Connect with us

Region

Srđan majku zaključao u podrum, pa GOLIM RUKAMA ZADAVIO OCA

Srđan G. (36) iz okoline Bele Palanke uhapšen je zbog sumnje da je pod dejstvom alkohola rukama udavio oca Branislava G. (76) u porodičnoj kući, dok je majku zaključao u podrum, saznaje se od komšija.

Zločin se, podsjetimo, dogodio kada je osumnjičeni došao u porodični dom svojih roditelja, koji se nalazi u istom dvorištu gdje i njegova kuća.

– Srđan je navodno iz kafane došao pijan u kuću svojih roditelja i s vrata počeo da se svađa sa ocem. Žustra svađa se pretvorila u haos, pa je osumnjičeni počeo da lomi stvari po kući, sve što mu je bilo pod rukom je bacao na pod – kažu mještani ovog sela pored Bele Palanke.

– Srđanova majka ga je preklinjala da ide kući da spava i da se smiri, međutim nije uspjela u tome, pa je i ona izazvala gnjev kod osumnjičenog.

Srđan je u naletu bijesa zaključao majku.

Majku je bukvalno ponio do podruma, iako ga je molila da to ne radi i zaključao je. Vratio se u kuću i nastavio da se svađa s ocem – rekao je mještanin.

Nasrnuo je na oca i uhvatio ga za vrat. Počeo je da ga davi, dok je nesrećni čovjek pokušao da se spase, ali je ubrzo ostao bez daha i pocrvenio je, a zatim se onesvijestio. Pao je na krevet i Srđan je mislio da se samo onesvijestio, ali je nesrećni čovjek umro.

Komšije navode da je Srđanova majka uspjela da se oslobodi, ali kada je došla u kuću vidjela je da njen suprug leži na krevetu, dok Srđan sedi na stolici.

– Žena je odmah prišla Branislavu, počela je da ga doziva, udara kako bi došao sebi, ali nažalost već je bio mrtav. Čuli smo da je imao veliko crvenilo oko vrata – kažu oni.

Pala je na koljena i počela da plače i jauče, pa je dograbila telefon i prijavila sina da je ubio oca. Policija je ubrzo došla i uhapsila Srđana, a Branislava su odvezli na obdukciju.

Kako navode komšije, ova porodica je odranije poznata kao veoma problematična.

– Srđan i njegov otac, kog je sada ubio, uvijek su imali loš odnos. Svađali su se i tukli kad god bi imali neki problem, a to je bilo skoro svakodnevno. Posljednji put sam pričala sa Srđanom prije tri dana kada je došao da mi siječe drva i tada mi je rekao da ne priča s ocem – kaže komšinica i dodaje:

– Kada sam ga pitala kako ide sa Brančom, tako smo zvali ubijenog, rekao mi je: “Ja nemam nikakve veze s njim! Imam sve i on mi ne treba u životu!”. Nisam htjela više da ga ispitujem, ali sam vidjela da je situacija nikad gora, piše Kurir.

Region

Osmani: Raspisaćemo vanredne izbore ako se s tim složi 20 odsto birača

Foto: Twitter / Printscreen

Predsjednica samoproglašenog Kosova, Vjosa Osmani je kazala da vanredni lokalni izbori na sjeveru Kosova i Metohije mogu da se raspišu, ali da je neophodno da 20 odsto upisanih u birački spisak zatraži tako nešto potpisivanjem peticije.

Ona je stava da je to najdemokratskiji način da se raspišu izbori.

“Na ovaj način mislim da garantujemo učešće Srba, jer bi zahtjev morao da dođe od njih, od građana”, rekla je ona za “Reuters”.

U opštinama na sjeveru Kosova, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok i Sjeverna Mitrovica, živi većinsko srpsko stanovništvo koje je bojkotovalo aprilske lokalne izbore i ne priznaje nove gradonačelnike dovedene od strane samoproglašenog Kosova.

Uprkos tome, vlasti samoproglašenog Kosova su preuzele opštinske zgrade u tri opštine (Zvečan, Leposavić i Zubin Potok), gdje su do sada funkcionisali i Privremeni opštinski organi koji rade u sistemu Srbije, a koji su za Kosovo nelegalni.

To je dovelo do svakodnevnih protesta lokalnog stanovništva u ovim opštinama. Jedino je u Sjevernoj Mitrovici fizički odvojena zgrada opštine po kosovskom i srpskom sistemu i zato u njoj nije bilo protesta.

Predsjednica samoproglašenog Kosova, Vjosa Osmani je navela da bi smjena aktuelnih gradonačelnika putem peticije bila “kao referendum”, koji bi otvorio put za novi izborni proces. Prema njenim riječima, cijeli proces bi mogao biti završen za nekoliko mjeseci.

Osmani je podvukla da prije raspisivanja novih izbora samoproglašeno Kosovo mora da dobije garancije međunarodne zajednice da se Beograd neće miješati, prenosi “Klix”.

NEZAVISNE

Nastavi čitati

Region

DJEČAK (14) PRIJAVIO LAŽNU BOMBU: Protiv tinejdžera će biti podnesena krivična prijava za izazivanje panike

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Кragujevcu, brzom i efikasnom akcijom, identifikovali su četrnaestogodišnjaka koji se sumnjiči da je danas, u popodnevnim satima, sa mobilnog telefona pozvao autobusku stanicu u Кragujevcu i prijavio da je na njoj i u gradskim autobusima postavljena eksplozivna naprava.

Policija je dovela osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje panike i nereda i protiv njega će, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Кragujevcu, biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Policija je kod osumnjičenog pronašla mobilni telefon sa kojeg je upućen poziv, prenosi Blic.

 

(SrpskaInfo)

Nastavi čitati

Region

AFERA PREPISIVANJE: Pale ostavke zbog maturskog ispita

Direktor Ispitnog centra Crne Gore Dragana Dmitrović smijenjena je na danas održanoj telefonskoj sjednici Vlade.

Za vršioca dužnosti Ispitnog centra imenovan je Miloš Trivić, savjetnik u Ministarstvu prosvjete. Na sjednici je smijenjen i cijeli Upravni odbor na čijem je čelu Valentina Radulović.

Dužnosti je razriješena i Dragana Nenadović, koja je bila glavni ocjenjivač.

Vlada je na istoj sednici imenovala privremeni Upravni odbor Ispitnog centra koji će činiti profesor istorije Miomir Đurišić, pravnik Mihajlo Ćetković, profesor srpsko-hrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti Dragan Čađenović, Tatijana Vujošević i Bojana Ostojić u ime Ispitnog centra.

– Mjere zaštite javnog interesa u ovom interesu uvode se zbog neizvršavanja Zakonom utvrđenih obaveza u pogledu organizacije i izvođenja eksternih ispita i neizvršavanja odluka nadležnih državnih organa, ostvarivanja javnog interesa i sprječavanje negativnih posljedica za učenike koji žele da nastave obrazovanje na ustanovama visokog obrazovanja – stoji u prijedlogu za razrješenje u koji su Vijesti imale uvid.

Više stotina maturanata u Crnoj Gori dobilo je nula bodova iz eksternog matuskog ispita iz crnogorsko-srpskog, bošnjačkog, hrvatskog jezika i književnosti, navodno zbog prepisivanja.

“Ko nije spreman za odgovornost, neka ide kući”

Premijer Dritan Abazović kazao je da je dao ovlašćenje ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću da smijeni direktorku i Upravni odbor Ispitnog centra.

– Razlog je vrlo jednostavan. Prvo, loše planiranje vezano za putovanje djece na Olimpijadu iz fizike, matematike.., svaljivanje krivice na neke druge ljude. Sada problemi sa maturskim ispitima. Dakle, ko nije spreman da preuzme odgovornost, neka ide kući – kazao je Abazović.

(SrpskaInfo)
Nastavi čitati

Aktuleno