Connect with us

Politika

DOBIO ZAMJENIKA, pa iz bolesničke postelje skočio na “NOGE LAGANE” Šukalo se vratio se na posao! Gradonačelnik kaže da će mu “VISITI NAD GLAVOM”

Nakon skoro tri mjeseca odsustva zbog bolovanja, na svoje radno mjesto danas se vratio sekretar Skupštine grada Igor Šukalo.

Njegovim povratkom konačno bi trebalo biti odblokirano funkcionisanje Službenog glasnika grada Banjaluka.
Međutim ironija je u tome da se sekretar vrati na posao u momentu kada je dobio zamjenika, odnosno kada je Stanivuković izmjenom sistematizacije ovlasto drugu osobu da može da radi Šukalov posao.
-Kakav bezobrazluk i bahatost!
60 dana na “bolovanju” i nijedan akt sekretar Skupštine Grada nije objavio, niti potpisao, a svoj prvi radni dan je iskoristio da ode na izložbu u dvorani Borik, gdje sam ga upravo sreo! Njegov potpis čekaju đačke i studentske stipendije, besplatne građevinske dozvole i još mnogo važnih akata! Stajaću mu nad glavom dok ne potpiše svaki zaostali akt, napisao je gradonačelnik Banjaluke.

Da se Šukalo vratio na svoje staro radno mjesto potvrdio je za CAPITAL predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

„Zaključeno mu je bolovanje i jutros je došao na posao. Sada ćemo ući u normalnu dinamiku izdavanja Službenih glasnika kao i do sada bilo“, rekao je Ninković.

Iako nije mogao precizirati kada će tačno izaći sljedeći broj Službenog glasnika smatra da će se to dogoditi u narednim danima.

Kako je CAPITAL pisao u više navrata zbog Šukalovog odsustva od kraja juna nije objavljen nijedan gradski Službeni glasnik, zbog čega odluke koje je u prethodnom periodu donijela Skupština grada Banjaluka, ali i akti koje je donijela aktuelna gradska administracija nisu mogli stupiti na snagu zato što se ne objavljuje Službeni glasnik Grada Banjaluka.

Taj problem je administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića pokušala da riješi na više načina. Nedavno je Stanivuković najavio da će se problem riješiti tako što će se ti akti uputiti na objavu u Službeni glasnik RS, ali je taj plan pao u vodu zato što je to preskupo za Grad Banjaluku.

Nakon toga je napravio novi plan koji predviđa novu sistematizaciju stručne službe Skupštine grada, kojom je Šukala trebao mijenjao službenik na koga je Stanivuković „prebacio“ odgovornosti sekretara. O tome je CAPITAL pisao u tekstu: Stanivuković riješio blokadu odluka Grada Banjaluka.

Novi pravilnik je stupio na snagu prešle sedmice 15. septembra i Šukala je mogao mijenjati službenik koje je dobio ta zaduženja, ali to se nije desilo. Nijedan novi broj Službenog glasnika još nije objavljen, a danas je stigla informacija da se Šukalo vratio na radno mjesto.

Na povratak sekretara Skupštine grada Igora Šukala reagovao je Stanivuković.

On je u objavi na društvenim mrežama naveo da će Šukalu „stajati nad glavom dok ne potpiše svaki zaostali akt!“

„Bio je 60 dana na “bolovanju” i nijedan akt sekretar Skupštine Grada nije objavio, niti potpisao, a svoj prvi radni dan je iskoristio da ode na izložbu u dvorani Borik, gdje sam ga upravo sreo. Njegov potpis čekaju đačke i studentske stipendije, besplatne građevinske dozvole i još mnogo važnih akata“, naveo je Stanivuković u objavi.
Capital-Banjaluka24

Politika

“Rezultat medijske i političke kampanje PROTIV NJEGA” Dodik o ATENTATU na Trampa, dotakao se i SVOJE BEZBJEDNOSTI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je atentat na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa rezultat medijske i svake druge političke kampanje protiv jednog čovjeka.

Dodik je rekao da takva kampanja satanizuje i pokušava predstaviti čovjeka protiv kojeg se vodi kao opšte zlo koje treba skloniti, što je u Trampovom slučaju i dovelo do atentata na njega.

– Očigledno je da je Amerika podijeljeno društvo. Ipak, ona je još moćna i jaka zemlja i neki smatraju da dosadašnju dominaciju treba da zadrže i pokušavaju da upravljaju drugim zemljama. Svjesni su da se svijet mijenja i da se unipolarni svijet zamjenjuje sa više centara moći – rekao je Dodik.

On je dodao da napad na Trampa treba osuditi, te je bivšem predsjedniku poželio da pobijedi na izborima jer je očigledno da njegova politička platforma i program sigurno doprinose tome da se svijet osjeća sigurnim.

– Treba vjerovati u sposobnost Amerike da održi stabilno društvo. Mislim da je to nešto što će se i desiti – rekao je Dodik.

On je podsjetio da SAD za vrijeme Trampovog predsjedničkog mandata nisu započele nijedan novi rat, što govori o tome kakvo je njegovo opredjeljenje, a da demokratska administracija koja je na vlasti gotovo svakodnevno otvara neke nove sukobe.

Predsjednik Srpske smatra da će Amerika jednog dana morati da se pomiri sa novom ulogom da ne može biti dežurni policajac, ali je primijetio da će na tom putu mnogi stradati, a neki će imati neugodnosti kao što ih imaju u Srpskoj.

– Ipak, to da zadržimo i sačuvamo ono što Republika Srpske jeste i što želimo da bude, jeste vrednije od ličnog komoditeta bilo koga od nas – poručio je Dodik.

Dodik je rekao da je prilikom kandidature znao da neće biti lako, bez obzira na uvriježeno mišljenje u narodu o političarima da su “ovakvi ili onakvi”.

– Ako želite da budete narodni političar i radite u interesu naroda i branite ono što je naciionalna ili narodna stečevina, da nikada ne zaboravite ljude koji su stradali za Srpsku, onda morate da računate da imate i neprijatelje. Mislim da Republika Srpska ima značajne i jake neprijatelje – zaključio je Dodik.

“Osjećam se bezbjedno u Srpskoj”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se u Srpskoj osjeća veoma bezbjedno.

Dodik je pojasnio da tome u prilog ide smanjenje opšteg kriminaliteta i povećanje stepena otkrivenosti, kao i da sve to govori da se radi i operativno i preventivno, što svakome u Republici Srpskoj daje sigurnost.

Na pitanje koliko su opasne izjave iz Sarajeva koje najčešće dolaze od ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza i ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Rame Isaka, Dodik je odgovorio da ne želi da luzerima daje na značaju.

– Kad god pomenem tako neke luzere kao što su ti likovi, oni dobijaju na značaju. Ne zato što sam ja nešto važan, već što je na sceni opšta medijska hajka iz Federacije na nas, posebne na mene. Sve ono što sam ikada rekao o njima, uvijek mogu ponoviti – zaključio je Dodik.

 

Nastavi čitati

Politika

SKANDAL: Za Miru Lazovića ubistva Srba su MALA GREŠKICA?! (VIDEO)

Nekadašnji predsjednik Skupštine RBiH Miro Lazović nazvao je ubistva Srba “malom greškicom” u borbi Armije RBiH za odbranu.

On je za “Face TV”, govoreći o Srebrenici, priznao da je i Armija BiH činila zločine nad Srbima, navodeći primjer u Kazanima.

Lazović je potom rekao da je slučaj u Kazanima “mala greškica” koja ne smije da “degradira časnu borbu Armije RBiH u odbrani BiH”.

Podsjećamo, zločin na Kazanima označava ubistva Srba od sredine 1992. do oktobra 1993. godine čija tijela su potom bacana u jamu Kazani.

Ubistva Srba su vršili pripadnici 10. brdske brigade Armije RBiH, kojom je komandovao Mušan Topalović zvani Caco.

Srbi su dovođeni iznad jame gdje su ubijani vatrenim i hladnim oružjem, nakon čega su njihova tijela bacana u jamu.

Broj ubijenih Srba na tom mjestu nikada nije zvanično utvrđen, prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Politika

CIK BiH USVOJIO ODLUKU Vuković dobio mandat delegata u Domu naroda BiH umjesto Novaković Bursać

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je danas da je Nenad Vuković iz PDP delegate u Domu naroda BiH iz Republike Srpske.

Na hitnoj sjednici CIK BiH jednoglasno je usvojen Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

To znači da je izmjenjena odluka iz januara 2023. godine gdje je stajalo da je srpski član Snježana Novaković Bursać, zamijenjeno sa Nenadom Vukovićem.

Predsjednica CIK BiH Irena Hadžiabdić rekla je da će nakon današnje usvojene odluke ona biti proslijeđena službenim glasnicima u BiH, te će biti objavljena na službenim stranicama CIK BiH, a nakon čega će materijal o dodjeli mandata biti uručen Vukoviću i proslijeđen u Dom narod BiH.

Nastavi čitati

Aktuelno