Connect with us

Region

DETALJI NESREĆE U MINSKOM POLJU! Žena (35) poginula na licu mjesta, muškarac (44) umro u kolima hitne pomoći

Pirotehničarka Josipa Bošković (35) i njen kolega Igor Kirin (44) stradali su u tragediji u minskom polju koja se dogodila na samoj granici opština Plitvička Jezera i Perušić, u Lici.

Uviđaj na mjestu nesreće u minskom polju kod Čanka, u kojoj je na mjestu poginula pirotehničarka, a pirotehničar umro u vozilu hitne pomoći, počeo je u 17.30, kad su osigurani uslovi, ali je nešto poslije 19 časova prekinut zbog mraka.

Kako je Hini rekla portparolka PU Maja Brozičević, najprije je trebalo pregledati, a zatim i razminirati minsko polje a zatim izvući poginulu pirotehničarku. Tek nakon toga je mogao početi uviđaj.

Tragedija se dogodila kada su pirotehničari razminiravali dio Vrlet-Skokovi i u 13.15 naišli na mine koje su aktivirali.

Načelnik opštine Plitvičkih Jezera Ante Kovač je u izjavi za Hinu s mesta nesreće rekao da mu je žao stradalih, jer su i pomagali da se prostor razminira i da bude siguran, kako ne bi stradali ljudi, a sad su platili životom.

Kako prenosi Jutarnji, tragedija se dogodila u šumi pet kilometara od lokalnog puta.

Stanovnik sela Čanak Ivan Perša kazao je da je do detonacije i pogibije dvojice deminera došlo 10 kilometara od naselja u kojem živi manje od 20 stanovnika, piše Jutarnji list.

– U selu se nije čula detonacija, ali se brzo proširila vijest o tome šta se dogodilo. Na našem području radi mnogo kompanija za razminiravanje jer još uvijek ima puno minski-sumnjivih površina, tako da ne znam ko je stradao – rekao je on.

Region

Pokušao da pomogne nepoznatoj ženi pa upao u šaht, spasavalo ga devet vatrogasaca

Jedan Splićanin povrijeđen je kada je upao u šaht pokušavajući da dohvati ključeve automobila koji su nepoznatoj ženi upali u šaht, a u njegovom spasavanju učestvovalo je devet vatrogasaca.
Čovjek koji je u petak bio u smjeni na svom radnom mjestu pokušao je pomogne ženi i dohvati joj ključeve koji su upali u šaht, ali u trenutku neopreznosti okliznuo se sa metalnih merdevina i pao u šaht dubok oko dva metra, prenosi portal Indeks.Na intervenciju su zatim pozvani vatrogasci koji su došli na lice mjesta i izvadili muškarca iz šahta.

-U intervenciji su učestvovala devetorica vatrogasaca s dva vozila – saopštili su zvaničnici splitske vatrogasne službe i potvrdili da je čovek sa prelomom ruke prevezen u bolnicu.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Region

Pjesmom „Ovo je Srbija“, završen skup „Srbija nade“ (VIDEO)

Skup „Srbija nade“ završen je večeras ispred Skupštine Srbije oko 20.30 sati pesmom „Ovo je Srbija“ i govorom predsednika Aleksandra Vučića.
Vučić je zahvalio građanima koji su došli u velikom broju iz svih dijelova zemlje.Rekao je i da je ponosan što nijednog incidenta nije bilo, što su došli ljudi da odaju pijetet i pokažu vjeru i ljubav prema Srbiji.

Skup je počeo intoniranjem himne Bože pravd nešto poslije 19.00 časova, a građani su ispunili prostor ispred Doma narodne skupštine, Pionirskog parka i okolnih ulica.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Region

Slavili maturu, pa zapalili barku (VIDEO)

Tokom maturske povorke u Dubrovniku neko je ispalio signalnu raketu koja je potom pala na jednu barku u staroj gradskoj luci, javlja “Index”.

To je izazvalo požar na barci, kojoj je neko brzo pristupio drugim plovilom i ugasio ga.

Snimak nadzorne kamere koja prikazuje šta se tačno dogodilo širi se društvenim mrežama, pogledajte ga ispod.

Nastavi čitati

Aktuleno