Connect with us

Hronika

DRAMA U KNEŽEVU! Prijetio inspektoru zbog ilegalne sječe šume

– S.S. iz Kneževa, nalazi se pod istragom Ministarstva unutrašnjih poslova RS, zbog sumnje da je šumarskom inspektoru uputio ozbiljne prijetnje, čime je, navodi se, počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Naime, sve se desilo petak 9. februara, kada je šumarski inspektor, sa još nekoliko osoba pokušao da sa posjeda S.S. preveze određenu količinu drvnih sortimenata, a koji su u novembru prošle godine oduzeti zbog ilegalne sječe.

Na to se, kako saznajemo, usprotivio S.S. te tom prilikom inspektoru uputio niz prijetnji, zbog čega ga je ovaj, prijavio policiji.

O ovom slučaju oglasila se i Policijska uprava Banjaluka, iz koje je saopšteno da je policija iz Kneževa u petak 9. februara, nad S.S. izvršila kriminalističku obradu, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

“Istog dana, oko 13.30 časova, PS Kneževo je prijavljeno da je navedeno lice neposredno prije prijave, uputilo prijetnje oštećenom, što je kod njega izazvalo osjećaj straga i ugroženosti”, saopštili su iz PU Banjaluka.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “ugrožavanje sigurnosti”, zbog čega je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje.

“Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv S.S. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, zaključeno je u saopštenju iz PU Banjaluka.

Da se radi o ilegalnoj sječi šume, za “Nezavisne novine” je potvdio Radenko Laketić, pomoćnih ministra za šumarstvo Republike Srpske.

“MUP RS, Inspekcija za šumarstvo RS i Interna kontrola Javnog preduzeća ‘Šume Republike Srpske’ su 16. novembra 2023. sprovele kontrolu, i kod postrojenja ‘Mi nismo anđeli’ na Korićanima nađene su određene nelegalne količine sortimenata. Ali tada nije bilo prevoznog sredstva da te trupce prevezemo, pa je inspekcija izdala potvrdu o privremenom oduzimanju tih sortimenata i čuvanju istih, dok se ne obezbijedi prevoz. Kada smo obezbijedili prevoz, onda je inspekcija zajedno sa internom kontrolom otišla gore da to preuzme i odveze na lokaciji koju odredi Šumsko gazdinstvo, gdje će se skladištiti kao nelegalno posječeno. U petak su prevezene tri ture i ostalo je nešto da se preveze”, priča Laketić.

On ističe da su oduzeti šumski sortimenti dijelom bili na posjedu S.S., a dijelom u neposrednoj blizini te lokacije, te da je S.S. onda krenuo da osporava namjeru da se to preveze.

“On je osporavao i jednu i drugu količinu da se prevozi. Ja sam tako upoznat od strane policije. Ne znam da li je gospodin vlasnik pilane, ili je suvlasnik, srodnik ili tako nešto”, naveo je Laketić.

Pojašnjava da će zaplijenjeni sortimenti biti izuzeti i prevezeni na mjesta gdje je to dalje predviđeno, a nakon toga i prodati, prenose Nezavisne.

Hronika

AUTOM UDARIO ŽENU: Saobraćajna nezgoda u naselju Lauš

M.K. iz Banjaluke povrijeđena je u saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila u naselju Lauš kada je udario automobil “opel”.

Iz PU Banjaluka navode da se nezgoda dogodila oko 12.00 sati u Karađorđevoj ulici.

“Policijski službenici obavili su uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće, koja se dogodila u Karađorđevoj ulici. U nesrećio je učestvovao D. K. iz Banjaluke upravljajući automobilom ‘Opel’ i pješak M. K. iz Banjaluke, koja je u ovoj nesreći zadobila tjelesne povrede” navode u PU Banjaluka, piše “ATV”.

Nastavi čitati

Hronika

UHAPŠENA DVA PRIPADNIKA OS BIH: Kod njih pronađena droga i oružje

Pripadnici Odjeljenja za posebne namjene sektora kriminalističke policije (SKP) MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su sproveli operativnu akciju na podučju Mostara i Čapljine s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

Uhapsili su osobe inicijala T. T. (30) iz Mostara i R. R. (26) iz Čapljine.

Kako je saopšteno, prilikom hapšenja kod njih su pronađeni suva zeljasta materija koja asocira na marihuanu, bijela praškasta materija koja asocira na “speed”, te tablete koje asociraju na “ecstasy”, piše Bosnainfo.

– Na osnovu usmenih naredbi opštinskih sudova u Mostaru i Čapljini, pretresene su kuće i objekti koje koriste osumnjičeni, kao i jedno vozilo. U pretresima su pronađene dvije automatske puške, veća količina streljiva, kao i određena količina vojne opreme, te određena količina suve zeljaste materije koja asocira na marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na “ecstasy”. Obje osobe su aktivni službenici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Sa događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva HNK – navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Hronika

NOVI DETALJI “STRAHOTE” U NOVOM SADU! Prije skoka sa zgrade, BRAČNI PAR UBIO SVOJU DJECU

Bračni par iz Novog Sada koji je izvršio samoubistvo sinoć skokom sa solitera, prije toga je najvjerovatnije ubio sopstvenu djecu, pišu beogradski mediji.

Kako navode, tijela dječaka i djevojčice, starosti jednu i tri godine, pronađena su u stanu u Petrovaradinu.

Kako je do ove tragedije došlo još uvijek nije poznato. Uviđaj je u toku.

Dvostruko samoubistvo koje je sinoć potreslo Novi Sad izvršio je mladi bračni par koji je, kako se navodi, živio u Petrovaradinu.

U pitanju je ženska osoba M. P. S. (23), kao i muškarac L.P. S. (21).

Nastavi čitati

Aktuelno