Connect with us

Svijet

Avion vraćen u Atinu zbog “sumnjive osobe”

Avion kompanije Emirates sa 228 putnika i 18 članova posade, koji je sinoć poletio sa atinskog aerodroma u Njujork, morao je da se vrati u pratnji dva borbena aviona F-16 u Atinu zbog “sumnjive osobe”, rekao je policijski izvor.

“Nakon informacija stranih vlasti da se u avionu nalazi sumnjiva osoba, grčka policija je naredila da se letjelica vrati na međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos u Atini radi pregleda”, rekla je portparolka grčke policije prenosi grčki portal Katimerini.

Putnički Avion, u pratnji dva borbena aviona F-16, vratio se oko 45 minuta nakon polijetanja sa atinskog aerodroma, navodi isti izvor.

Sletio je sinoć oko 22 sata po lokalnom vremenu (20:00 CET) na Međunarodni aerodrom u Atini.

Izvor iz policije je rekao da su američke vlasti upozorile grčku policiju da se u avionu nalazi “sumnjiva osoba”.

“Nakon policijske provjere svih putnika i letjelica, osoba na koju se informacija odnosila nije identifikovana, niti je bilo drugih sumnjivih elemenata”, navodi se u saopštenju grčke policije.

Avion bi trebalo danas da poleti za Njujork, rekao je izvor sa aerodroma.

Neposredno prije povratka ove letjelice, sinoć je pregledan još jedan avion kompanije Emirates na letu za Dubai prije polijetanja sa atinskog aerodroma.

Avion je na kraju poletio iz Atine sa pet sati zakašnjenja, rekao je izvor sa grčkog aerodroma.

Svijet

Na izborima glasala i najviša žena na svijetu

Turkinja Rumejsa Gelgi, koja ima Viverov sindrom i ušla je u Giniseovu knjigu rekorda kao najviša žena na svijetu, glasala je danas na drugom krugu izbora za predsjednika u turskom gradu Karabuku.

Službenici izbornog odbora u okrugu Safranbolu odnijeli su pokretnu glasačku kutiju u četvrt Emek, u kuću 26-godišnje Gelgi koja je visoka 2,15 metara.

Gelgi je istakla da je prethodnih godina odlazila glasati na biralište, ali kako je ove godine koristila mobilnu glasačku kutiju, za koju je kazala kako je vrlo korisna.

Izrazila je želju da izbori budu korisni za cijelu državu i sve građane Turske.

Birališta širom Turske otvorena su jutros u osam časova po lokalnom vremenu, čime je počelo glasanje u drugom krugu predsjedničkih izbora u ovoj zemlji.

Više od 64 miliona građana s pravom glasa u drugom krugu bira između aktuelnog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, kandidata Narodnog saveza, i kandidata opozicionog Nacionalnog saveza Kemala Kiličdaroglua.

Nastavi čitati

Svijet

Zaplijenjeno 58 kg kokaina u paketima sa nacističkom zastavom, na vrhu pisalo Hitler

Peruanska policija zaplijenila je 58 kilograma kokaina, upakovanog u pakete na kojima je bila nacistička zastava.

Kokain je bio raspoređen u pedesetak paketa, na čijem vrhu je pisalo Hitler, prenosi AP.

Agencija dodaje da je kokain bio spreman za slanje u Belgiju iz luke na sjeveru zemlje.

Iz policije su naveli da je kokain bio sakriven u transportnom kontejneru koji je prevozio špargle na brodu pod zastavom Liberije koji je ranije bio usidren u ekvadorskoj luci, prenosi BBC.

Vlasti u Peruu procjenjuju da ta zemlja proizvodi oko 90 tona droge godišnje i da većina odlazi u Evropu morskim putem, ali i malim avionima koji prevoze kokain u Boliviju, na putu do atlantskih luka.

Peru je drugi najveći proizvođač lista koke na svijetu i drugi po veličini proizvođač kokaina.

 

Nastavi čitati

Svijet

Vladin službenik ispumpao jezero kako bi pronašao svoj telefon

– Vladin zvaničnik u Indiji suspendovan je nakon što je naredio da se ispumpa voda iz vještačkog jezera kako bi pronašao svoj telefon.

Kako prenosi BBC, bilo je potrebno tri dana da se ispumpaju milioni litara vode kako bi se pronašao telefon koji je inspektor za hranu Radžeš Višvas ispustio dok je pravio selfi na brani jezera.

Kada je pronađen, telefon je bio previše natopljen vodom da bi mogao da radi.

Višvas je u nedjelju ispustio svoj Samsung telefon vrijedan oko 1.200 dolara (100.000 rupija), u jezero Kerkata, u centralnoj indijskoj državi Čatisgar.

On je je tvrdio da telefon sadrži osjetljive vladine podatke i da se mora pronaći.

Nakon što lokalni ronioci nisu uspjeli da nađu telefon, Višvas je o svom trošku dopremio dizel-pumpu, rekavši da je dobio usmenu dozvolu od nadređenih da ispusti “nešto vode u obližnji kanal”.

On je tvrdio da mu je rečeno da bi to “u stvari koristilo farmerima kojima nedostaje vode”.

Čitava akcija je prekinuta kada je drugi zvaničnik, iz odjeljenja za vodoprivredu, poslije prijave stigao na lice mjesta.

“Višvas je suspendovan do istrage. Voda je neopһodan resurs i ne može se trošiti na ovaj način”, rekla je Prijanka Šukla, zvaničnik okruga Kanker.

Nastavi čitati

Aktuleno