Connect with us

Zanimljivosti

Dnevni horoskop: Škorpija šarmira Bika, Jarac jak, Vodolija ima dobar dan

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših prostora- Ovan okreće u svoju korist, Bik ima cilj, Blizanci počinju nešto novo, Rak drami, Lav se svađa sa Strijelcem ili Rakom, Djevica vrijedna, Vaga ima pozitivan dan, Škorpija šarmira Bika, Jarac jak, Vodolija ima dobar dan, Ribe ambiciozne. Ovo je dnevni horoskop za 05.02.2023. godine.

OVAN
POSAO – Situacija se okreće u vašu korist. Predstoji vam uspjeh u davno započetom projektu. U igri je veliki novac dajte sve od sebe.
LJUBAV – Stižu informacije koje će vam pomoći da se konačno odlučite šta dalje. Imate naklonost Strujelca.
ZDRAVLJE – Problem sa sinusima

BIK
POSAO – Pravilna informisanost pruža šire mogućnosti za dobar izbor i poslovnu afirmaciju. Vaši saradnici imaju dobre ideje i zato obratite pažnju na sve korisne informacije.
LJUBAV – Moguće je da ste nehotično povrijedili nečija osjećanja. Glas savjesti vas podsjeća na iskreno izvinjenje. Pokažite znake pažnje i iskrenu privrženost.
ZDRAVLJE – Ukočenost.

BLIZANCI
POSAO – Ukoliko nemate dovoljno interesovanja da se posvetite nekim zamornim temama, budite iskreni i nemojte davati zvanična obećanja. Nedostaje vam bolja koncentracija.
LJUBAV – Sa druge strane, pretjerana doza hrabrosti ili emotivne samovolje može da iskomplikuje zajednički život i odnos sa bliskom osobom.
ZDRAVLJE – Nervozni ste…

RAK
POSAO – Bez obzira na vašu intelektualnu snalažljivost i efikasnost, postoje stvari koje se ne uklapaju u vašu poslovnu procjenu. Nečija kritika donosi negativan efekat.
LJUBAV – U emotivnom smislu, brinete bez pravog razloga. Voljena osoba trenutno ne želi da vam povjerava svoje misli. Sami postupci dovoljno govore o nečijim osjećanjima.
ZDRAVLJE – Problemi sa sinusima.

LAV
POSAO – Ako prekršite osnovna poslovna pravila, postoji mogućnost da vam se pripiše veći dio krivice nego što to zaslužujete. Bolje je da svoje obaveze zavrsite na rutinski način.
LJUBAV – Potrebna vam je dobra volja i veliko strpljenje da se uzdržite u nekim reakcijama pred voljenom osobom. Imate različite stavove i viđenja.
ZDRAVLJE – Hranite se zdravije.

DJEVICA
POSAO – Zainteresovani ste za neke savremenije ideje i pokušavate da se rasteretite od napornih obaveza. Pažljivije analizirajte svoje saradnike. Neko vam daje dobar primjer o uspješnom poslovanju.
LJUBAV – Prati vas emotivno zatišje. Utonuli ste u svoj svijet ideja i iščekujete promjene ili da neko u vama pokrene snažne impulse.
ZDRAVLJE – Sjajno se osjećate

VAGA
POSAO – Teško vam je da se organizujete kada vas saradnici neprekidno ometaju sa različitim zahtjevima. Stalo vam je da ostvarite saglasnost oko zajedničkih interesa.
LJUBAV – Partner često postavlja pitanja koja u vama podstiču nelagodnost ili loš predosjećaj. Suviše strepite od nečije reakcije.
ZDRAVLJE – Kontrolišite pritisak.

ŠKORPIJA
POSAO – Koristite stroge kriterijume kako biste maksimalno zaštitili svoje interese u poslovnim pregovorima. Ne treba da se ponašate suviše strogo prema osobi koja ima dobru namjeru.
LJUBAV – U odabranom društvu i uz nečije emotivne podsticaje, svijet oko vas izgleda mnogo bolje i ljepše. Opustite se uz blisku osobu.
ZDRAVLJE – Dobro se osjećate.

STRIJELAC
POSAO – U poslovnom dijalogu postoje stvari koje ne treba da činite u afektu ili na osnovu prvog impulsa. Neko od saradnika pažljivo analizira vaše ponašanje i donosi ocjenu.
LJUBAV – Umjesto da nepotrebno morališete i pridikujete za različite sitnice koje primjećujete, potrudite se da uljepšate nečije emotivno raspoloženje.
ZDRAVLJE – Moguća prehlada…

JARAC
POSAO – Ponekad sve postaje relativno i podložno iznenadnim promjenama i zato nemojte donositi zaključak bez konsultacije sa bliskim saradnicima. Izbjegavajte varijantu sve ili ništa.
LJUBAV – U susretu sa voljenom osobom upotrijebite neki oprobani recept, koji vodi ka novom emotivnom i strasnom zblizavanju. Kao i uvijek, dobra volja – čuda čini.
ZDRAVLJE – Hronične tegobe.

VODOLIJA
POSAO – Ponekad treba upotrijebiti poznato šahovsko pravilo: „taknuto-maknuto“. Saradnici očekuju da djelujete dovoljno snalažljivo u različitim situacijama i prilikama.
LJUBAV – Pažljivije analizirajte voljenu osobu kako biste otkrili nove detalje koji mogu da ispune zajednička očekivanja i potrebe koje imate.
ZDRAVLJE – Odlično se osjećate.

RIBE
POSAO – Obuzima vas osjećaj sigurnosti, hrabro istupate u svijet, poslije toliko vremena. Hvatate se u koštac sa teškim zadacima.
LJUBAV – Zaboravili ste na ljubav. To je ono što vas kao jednu suptilnu osobu čini posebnom. Prihvatite udvaranje jednog zaintersovanog Jarca.
ZDRAVLJE – Slaba psiha.

Zanimljivosti

Instagram dobija novu funkciju

Instagram razvija novu funkciju koja se naziva “Najnovija dijeljenja” (Latest shares), kako bi pojednostavio proces pronalaženja i ponovnog dijeljenja Reelsa, koji su prethodno poslati prijateljima u direktnim porukama (DM).

Ova informacija je prvobitno procurila na Twitteru, da bi nakon toga isto potvrdio portparol kompanije Meta za TechCrunch.

Fotografija podijeljena na Twitter nalogu Dijital Aglar, prikazuje da se funkcija Latest shares pojavljuje na vrhu DM-a. Prema izvještaju TechCrunch-a, koji citira Meta-u, kratki video koji je dijeljen više puta pojaviće se samo jednom, sa avatarom posljednjeg primaoca.

Ono što ostaje nejasno za sada jeste da li će funkcija “Najnovija dijeljenja” uključivati i objave koje nisu Reels. Još uvijek nema informacija o tome kada će ova funkcija biti dostupna većem broju korisnika Instagrama, jer je trenutno dostupna samo manjem broju testera.

Instagram se u posljednje vrijeme sve više fokusira na kratke video zapise (Reels), u nastojanju da konkuriše TikToku, prenosi b92.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Evo u kojim zemljama se organizuju NAJSKUPLJE SVADBE

Vjenčanje u Španiji košta u prosjeku gotovo 22.000 evra i po tome je ta zemlja u svjetskom vrhu.

Među 14 analiziranih zemalja Španija je po cijeni vjenčanja na drugom mjestu, poslije SAD, piše El Pais.

U Francuskoj prosječno vjenčanje košta 16.500 evra, u Engleskoj gotovo 18.000, u Italiji 21.000, a u Kanadi 20.500 evra.

List ukazuje da ove zemlje imaju skoro sve ekonomske pokazatelje bolje nego Španija, a da se u njima manje troši na vjenčanja.

Profesor sociologije na Univerzitetu u Granadi, Luis Ajuso Sančes, objašnjava to tradicionalnom ulogom koju vjenčanje ima, a to je jačanje porodičnih veza, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, u mediteranskim zemljama društva su više porodična nego u sjevernoj Evropi, gdje individualizam ima veći značaj.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Arheološka istraživanja na mjestu buduće podzemne garaže u Beogradu

Na lokaciji na kojoj će biti izgrađena podzemna garaža u Vlajkovićevoj ulici, u Beogradu, počela su arheološka istraživanja koja prethode građevinskim radovima, izjavio je danas za Tanjug Radoslav Marjanović, predsjednik Gradske opštine “Stari grad”.

On je rekao da će arheološka istraživanja, koja su počela početkom marta, trajati od 60 do 90 dana, nakon čega će uslediti radovi na izgradnji podzemne garaže, a koji će trajati 15 mjeseci.

“Ovde ćemo imati priliku verovatno da pronađemo neke stvari koje su vredne i koje će kasnije biti izložene u Muzeju grada Beograda kako bi mogli svi građani Beograda da ih vide, ne samo tokom arheoloških istraživanja, već i kasnije”, rekao je Marjanović.

Marjanović je rekao da je građevinska dozvola za izgradnju podzemne garaže od strane Gradske opštine Stari grad zvanično izdata, da će u njoj biti 284 parking mjesta, pristupni nivo i tri podzemna nivoa.

“Kineska kompanija će raditi na izvođenju ovih radova, a nakon završetka podzemne garaže, iskopa i svega onoga što nas očekuje u narednom periodu, značajna stvar je i izgradnja novog parka u Vlajkovićevoj ulici, biće potpuno novih mobilijara, staza, biće zasađeno i drveće”, rekao je Marjanović.

“Ovo je važan projekat za sam centar grada, s obzirom na to da je nedostatak parkinga najveći problem sa kojim se građani naše opštine suočavaju”, rekao je Marjanović.

Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković rekla je da su sada počeli radovi na razbijanju betona i uklanjanju prvih slojeva zemlje.

“Podrazumeva se da ćemo u što skorijem roku ukloniti sve ono što ometa naše kolege i onda kreće ručni iskop, pa se nadamo važnim ostacima”, rekla je ona.

“Očekujemo i zna se pouzdano da su ovde ostaci antičkog Singidunuma. Ono što je Muzej već istražio i što se nalazi u muzejskim zbirkama je iz poteza nešto niže u Kosovskoj ulici. Očekuje se rimska nekropola i da će taj niz grobova ići onako kako smo i geodetskim snimcima i utvrdili”, rekla je Medaković.

(Tanjug)

Nastavi čitati

Aktuleno