Connect with us

Banjaluka

BORENOVIĆ PORUČIO GRMUŠI! “Imenuj tajkune u GRADSKOJ UPRAVI o kojima govoriš”

Jako sam zainteresovan da se jasno, imenom, prezimenom, nazivima firmi, navedu imena svih tajkuna koji su zloupotrebama i kršenjem zakona došli do privilegovanog položaja i imovinske koristi.

Poručio je ovo predsjednik PDP, Branislav Borenović za Srpskainfo, odgovarajući na pitanje da prokomentariše navode odbornika i potpredsjednika njegove stranke u Skupštini grada Banjaluka, Milka Grmuše da najvećim gradom Srpske “upravljaju tajkuni koji kadriraju ključnim odjeljenjima u Gradskoj upravi”.

Borenović ističe da nije stigao da pročita i detaljnije se upoznam sa sadržajem Grmušinih navoda, ali da može kratko reći da i on želi znati ko su tajkuni koje potpredsjednik PDP pominje.

Ističe da je to pitanje važno je i da očekuje da svi budu navedeni jasno i konkretno.

– Inače, generalizacija je opasna. Jer ako se generalizuje dolazimo u situaciju da čitav realni sektor, sva domaća i strana privatna preduzeća i njihovi vlasnici budu podvedeni pod tajkune, što jednostavno ne može biti tako. Lično bih podnio krivične prijave, ne bi mi bilo prvi put – rekao je Borenović.

On dodaje da je, kada je podnosio prijave ili pak inicijative, morao navesti kojoj firmi, u čijem vlasništvu imenom i prezimenom, je nezakonito pogodovano.

– I na taj način sam o tim slučajevima govorio i u javnosti – istakao je Borenović.

Podsjećamo, Grmuša je na društvenim mrežama sinoć objavio da tajkuni upravljaju u potpunosti Banjalukom u zadnjih 20 godina.

– Oni ne daju da se usvoji urbanistički plan, rade i grade šta hoće i kadriraju ključnim odjeljenjima u Gradskoj upravi – naveo je Grmuša.

On je dodao da insistira da PDP i njeni politički partneri u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj, a posebno u Banjaluci, kandiduju politike i kandidate koji na bilo koji način nisu povezani sa tajkunima, koji imaju nultu toleranciju prema kršenju zakona i koji imaju kredibilne stručne i profesionalne reference.

– U tom smislu, jasno je da je moj čvrst stav radikalan zaokret u Banjaluci i kandidovanje nove strukture za vođenje grada – rekao je Grmuša.

Banjaluka

ZA AKCIJU „UDOMI LJUBAV“ vlada velika zainteresovanost, POSJETITE AZIL na Manjači i pružite stalni dom ljubimcu

U azilu na Manjači brojni prekrasni psi, različitih rasa i karaktera, čekaju svoje vlasnike i stalni dom, a zahvaljujući akciji „Udomi ljubav“ prošle godine 84 psa su našla svoj stalni dom, dok je ove godine udomljeno 14 pasa.

Kako poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove, zainteresovanost naših sugrađana za udomljavanje pasa je u porastu.

-Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, te upravo ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja. Dodatno, moram da naglasim da imamo izuzetno dobru saradnju sa Udruženjima i volonterima, a sve kako bi što više pasa pronašlo svoj stalni dom – poručio je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Podsjećamo, svi naši sugraćani, koji žele kućnog ljubimca – mogu jednostavno da postanu ponosni vlasnici jednog od pasa iz azila.

Treba napomenuti i to da je udomljavanje psa iz azila besplatno i jednostavno, a važno je istaći da se u azilu radi o psima koji su spremni za udomljavanje, jer su prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, iako Grad Banja Luka posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, istovremeno aktivno se radi na tome da zbrinute životinje dobiju i svog vlasnika, koji bi im pored osnovnih uslova pružili brigu i ljubav, a koju će ovi čovjekovi najvjerniji prijatelji zasigurno višestruko uzvratiti.

Tako su u prethodnom periodu psi koji u azilu borave dok ne pronađu svoj dom, dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom.

Dodatno, postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom.

Pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata.

Ukoliko ste zainteresovani da udomite nekog od pasa iz azila, sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona na brojeve: 051-244-526 i 065-690-857 ili putem fejsbuk stranice „Udomi ljubav“.

Nastavi čitati

Banjaluka

U okviru kampanje „ZA ŽIVOTŽENA“: Prva ženska trka 10. marta u Parku „MLADEN STOJANOVIĆ“

U sklopu ovogodišnje kampanje „Za život žena“, biće održana i prva ženska trka i to u nedjelju, 10. marta u Parku „Mladen Stojanović“.

Trka, koju zajedničkim snagama organizuju predstavnici Grada i „Banja Luka maratona“, a broj prijavljenih učesnika govori o tome kolika je zainteresovanost za ovaj događaj.

-​Iako je u savremenom društvu ostvaren drastičan pomak u emancipaciji žena, ipak postoje pojedini segmenti u kojima je ovaj pol marginalizovan. Upravo iz tih razloga, drage dame, 10. marta obujte vaše patike za trčanje i pohrlite ka Parku „Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci u kojem će se održati 5K Ženska trka, jer je osnaživanje žena moguće i kroz sport – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako u trci mogu učestvovati svi, bez obzira na to da li trkači imaju afinitete prema trčanju ili šetnji, jer je, kako navode, posvećena svim ženama.

-Trka počinje u 11.00 časova, dok će se preuzimanje startnih paketa vršiti u 9.00 časova, takođe u Parku „Mladen Stojanović“. Dođite u što većem broju kako bismo iz Banje Luke, kroz trčanje, šetnju, priču, smijeh i nadasve fantastičnu zabavu, poslali svijetu sjajnu poruku o važnosti žena i svega onoga čime se one bave – kazali su organizatori.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG IZGRADNJE MOSTA U NASELJU ČESMA: Izmjena u odvijanju saobraćaja u Ulici braće Pišteljića

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od 8.00 časova 4. marta do 16.00 časova 26. aprila ove godine doći do obustave saobraćaja za sva vozila u Ulici braće Pišteljića (zona izgradnje mosta), na dijelu od ulazne kapije „Niskogradnje“ stotinjak metara prema istoku, zbog izgradnje mosta u naselju Česma.

Za vrijeme izvođenja radova, odnosno obustave saobraćaja, autobusi na gradskoj liniji broj 9 Kumsale – Centar –Desna Novoselija, saobraćaju do autobuskog stajališta „Vitaminka“, gledano iz smjera centra.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi preduzeće „MRKONJIĆPUTEVI“ d.o.o. Mrkonjić Grad.

Nastavi čitati

Aktuelno