Connect with us

Region

Beč: Potpisan sporazum o saradnji sa banjalučkim Odborom za pomoć Srbima na KiM

Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović i predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov potpisali su danas u Beču sporazum o saradnji s ciljem pružanja podrške aktivnostima Odbora, te unapređenja saradnje sa srpskim klubovima i udruženjima u Austriji.

Filipović je rekao da se na ovaj način šalje poruka da zajednica u Austriji podržava srpski narod na Kosmetu.

“Odbor za pomoć iz Republike Srpske veoma posvećeno radi na pružanju podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, a potpisivanjem sporazuma nastojaćemo da organizovano pružimo podršku njihovim aktivnostima i projektima”, istakao je Filipović.

Kao humanitarna organizacija, Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji već 15 godina organizuje humanitarne akcije za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

Arlov je rekao da Odbor zahvaljuje Predstavništvu Srpske u Austriji za podršku i izrazio uvjerenje da će ovim sporazumom zajednički biti realizovani brojni projekti kojima će se pomoći srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, naročito mladima i djeci sa poteškoćama u razvoju.

Arlov će danas u Beču razgovarati i sa predstavnicima srpskih udruženja u Austriji, a predstavnici Odbora prisustvovaće i prijemu povodom 28. februara, dana proglašenja prvog Ustava Republike Srpske, koji organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.

Region

NEGATIVNE STATISTIKE: Za 11 godina vlasti DPS-a iz Crne Gore OTIŠLO SKORO 70.000 ljudi

Prema dostupnim podacima Eurostata, za 11 godina iz Crne Gore je u zemlje Evropske unije otišlo 69.495 građana.

Podatak se odnosi na period od 2010, zaključno sa 2020. godinom i ne uključuju  2021. i 2022. godinu inače bi broj onih koji su napustili Crnu Goru bio još veći.

Prema pisanju portala podgoričke Adria tv., nezvanično broj onih koji su napustili Crnu Goru u potrazi za boljim životom, u posljednjih 10 godina, znatno veći.

(SRNA)

Nastavi čitati

Region

Beogradski sindikat predstavio pjesmu “Sparta”: Niko nema pravo da se odrekne KiM

Beogradski sindikat je na svom Jutjub kanalu objavio pesmu “Sparta”.

Tim povodom, iz grupe su se oglasili i istakli da niko ne treba da se odrekne Kosova i Metohije, da ono pripada srpskom narodu i njegovim precima.

“Niko od nas nema pravo da se odrekne Kosova i Metohije. Kosovo i Metohija ne pripadaju samo jednoj generaciji srpskog naroda, već i svim našim precima koji su se za njih borili, kao i našim potomcima u čije ime nemamo pravo da ih se odreknemo bez pitanja. Ova sveta zemlja, pre svega, pripada Bogu jer je osveštana krvlju svetaca i mučenika, pa je niko ne može prodati, trampiti, podeliti ili na bilo koji drugi način upodobiti bilo čemu materijalnom i finansijski korisnom. Ko to ne razume – on ne razume ni dušu ovog naroda. Nema života Srbije bez Kosova i Metohije! Nema povlačenja, nema predaje!”, naveli su iz Beogradskog sindikata.

Nastavi čitati

Region

Dobra vijest za vozače: Gorivo u Crnoj Gori jeftinije od ponoći

U Crnoj Gori od ponoći biće jeftinije sve vrste goriva, a najviše će pojeftiniti lož ulje – sedam centi i eurodizel – šest centi i prodavaće se po 1.44 evra po litri.

Cijena lož ulja biće 1.40 evra, a eurosuper 98 i eurosuper 95 pojeftiniće po jedan cent, pa će tako koštati 1.60, odnosno 1.56 evra za litar, saopšteno je Ministarstva kapitalnih investicija.

 

(BL Portal)

Nastavi čitati

Aktuleno