Connect with us

Zanimljivosti

Dnevni horoskop za 6. februar 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših prostora- Ovan, Lav i Blizanci u poslu, Bik upoznaje Vodoliju, Rak se oslanja na partnera, Djevica srećna, Vaga bez emocija, Škorpija pozitivna, povoljan dan za Strijelca, Jarac okrenut budućnosti, Ribe romantične. Ovo je dnevni horoskop za 06. februar 2023. godine.

OVAN
POSAO – Nečije riječi djeluju suviše provokativno, ali na vama je da kontrolišete svoja osjećanja. Potrebno je da se distancirate u odnosu na različite neprijatnosti.
LJUBAV – Partner ima neobične ideje i odbija da sasluša vaše primjedbe. Na sreću, očekujete brz ili lak rasplet događaja.
ZDRAVLJE – Loša cirkulacija.

BIK
POSAO – Susret sa jednom osobom potvrđuje vaše prognoze. Novi poslovni uspjeh djeluje kao veliki podsticaj i na vašu okolinu. Ne želite da vas neko usporava.
LJUBAV – Potrudite se da ostvarite svoje emotivne namjere ili da pridobijete nečiju naklonost. Upotrijebite svoj šarm, ali i ono dragocjeno zrno razuma koje imate.
ZDRAVLJE – Odlično.

BLIZANCI
POSAO – Potrebno je da se pravilno organizujete i da uskladite svoja interesovanja kako biste ostvarili različite ciljeve. Dozvolite sebi i određenu dozu prepotencije.
LJUBAV – Postupite po svojoj savjesti i nemojte ignorisati nečije želje. Pokažite da posjedujete i one posebne manire koji otkrivaju emotivnu stranu vaše ličnosti.
ZDRAVLJE – Problemi sa leđima…

RAK
POSAO – Iritiraju vas različiti nesporazumi i nečije izjave. Problemi u komunikaciji sa saradnicima se svode na pitanje prioriteta. Svako od vas priželjkuje bolju poziciju.
LJUBAV – Pretjerujete u svojim zahtjevima pred voljenom osobom. Neko uporno ignoriše vaše primjedbe ili poruke koje upućujete.
ZDRAVLJE – Dobro se osjećate.

LAV
POSAO – Neko vas nagovara da promijenite svoje stavove i da prihvatite nove ideje. Stalo vam je da svoj uspjeh uklopite u standardna mjerila i ne želite da eksperimentišete.
LJUBAV – U svom prepoznatljivom maniru odbijate stvari koje se graniče sa vašim uvjerenjem. Ali, partner ima drugačije mišljenje i sve prihvata sa nekim čudnim oduševljenjem.
ZDRAVLJE – Niste u kondiciji.

DJEVICA
POSAO – Sačuvajte prisebnost duha i nemojte davati zvanične ili brzoplete izjave, naročito kada vas neko nagovara da prekoračite svoja profesionalna ovlašćenja.
LJUBAV – U emotivnom smislu bolje je da zadržite ono što imate nego da se zanosite nečijom pričom i komplimentima. Prvi utisak može lako da vas zavara.
ZDRAVLJE – Napetost…

VAGA
POSAO – Neko odbija da sasluša ili prihvati vaše poslovne ideje. Potrudite se da pravilno razgraničite svoje obaveze od interesa koji vas vezuju za određene saradnike.
LJUBAV – Ako vam je stalo da neki događaji dobiju pravi smisao, protumačite ih u dogovoru sa bliskom osobom. Važno je da pravilno uskladite svoje misli i osjećanja.
ZDRAVLJE – Dobro se osjećate.

ŠKORPIJA
POSAO – Propuštenu priliku ne treba posmatrati kao poslovni gubitak, već kao dobar podsticaj za neke buduće planove. Budite umjereniji u svojim izjavama pred saradnicima.
LJUBAV – U ljubavnom životu, za razliku od svog partnera, vi imate drugačija mjerila vrijednosti i jasnije ciljeve. Zato, povremeno djelujete strogo i ne dozvoljavate nikakvo odstupanje od zajedničkih planova.
ZDRAVLJE – Niste u kondiciji.

STRIJELAC
POSAO – Neko vas kritikuje ili pokušava da predstavi vaše ideje u negativnom kontekstu. Za sada je teško utvrditi pravu istinu u saradničkim redovima, ali vaši poslovni ciljevi se bitno razlikuju u odnosu na mišljenje većine.
LJUBAV – Nema potrebe da se ponašate previše tajanstveno pred bliskom osobom, jer na takav način podstičete novu sumnju i udaljavanje.
ZDRAVLJE – Moguća temperatura…

JARAC
POSAO – Saradnici nemaju dovoljno sluha za nove ideje, a pritisak sa vaše strane donosi suprotan efekat. Susret sa jednom osobom je neizbježan i predstavlja dobar povod za suočavanje sa istinom.
LJUBAV – Imate utisak da se neke stvari dešavaju mimo vašeg znanja ili da partner koristi lažne izgovore. Pažljivije analizirajte nečiju priču i ono što
se krije između redova.
ZDRAVLJE – Dobro se osjećate.

VODOLIJA
POSAO – Imate dobre ideje, ali neko ograničava vaš poslovni uticaj. Zbog šefove pretjerane samovolje osjećate latentno nezadovoljstvo i nesigurnost. Nalazite se u nazahvalnoj poziciji.
LJUBAV – U susretu sa voljenom osobom ne želite da mijenjate svoje kriterijume, ali novo ubjeđivanje vas dovodi do granice strpljenja. Dobra volja i kompromis mora da postoji sa obje strane.
ZDRAVLJE – Bez promjena.

RIBE
POSAO – Ulažete ogromnu energiju, ali izostaje očekivani uspjeh i veliki utisak koji želite da ostavite na svoju okolinu. Neko drugi prisvaja veći dio rezultata i ignoriše vaš uticaj.
LJUBAV – Planirajte susret sa osobom koja može da zadovolji vaše emotivne potrebe. Prepustite se nekom od onih lijepih trenutka inspiracije i radosti.
ZDRAVLJE – Dobro se osjećate.

Zanimljivosti

Naučnici su otkrili da postoji piće koje bolje hidrira od vode

Iako se voda smatra najzdravijim i ujedno najboljim pićem za hidrataciju, naučnici su dokazali da ipak postoji piće koje više hidrira organizam od vode.

Istraživanje sa škotskog Univerziteta St. Endruz koje je uporedilo reakcije nekoliko različitih pića na hidrataciju. Obična i mineralna voda dobar su izbor, ali prema novim saznanjima mlijeko je ipak bolje.

Prema Ronaldu Mauganu, profesoru na Medicinskom fakultetu St. Endruz i autoru studije jedan od faktora je i količina određenog pića. Takođe, jedan od faktora je i hranjivi sastav pića.

Tako je dokazano da mlijeko hidrira više od obične vode, jer sadrži laktozu, proteine i masti, a taj sastav pomaže usporavanju pražnjenja tečnosti iz želuca.

Osim toga, mlijeko u svom sastavu ima i natrijum koji dovodi do manje proizvodnje urina, prenosi b92.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Nove tvrdnje da Kurt Kobejn nije izvršio samoubistvo, već da je ubijen

Muzičar i frontmen grandž benda ”Nirvana” Kurt Kobejn nije izvršio samoubistvo, već je ubijen, izjavio je danas filmski reditelj i pisac Ijan Halperin, koji je takođe pozvao Kobejnovu udovicu Kortni Lav da ode na poligrafsko ispitivanje i otkloni sumnje da ga je ona ubila.

”Presuda bi trebalo da se promeni sa samoubistva na ubistvo. Sve se ovo oslanja na forenzičke patološke dokaze, nove dokaze koje sam iskopao. Ne optužujem nikoga za ubistvo, ali izazivam Kortni da konačno ode na poligraf. Platiću za to da očistim njeno ime. Ako prođe poligrafsko ispitivanje, zakupiću bilbord na Tajms skveru i na njemu napisati – Kortni Lav je nevina”, rekao je on.

San podsjeća da je Kobejn, koji je inače koristio heroin, pronađen mrtav u stakleniku iznad garaže u svojoj kući u Sijetlu 8. aprila 1994. godine.

U rukama mu je bila puška sačmara, a uprkos tome što je policijska uprava Sijetla smrt proglasila slučajem samoubistva, teorije da je Lav možda igrala ulogu u Kobejnovoj smrti opstale su u svetlu očiglednih neslaganja u dokazima, navodi tabloid.

”U ovoj knjizi zaključujem, policija je hiljadu posto pogrešila i to je bilo ubistvo”, rekao je Halperin.

Ukazao je i na to da je Kobejn razgovarao sa advokatom za razvode.

“Da su se razveli, Lav ne bi dobila ni peni. A on je za Kortni Lav vredeo mnogo više mrtav nego živ. Tu je postojao motiv”, rekao je Haleprin.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Zašto u avionu ne treba da nosite japanke, a uz alkoholno piće obavezno treba da pijete vodu

Zašto u avionu ne treba da nosite japanke, a uz alkoholno piće obavezno treba da pijete vodu

Let modernim putničkim avionima zavisi od „saradnje“ pilota i računara, ali i ponašanje putnika u velikoj mjeri utiče na bezbjednost.

Pojas je obavezan

Osnovni savjet koji ćete dobiti od kabinskog osoblja je da budete vezani prilikom uzletanja i slijetanja, a obavezno prilikom turbulencija. Time se mogu spriječiti povrede.

U kuhinju ne ulazite

To je prostor u kome kabinsko osoblje priprema napitke i hranu za putnike. Tu se nalaze i oštri predmeti i vrela voda za kafu i čaj, a sve to može biti opasno za putnike koji se nestabilno kreću kroz avion tokom leta.

Izbjegavajte japanke na nogama

Japanke se ubrajaju u obuću koja se lako obuva i skida, ali nije stabilna: Preporuka su udobne cipele ili patike u kojima se putnik lako kreće kroz avion, a bezbedne su i u slučajevima opasnosti.

Ako pijete alkohol, pijte i vodu

Ako tokom leta u avionu pijete alkoholna pića, obavezna popijte i čašu vode: Promjena u visini utiče na smanjenje nivoa kiseonika u krvi, što dovodi do dehidratacije, pa se čovek lakše može napiti.

Korišćenje toaleta

Savjet i preporuka je da se prije ukrcavanja u avion obave sve fiziološke potrebe, ako za to postoji mogućnost.

Nastavi čitati

Aktuleno