Connect with us

Banjaluka

DONESENA ODLUKA Borac bira NOVO RUKOVODSTVO kluba 10. aprila

UO FK Borac saopštio je da je na današnjoj vanrednoj sjednici, donesena odluka da se 10. aprila održi izborna skupština FK Borac na kojoj će biti izabran novi predsjednik i članovi klupskog rukovodstva.

UO FK Borac održao je vanrednu sjednicu u Banjaluci i tom prilikom sumiran je rad članova klupskog rukovodstva, te stručnog štaba i ekipe.

FK Borac, i ove sezone je u borbi za novi izlazak na evropsku scenu što je, u ovom trenutku, primarni klupski cilj.

– U minule tri sezone, fudbaleri našeg kluba su tri puta izborili nastup u kvalifikacijama za evropska takmičenja i to je, rezultatski, jedan od najvećih uspjeha u klupskoj istoriji. U našu Platonovu ulicu stigla je i šampionska titula, a igrali smo i finale Kupa BiH – saopšteno je iz FK Borac.

U tekuću sezonu, FK Borac je ušao sa velikim ambicijama i ciljem, da se bori za sve trofeje na ovdašnjoj fudbalskoj sceni.

– U fudbalu, kao i u životu, stvari nekada ne idu onako kako se planiraju. Klupsko rukovodstvo je svjesno da je bilo uspona i padova tokom ove sezone, ali se naša ekipa i dalje bori za evropsku scenu. Stručni štab i fudbaleri imaju puno povjerenje članova UO FK Borac, a želja svih je da se ostvari zacrtani cilj.  UO FK Borac uložio je i veliki napor u poboljšanju infrastrukture na Gradskom stadionu koja je godinama bila zapostavljena – navodi se u saopštenju banjalučkog kluba.

Podsjećaju da je rekonstruisana rasvjeta na reflektorima, postavljeni su elektronski čitači ulaznica na kapijama, a kruna dosadašnjeg rada je prema njihovim riječima postavljanje nove travnate podloge na terenu Gradskog stadiona.

– Iza sadašnjeg klupskog rukovodstva su rad i rezultati vidljivi i golim okom. Da je moglo bolje-moglo je jer uvijek može bolje. Od svojih dobrih, ali i loših poteza članovi UO FK Borac nikada nisu bježali i uvijek su, od početka mandata, bili spremni da prihvate odgovornost – saopšeno je iz kluba.

Banjaluka

NOVI IZGLED PJEŠAČKE ZONE Završena platforma u Gospodskoj ulici

Završeni su radovi u Srpskoj ulici kod zgrade Gradske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, izgradnja pješačke platforme počela je prije dva mjeseca, a ovaj prostor predstavlja pješački prelaz između Gospodske ulice i popularnog gradskog šetališta, prenosi Blink.

-Riječ je o spoju već izvedenog dijela u sklopu izgradnje tzv. “Parkića” i centralne pješačke ulice u centru grada, s obzirom na to da je u Srpskoj ulici jednosmjerni saobraćaj – naveli su ranije iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U okviru teksta možete pogledati navedenu ulicu u novom ruhu.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRENULO UREĐENJE Pogledajte raspored kontejena za kabasti otpad u naselju Borik

Velika akcija čišćenja i uređenja počela je danas, a uz različite aktivnosti na uređenju komunalne opreme i javnih površina, stanovnici naselja Borik 1 i 2 tokom ove sedmice imaju priliku da odlože krupni otpad u postavljene kontejnere na određenim lokacijama.

U nastavku pogledajte mjesta u ovim naseljima na kojima će do subote, 25. marta biti postavljeni kontejneri za odlaganje kabastog otpada, izuzev građevinskog:

1) Raskrsnica ulica Novice Cerovića i Save Kovačevića,
2) Ulica Bore Stankovića, kod postojećih kontejnera,
3) Bulevar vojvode Živojina Mišića kod broja 37,
4) Beogradska ulica kod postojećih kontejnera,
5) Kordunaška 10.

Nastavi čitati

Banjaluka

HOTEL VISOK 110 METARA Stanivuković poručio da će igradnja Palasa za grad imati VIŠESTRUKI ZNAČAJ

Projekat za hotel „Palas“ gradska administracija već odavno ima, ali potrebno je sačekati da u Banju Luku dođe Filip Cepter, koji će isti i da predstavi.

Kazao je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković, poručivši kako će upravo za naš grad ovaj hotel imati višestruki značaj.

-Izgradnjom hotela „Palas“ dobićemo i nova radna mjesta. Biće zaposleno oko 500 ljudi, što je zaista od velikog značaja. Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 miliona KM. Riječ je o izuzetno izazovnoj arhitekturi, modernoj. Primjera radi, na 11 spratu će biti veliki balkon, koji će da prkosi gravitaciji. To je nešto što dosada nije rađeno na ovim prostorima – rekao je on.

Dodao je kako će upravo hotel „Palas“ biti simbol našeg grada, koji prevazilazi sve dosadašnje kapacitet.

-Nismo pokazali projekat dosada iako ga imamo, ali čekamo da dođe Filip Cepter. Moram da kažem da smo 28. februara završili projekat rušenja starog dijela hotela. Ukupno imamo pet ponuda, a predstavnici Ceptera analiziraju ko će da izvodi te radove. Nakon toga, očekujemo kranove i novo, najveće gradilište, nakon onog u Parku „Mladen Stojanović“ – kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako će u izgradnji ovog hotela učestvovati domaće firme.

-U istoriji Republike Srpske nikada takav objekat nije izgrađen. Dao sam sebi riječ kao dijete da ću za svoj narod uraditi ono što nije niko prije. Jedan dio našeg mentaliteta je takav da sve velike stvari osudimo, ali vrijeme kasnije pokaže da je to sve u redu i da sve to što se radi je ispravno. Prija mi što znam da ćemo nakon vijekova čekanja da uradimo kolektor na rijeci Vrbas, hotel „Palas“, novu sportsku dvoranu, vidikovac na Banj brdu – zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuleno