Connect with us

Hronika

DIREKTOR O VRŠNJAČKOM NASILJU U BANJALUCI! “Ja sad idem u policiju”

Učenik Osnovne škole “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš napao je sinoć svog drugara iz razreda poslije nastave, na autobuskoj stanici, potvrdio je za “Nezavisne novine” Miroslav Popržen, direktor ove škole.

Prema njegovim riječima, povrijeđeni dječak je trenutno kod kuće, i povrede nisu bile ozbiljne.

“Poslije nastave, van školskog dvorišta, na autobuskoj stanici jedan učenik naše škole, viših razreda, udario je šakom drugog dječaka sa kojim ide u razred. Navodno je imao upaljač u ruci i udario je dječaka u predio lica. Koliko ja znam, na tome se i završilo, mene je sinoć pozvao odjeljinski starješina, oko pola osam. Kontaktirali smo majku od dječaka koji je povrijeđen i žena je potvrdila da se to desilo, a mi smo preporučili da odvede dijete u Službu hitne pomoći. Ukazana mu je ljekarska pomoć i nakon toga sa nalazom ljekara rekli smo joj da sve prijavi u Policijsku stanicu, što je i uradila”, kaže Popržen.
Dodaje da se on jutros čuo sa majkom povrijeđenog dječaka, i kako kaže, nisu to strašne povrede.

“Nema nekih lomova, povreda je bila klasični udarac u bradu, to je po njenoj izjavi, ja dječaka nisam vidio. Dječak je kod kuće, zbrinut je “, rekao je Popržen.

Napominje da je dječak koji je napao drugara iz razreda već poznat po problematičnom ponašanju.

“Ima devijantno ponašanje i napravio je i drugi problem u školi, tako da će sutra biti sazvano nastavničko vijeće i biće mu izrečena mjera premještaj u drugu školu, nevezano za ovaj slučaj. Ne vjerujem da sinoćni napad ima veze sa prethodnim slučajem, a radi se o tome da je on u školu dan prije napada donio jedan metak, koji nije unosio u školski objekat. Metak je bio u dvorištu, pa su djeca prijavila učiteljici, i nakon toga sve je došlo do pedagoga i mi smo suptilno istražili kako je taj metak uopšte došao u dvorište. Njega su našla djeca četvrtog razreda i igrala su se sa metkom. Došli smo do saznanja da je metak upravo donio učenik koji je sinoć napao drugara “, kaže Popržen.

Dodaje da su oca dječaka pozvali na razgovor i obavijestili ga da je njegov sin donio metak u školu.

“Obavili smo svoj dio posla, biće sjednica zakazana i izrečena mjera, a ja sad idem u Policijsku stanicu, a oni će nastaviti svoj dio posla po ovom slučaju. Mi imamo tačan protokol o vršnjačkom nasilju, škola je postupila u skladu sa tim. Učenik će odlukom nastavničkog vijeća biti premješten u drugu školu i to je jedino što škola može izreći”, objašnjava Popržen.

Napominje da je OŠ “Sveti Sava” već peta ili šesta škola u koju je ovaj dječak upisan.

“On je već na isti način promijenio više škola”, potvrdio je Popržen.

Hronika

BAKA ŽENE KOJA JE OSUMNJIČENA DA JE IZBOLA DIJETE! “Svađala se zbog haljine”

Nišlijka Š.B. (21) osumnjičena je da je izbola svoju šestogodišnju ćerku nakon što se sa snahom posvađala oko haljine.

Krvavi napad na nemoćno dijete dogodio se juče u kući majke Š.B. u niškom naselju Stočni Trg, gdje je ona boravila sa dvoje djece dok joj je muž na radu u Njemačkoj.

Jedini svjedok monstrouznog napada je Ševija Benulović, baka Š.B. koja je bespomoćno posmatrala kako joj unuka ubada dijete, a nije mogla da joj pomogne jer je nepokretna.
“Ništa nije nagoveštavalo da će se ovako nešto desiti. Unuka se normalno ponašala da bi se u jednom trenutku sa snahom posvađala oko haljine. Snaha je tvrdila da je njena, a moja unuka da nije, prepirale su se ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda. Dete se igralo kada je moja unuka bez ikakvog razloga dograbila nož i počela da ga ubada po leđima. Dete je vrištalo a ja sam samo mogla da gledam njegove muke jer ne mogu da hodam”, priča potresena žena dok pokazuje krvave fleke na tepihu ispred kuhinjskih elemenata.

Kaže da ne zna ko je pozvao policiju već da je patrola stigla i odvela njenu unuku.

“Ne znam šta joj je bilo, u drugom je stanju, čeka četvrto dete. Jedno je u domu a dva su sa njom, tu je bila kod nas jer joj je muž u Nemačkoj. Odvela je policija i više ništa ne znam, svi smo mnogo potreseni”, rekla je ova Nišlijka.
Linker
Kako saznaje Telegraf, Š.B. nije ni riječ rekla ni policiji ni radnicima Centra za socijalni rad koji su odmah došli na mjesto incidenta kako bi preduzeli mjere iz svoje nadležnosti radi zaštite djeteta.

“Nije se branila, samo je ćutala. Odvedena je u pritvor i to je sve što znam”, kazala je jedna komšinica koja je prisustvovala odvođenju osumnjičene za nasilje u porodici.

Dijete koje još nema punih šest godina odvedeno je u Univerzitetski klinički centar gdje je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake tjelesne povrede. Djevojčica je otpuštena na kućno lečenje, a po odluci Centra za socijalni rad povjerena je na čuvanje baki po ocu.

Majci je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedena osnovnom javnom tužiocu na saslušanje. Ako bude osuđena prijeti joj kazna zatvora od dvije do 10 godina s obzirom na to da je djelo učinjeno prema maloljetnom licu pa zbog toga Krivični zakonik predviđa i težu sankciju. (Telegraf.rs)

Nastavi čitati

Hronika

POLICIJI POTREBNA POMOĆ! Nestao Branislav Božović

Policijskoj stanici Nevesinje jutros u 8 sati prijavljen je nestanak Branislava Božovića, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Božović je visok 177 entimetara, smeđe kose, smeđih očiju, ima oko 90 kilograma.

U trenutku nestanka na sebi je imao bijeli gornji dio trenerke, sivi donji dio trenerke i patike narandžaste boje.
Policijska uprava Trebinje zamolila je sve građane da, ukoliko vide nestalo lice ili imaju neku informaciju o njegovom kretanju o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu besplatni broj telefona 122.

Nastavi čitati

Hronika

TRAGEDIJA U ZABAVNOM PARKU! Poginulo najmanje 16 ljudi

Najmanje 16 ljudi poginulo je danas u požaru u zabavnom parku u saveznoj državi Gudžarat u Indiji.

Indijska agencija “Press Trust Of India” piše da još uvijek nije poznat uzrok požara u ovom zabavnom parku u gradu Radžkot, prenosi AP.

Glavni ministar Gudžarata Bupendra Patel izjavio je da su izdate instrukcije za hitno spasavanje.

Nastavi čitati

Aktuelno