koji se vrše na članove SNSD-a i strukture vlasti u Republici Srpskoj uvođenjem sankcija SAD, te pokušaji nametanja atmosfere kazne i progona.

“Podaci kojima raspolažemo govore da ovdje neki šef američke kancelarije obilazi banke i preduzeća, prijeti im. To je pokušaj destabilizacije prilika ovdje. Biće upozoren ovih dana da to ne radi, ako nastavi biće protjeran iz Banjaluke, bez obzira na to što je riječ o američkom službeniku”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je, nakon sjednice Predsjedništva i Izvršnog komiteta SNSD-a, istakao da je ova stranka jaka u cijeloj Republici Srpskoj, a posebno u Laktašima.

On je naveo i da su novi ljudi došli u SNSD, te da je to neuništiva organizacija.

Kad je riječ o izjavi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da NATO gomila svoje snage na Kosovu i Metohiji i u BiH, Dodik je istakao da niko u BiH nije donio odluku da oni mogu da dođu, ali da se stalno priča o tome.

“Jedino, ako nisu odlučili da slušaju /ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana/ Heleza, ali Helez nije taj koji donosi odluku, to donosi Predsjedništvo. Ako bi bilo šta uradili u BiH na tu temu, oni ruše ustavni poredak”, naglasio je Dodik.

Dodik je pozvao građane da ostanu mirni ako se to desi, te poručio da ovdje niko ne razmišlja o puškama, ali da će razmišljati o jajima i paradajzu kad dođe vrijeme za tako nešto.

Nastavi čitati

Politika

PREDSJEDNIŠTVO USVOJILO BUDŽET budžet institucija BiH, ali ne jednoglasno

Predsjedništvo BiH danas je na vanrednoj sjednici usvojilo je Nacrt zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu, ali ne jednoglasno.

Naime, za usvajanje budžeta glasali su Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH i Denis Bećirović, bošnjački član, dok je protiv bio Željko Komšić, član Predjedništva iz reda hrvatskog naroda, prenose Vijesti.ba.

Budžet insitucija je, podsjećanja radi, jednoglasno usvojen na sjednici Savjeta ministara koja je održana u četvrtak, a sve nakon što su dogovor o tom pitanju postigle stranke koje čine vlast na nivou BiH.

Nakon što je usvojen Nacrt budžeta u Predsjedništvu BiH, biće upućen/predložen Parlamentarnoj skupštini BiH na dalje usvajanje.

Nastavi čitati

Politika

NA LISTI PDP -a POJAVIĆE SE NOVA IMENA! Borenović nosilac

Odborničku listu PDP-a na predstojećim izborima u Banjaluci će nositi predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Njega će na listi pratiti poslanici ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirna Savić-Banjac, Nebojša Drinić i Tanja Vukomanović. Peto mjesto pripalo je sadašnjem šefu Kluba odbornika u Skupštini grada Draganu Milanoviću. Na šestoj poziciji trebao bi se naći gradski menadžer Bojan Kresojević.

Odmah iza njih biće i sadašnji odbornici Smiljana Moravac-Babić, Jovo Savanović i Krsto Golijanin.

Na listi PDP-a pojaviće se i nova imena, mahom oni koji su bili uz gradonačelnika Draška Stanivukovića. Tako će nova lica na listi biti savjetnica za medije Adrijana Basara, ali i aktivista i odnedavno takođe Stanivukovićev savjetnik Duško Tadić. Na listu bi trebale još i savjetnica Milada Šukalo i koordinator projekta besplatnog prevoza za penzionere Tanja Palačković.

Prijedlozi će se naći i pred organima stranke, odnosno Gradskog odbora koji zasjeda u nedjelju. Tada će se znati i definitivna imena, te bi nakon odlučivanja lista trebala biti poslata CIK-u.

Nastavi čitati

Aktuelno