Connect with us

Hronika

ZATVORENO ZA JAVNOST: Žalbeno ročište doktoru Goliću zbog polnog uznemiravanja pacijenta, tužilac se nije pojavio

U Okružnom sudu Banjaluka danas je održano žalbeno ročište na prvostepenu oslobađajuću presudu bivšem načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS Darku Goliću optuženom za polno uznemiravanje pacijenta.

U septembru 2022. godine Osnovni sud Banjaluka donio je odbijajuću presudu Goliću jer se radi o krivičnom djelu koje se preduzima po prijedlogu oštećenog, a koje se mora uzeti u roku od tri mjeseca od nastanka djela, što Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u ovom slučaju nije učinilo, iako je po zakonu bilo obavezno.

Tako je, formalno, optuženi Golić u prvostepenom postupku oslobođen, a zbog propusta tada je otvoren predmet protiv postupajućeg tužioca Aleksandra Simonovića u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH.

U međuvremenu, Simonović je uložio žalbu na odluku Osnovnog suda Banjaluka, a žalbeno ročište koje je danas održano na drugostepenom, Okružnom sudu Banjaluka, bilo je zatvoreno za javnost.

“Na sjednici vijeća u drugostepenom krivičnom postupku u ovom predmetu je isključena javnost u cilju zaštite ličnog i intimnog života optuženog i zaštite prava oštećenog”, potvrđeno nam je iz Okružnog suda Banjaluka.

Kako saznajemo, tužilac se nije ni pojavio pred sudom da obrazloži svoju žalbu.

Nezvanično saznajemo da je u žalbi, između ostalog, navedeno kako sud nije vezan pravnom kvalifikacijom djela, dok je odbrana uložila odgovor na žalbu.

Drugostepena presuda biće donesena u roku od 15 dana.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je počinio bludne radnje nad 36-godišnjim pacijentom koji je 40 dana bio u komi na UKC RS u Banjaluci.

Sve su navodno primijetili zaposleni u UKC RS pa je uprava bolnice o tome obavijestila policiju, navodeći da su “od dežurnog osoblja obaviješteni da postoje sumnje da se njihov uposlenik ponašao neetično prema pacijentu”. Potom je Golić uhapšen.

Optužnica nikada nije javno objavljena, ali kako saznajemo Golić se teretio da je 19. januara 2020. u periodu od 19 do 22 časa, kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola Univerzitetskog kliničkog centra RS, kao ordinirajući doctor, pacijenta M.Đ. “ljubio u lice, u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja”.

Mondo

Hronika

UŽAS U MARIBORU! Dijete upalo u šaht, NIJE MU BILO SPASA!

Jedno dijete je nastradalo kada je upalo u šaht u gradu u Sloveniji.

Policijska uprava Maribor juče je oko 22 sata obaviještena o nesreći u okolini Markovaca u kojoj je dijete upalo u šaht.

Dijete je odmah prevezeno helikopterom u bolnicu.
Uprkos medicinskoj pomoći, dijete je nažalost preminulo, pišu Slovenske novice.

U međuvremenu, mariborska policija nastavlja istragu o okolnostima koje su dovele do incidenta.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIV UDES u centru Trebinja, jedna osoba SMRTNO STRADALA (FOTO)

Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nezgodi koja se desika u Trebinju, potvrđeno je za ATV.

“Dana 18.05.2024. godine u 15:32 časova PS Trebinje prijavljeno je da se desila saobraćajna nezgoda u ulili Vuka Mićunovića i da je učestvovalo jedno vozilo “opel korsa”. U toku je uviđaj, a prema trenutnim informacija jedno lice je smrtno stradalo”, rečeno je za ATV iz PU Trebinje.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIVO NASILJE U BEOGRADU! Maloljetnog sina vezivao lancima i gumama

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca saslušan A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

On je je u Zemunu, u kraćem vremenskom periodu, kako je saopšteno, do 16. maja ove godine svom maloljetnom sinu lancem i gumama vezivao noge i ruke, kako bi ga spriječio da napusti kuću.

Treća osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenom odredi pritvor.

Podsjećamo, još jedan muškarac juče je uhapšen u Beogradu zbog nasilja u porodici, ali ovog puta nad suprugom.

Žena I.J. iz Beograda pretrpjela je, u ponedeljak uveče, jezivo nasilje i to samo nekoliko koraka od stana u kom živi, piše Republika.

Nastavi čitati

Aktuelno