Connect with us

Banjaluka

DONESENA ODLUKA Borac bira NOVO RUKOVODSTVO kluba 10. aprila

UO FK Borac saopštio je da je na današnjoj vanrednoj sjednici, donesena odluka da se 10. aprila održi izborna skupština FK Borac na kojoj će biti izabran novi predsjednik i članovi klupskog rukovodstva.

UO FK Borac održao je vanrednu sjednicu u Banjaluci i tom prilikom sumiran je rad članova klupskog rukovodstva, te stručnog štaba i ekipe.

FK Borac, i ove sezone je u borbi za novi izlazak na evropsku scenu što je, u ovom trenutku, primarni klupski cilj.

– U minule tri sezone, fudbaleri našeg kluba su tri puta izborili nastup u kvalifikacijama za evropska takmičenja i to je, rezultatski, jedan od najvećih uspjeha u klupskoj istoriji. U našu Platonovu ulicu stigla je i šampionska titula, a igrali smo i finale Kupa BiH – saopšteno je iz FK Borac.

U tekuću sezonu, FK Borac je ušao sa velikim ambicijama i ciljem, da se bori za sve trofeje na ovdašnjoj fudbalskoj sceni.

– U fudbalu, kao i u životu, stvari nekada ne idu onako kako se planiraju. Klupsko rukovodstvo je svjesno da je bilo uspona i padova tokom ove sezone, ali se naša ekipa i dalje bori za evropsku scenu. Stručni štab i fudbaleri imaju puno povjerenje članova UO FK Borac, a želja svih je da se ostvari zacrtani cilj.  UO FK Borac uložio je i veliki napor u poboljšanju infrastrukture na Gradskom stadionu koja je godinama bila zapostavljena – navodi se u saopštenju banjalučkog kluba.

Podsjećaju da je rekonstruisana rasvjeta na reflektorima, postavljeni su elektronski čitači ulaznica na kapijama, a kruna dosadašnjeg rada je prema njihovim riječima postavljanje nove travnate podloge na terenu Gradskog stadiona.

– Iza sadašnjeg klupskog rukovodstva su rad i rezultati vidljivi i golim okom. Da je moglo bolje-moglo je jer uvijek može bolje. Od svojih dobrih, ali i loših poteza članovi UO FK Borac nikada nisu bježali i uvijek su, od početka mandata, bili spremni da prihvate odgovornost – saopšeno je iz kluba.

Banjaluka

DRINIĆ PODRŽAO INICIJATIVU BANJALUČKIH BJESNIKA: “Banjaluci nedostaje manifestacija poput ove”

Narodni poslanik PDP – a Nebojša Drinić podržao je inicijativu banjalučkih pjesnikinja da se jednom godišnje u Banjaluci organizuje veče poezije domaćih autorki.

– Rado sam se odazvao na poziv književnica Aleksandre Čvorović, Nede Gavrić, Gordane Kukić, Selene Berić, Hristine Mrša i Dragane Grujinović Kajiš i podržao njihovu ideju da se promoviše poezija povodom važnih datuma u književnosti i kulturi, uopšte. Naše pjesnikinje su me upoznale sa svojim radom, iznijele mnogo kreativnih ideja, poklonile mi knjige. Smatram da zaslužuju bolje mjesto u našem književnom životu, kao i u društvu u cjelini, rekao je Drinić.

On je dodao da će nastojati da pomogne u organizaciji književnih večeri u Banjaluci u kulturnim ustanovama, ali i u prigradskim naseljima koja često obilazi i koja vape za književnim sadržajima.

– Prijatno druženje i razgovor protekli su u znaku dobrih ideja i pozitivnih vibracija. Dogovorile smo se kako da prezentujemo našu poeziju na najbolji mogući način. Sa Nebojšom Drinićem imam pozitivno iskustvo i dobru saradnju u Dječijoj biblioteci u kojoj radim. Doveo je svoje drugare komšije iz Borika, učlanio ih u biblioteku i djeca nam redovno dolaze i čitaju, ispričala je Aleksandra Čvorović.

Da Banjaluci nedostaje manifestacija poput večeri banjalučkih književnica ukazala je Gordana Kukić i zahvalila se Driniću na podršci.

Pjesnikinja Neda Gavrić predložila je da se banjalučka poezije promoviše uz Vrbas i dajak koji je simbol Banjaluke.

To bi mogao da bude prvi književni sadržaj koji će ovog ljeta zajedno prirediti pjesnikinje. Inicijativu je podržala i književnica Ljiljana Mačkić.

Nastavi čitati

Banjaluka

IZLOŽBE U ČAST kralja Petra Prvog Karađorđevića u BANJALUCI I BEOGRADU

U Muzeju Republike Srpske otvorena je izložba slika „Kralj Petar Prvi“ francuskog slikara Luja Valda Barbija povodom 180 godina od rođenja kralja Petra Prvog Karađorđevića Oslobodioca.

U isto vrijeme u Narodnom muzeju Srbije u Beogradu svečano je predstavljena slika “Ustanak Petra Mrkonjića“ Spiridona Špire Bocarića, prvog upravnika Muzeja Republike Srpske, koji je osnovan kao Muzej Vrbaske banovine. Ova slika „Ustanak Petra Mrkonjića“, krasi prostorije Gradske uprave Grada Banje Luke i po završetku izložbe u Beogradu biće ponovo postavljena u Gradsku upravu.

Sinoćnjem svečanom otvaranju izložbe u Muzeju Republike Srpske u ime Grada Banja Luka prisustvovala je šef Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice Nevena Blagojević – Podrić, koja je izrazila zadovoljstvo što je prisustvovala jednom tako značajnom događaju.

Izložbe su pripremljene u saradnji dvije krovne muzejske ustanove u Republici Srpskoj i Republici Srbiji i dogovorene kao dio kulturne saradnje na Svesrpskom saboru održanom u Beogradu.

-Izložbe postavljene u oba grada svakako će doprinijeti jačanju veza između Republike Srpske i Republike Srbije – kazala je Blagojević – Podrić.

Naime, izložbe u Muzeju Republike Srpske u Banjoj Luci i u Beogradu u Narodnom muzeju Srbije biće otvorene do 28. jula.

Nastavi čitati

Banjaluka

SASTANAK STANIVUKOVIĆA I VUČEVIĆA propraćen brojnim POZITIVNIM REAKCIJAMA građana Srbije i Srpske

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je juče sa predsjednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem o važnim političkim temama za narod, ali i o neizostavnim temama Banjaluke, njenog razvoja i aktuelnih dešavanja u najvećem gradu Srpske.

Nakon sastanka Stanivukovića i Vučevića nizale su se brojne pozitivne reakcije građana Srbije i Srpske, pa su tako neki od njih poručili da je Stanivuković veliki prijatelj Srbije, dok su drugi poručivali da je ovaj sastanak primjer kako Srbi sa obje strane Drine treba da funkcionišu i sarađuju.

Podsjećamo nakon ovog sastanka gradonačelnik Banjaluke je još jednom naglasio da je predsjednik Vlade počasni građanin najvećeg grada Srpske.

“Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banjaluke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, naglasio je Stanivuković.

U nastavku teksta pogledajte neke od reakcije korisnika društvenih mreža na održani sastanak:

Nastavi čitati

Aktuelno